Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 11. 2016,
12.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

2

Natisni članek

Miha Zajc NK Olimpija NK Olimpija slovenska nogometna reprezentanca NK Maribor NK Maribor naj gol Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica

Petek, 18. 11. 2016, 12.25

6 let, 7 mesecev

Reprezentant v dresu Olimpije

Miha Zajc: Olimpija je velik klub in si zasluži še en naslov prvaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

2

Miha Zajc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentant Miha Zajc spada med najboljše nogometaše Olimpije. V soboto ga čaka posebno gostovanje, ki se ga zelo veseli. ''Olimpija je velik klub in si zasluži jesenski naslov,'' je razkril visoke cilje pred tekmo v Novi Gorici.

Mladi Primorec je v ponedeljek branil barve članske izbrane vrste (1:1), nato pa se vrnil v domovino in pridružil klubskim soigralcem, ki se pripravljajo na zahtevno prvoligaško gostovanje.

Pred prijatelji ne bo manjkalo motivacije

Olimpijo bo po koncu reprezentančnega premora pot ponesla v Novo Gorico, ki jo Miha Zajc, navezan na rojstni kraj Šempeter pri Gorici, pozna kot lastno dlan.

''To je moje najbližje gostovanje, na katerem bodo prisotni moji znanci in dobri prijatelji,'' poudarja zvezni igralec, ki mu dodatne motivacije, da se v Športnem parku prikaže v dobri luči, ne bo manjkalo. Rezultatske krize Gorice ne jemlje resno, ampak opozarja, da se je med reprezentančnim premorom marsikaj spremenilo.

''Moramo se dobro pripraviti in misliti na lastno igro,'' je prepričan, da bo rezultat sobotnega srečanja 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije v dobršni meri odvisen od tega, kar bodo na igrišču pokazali zmaji.

Upravičeno so lahko samozavestni

Z Olimpijo želi ubraniti naslov državnega prvaka. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Z Olimpijo želi ubraniti naslov državnega prvaka. Foto: Urban Urbanc/Sportida Spada med najboljše nogometaše Prve lige Telekom Slovenije, klubsko vodstvo pa si od njegovega morebitnega prestopa v tujino nadeja velik zaslužek, kar nekaj milijonov evrov.

Z zimskim prestopnim rokom, v katerem sta predsednik Milan Mandarić in športni direktor Ranko Stojić napovedala reorganizacijo kluba, se ne obremenjuje. Najprej želi odigrati vse tekme do konca, se izkazati, nato pa bo razmišljal o tem, kako naprej.

''Z Olimpijo bi rad ubranil naslov. Olimpija je velik klub in si zasluži še en naslov prvaka. Imamo dovolj dobro ekipo. Lahko smo upravičeno samozavestni, saj smo prvi na lestvici,'' je prepričan, da bi lahko ljubljanski klub zadržal prednost pred tekmeci do konca prvenstva.

Zadovoljen, da bo igral z Mariborom

Olimpija je v igri za dvojno krono. V polfinalu pokala se bo prihodnje leto dvakrat pomerila z največjim tekmecem Mariborom. Zajca žreb ni niti najmanj zmotil.

''Maribor bo težek tekmec kot vedno, a nam bosta ti dve tekmi prišli prav. Potrebujemo še več takšnih zahtevnih tekem. Zelo sem zadovoljen, da se bomo v polfinalu pomerili z Mariborom,'' komaj čaka na pokalni polfinalni poslastici. Zmagovalec obračuna se bo v finalu pomeril z boljšim med Domžalami in Krko.

Prvič je igral pred tako veliko množico

Letos je državni dres oblekel tudi na tekmi s Turčijo. | Foto: Vid Ponikvar Letos je državni dres oblekel tudi na tekmi s Turčijo. Foto: Vid Ponikvar Zajc je postal standardni članski reprezentant. Na Poljskem je nastopil tretjič pod vodstvom Srečka Katanca, vselej na prijateljskih tekmah. Pred tem je vknjižil nastop na srečanjih z Makedonijo in Turčijo. V Vroclavu so ga navdušile polne tribune, na katerih je prijateljski dvoboj spremljalo več kot 40 tisoč gledalcev.

''Prvič sem igral pred takim številom igralcev. Bil sem še bolj motiviran. Nogomet se igra zato, da na takih štadionih navdušuješ igralce. Splača se truditi še naprej,'' si želi v prihodnosti še več podobnih izkušenj. Če jih bo želel doživljati pogosteje, se bo moral podati v tujino in nadaljevati nogometno pot v državi, kjer ne manjka velikih štadionov.

Ne spreglejte