Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2008,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 14.19

8 let

Milanič: Odločila je kakovost ekipe in igralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po štajerskem derbiju med Mariborom in MIK CM Celjem, ki se je v režiji brazilskega napadalca Tavaresa razpletel po "vijoličastih" notah, so za uradno klubsko stran dejali …

Darko Milanič:, trener Maribora: "Proti čvrstemu, zelo organiziranemu nasprotniku so fantje uspešno opravili nalogo. Ni bilo lahko, odločila je kakovost ekipe in igralca, ki je dvakrat zadel. Oba zadetka Tavaresa sta bila izjemna. Vsem fantom moram čestitati, za nami je že trinajst uradnih tekem brez poraza. Želim si, da bi v takšnem ritmu tudi nadaljevali, zavedamo pa se, da so tekmeci v naši ligi zelo trd oreh, kar so pokazali tudi danes."

Stojanovič: Nogomet se igra za gole

Slaviša Stojanovič, trener MIK CM Celja: "Prišli smo v Maribor z željo, da prikažemo dobro igro. Večji del tekme nam je uspevalo, ne morem se izogniti občutku, da si tega poraza nismo zaslužili. Toda nogomet se igra za gole, tako kakovostna ekipa, kot je Maribor, je izkoristila ponujene priložnosti in zasluženo zmagala. Ni prvič, da so vijoličasti v končnici dvoboja obrnili rezultat v svojo korist. To je dokaz, da verjamejo vase, imajo kakovost in tudi tisto potrebno željo v letošnji sezoni po naslovu prvaka."

Tavares: K zmagi nam je pomagal Jezus

Marcos Tavares, igralec Maribora: "Iskali smo pot do zadetka in Jezus nam je pomagal k zmagi. V čudovitem ozračju med igralci, navijači, ki so nas ves čas spodbujali, ni moglo biti drugače. Vesel sem zaradi obeh golov, toda naši uspešni rezultati so zasluga vseh v klubu in na tribunah.

David Tomažič-Šeruga, igralec Maribora: "Izredno težka tekma. Videlo se je, kako močno smo si želeli zmagati. Celjani so se izkazali kot kakovostna ekipa, igrali so previdno, toda tekmo smo privedli do konca po naših željah in tri točke so ostale doma. Prednost smo še povečali, zdaj znaša že osem točk, saj so nam ustrezali tudi rezultati z drugih igrišč. Skrivnost uspehov ostaja pri tem, da delujemo kot ekipa. Med seboj se odlično razumemo in to je tisto pravo."

Ne spreglejte