Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 9. 2015,
2.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Slaven Belupo Roman Bezjak Miral Samardžić Matjaž Rozman Nejc Potokar

Nedelja, 27. 9. 2015, 2.35

8 let

Matjaž Kek: To ni več nesreča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni trener Matjaž Kek ni bil zadovoljen po novem spodrsljaju Rijeke. Njegovi izbranci so v gosteh pri Slaven Belupu osvojili le točko (0:0), Roman Bezjak pa je zadel okvir vrat.

Nogometaši Rijeke na dvoboju 11. kroga hrvaškega prvenstva niso upravičili vloge favorita. Dvoboj v Koprivnici se je končal brez zadetkov (0:0). Čeprav je bila Rijeka nevarnejši tekmec od Slaven Belupa in je na njegova vrata sprožila več strelov, sta mreži na srečanju ostali nedotaknjeni.

Gostje niso imeli sreče, saj je njihova dva strela ustavil okvir vrat. Občasni slovenski reprezentant Roman Bezjak je v 31. minuti s strelom s peto stresel vratnico, Marin Tomasov pa je v drugem delu zadel prečko.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek po tekmi, po kateri se je zaostanek drugouvrščene Rijeke za vodilnim zagrebškim Dinamom povišal na štiri točke, pričakovano ni bil zadovoljen. Ni želel izpostavljati nenaklonjenosti sreče. Po dvoboju je varovancem očital, da so zaigrali premehko.

"To je bila še ena tekma, kjer kot trener sploh ne vem več, kaj naj storim, če se zapravljajo takšne priložnosti. To ni več nesreča," je izključil prisotnost dejavnika boginje Fortune. "Odigrali smo preveč lahkotno. V nekaterih trenutkih smo zaigrali tako, kot da se sploh ne bi potegovali za točke," se je čudil Mariborčan.

"Nisem zadovoljen. Dvoboj je bil korekten, sodniki dobri, zagotovo pa po vsem, kar smo zapravili, ne moremo biti zadovoljni. Moramo ostati tiho in veliko delati," je Keka bolj zadovoljila izvedba v drugem polčasu, ko so njegovi izbranci zaigrali odločneje in si tudi priigrali večino (zrelih) priložnosti.

Bezjak in Miral Samardžić sta za Rijeko odigrala vso tekmo, pri Slaven Belupu pa je vso tekmo branil nekdanji vratar velenjskega Rudarja Matjaž Rozman in v izdihljajih srečanja prejel rumeni karton. Branilec Nejc Potokar (Slaven Belupo) ni kandidiral za srečanje.

Po rekordnem strelskem festivalu med tednom (10:0 na pokalnem dvoboju), v katerem sta sodelovala tudi oba slovenska legionarja, je Rijeka ob napačnem trenutku ostala brez zadetka. V tej sezoni v hrvaškem prvenstvu sploh še ni izgubila, je pa v 11 krogih remizirala kar sedemkrat, zato ni povsem na vrhu razpredelnice.

Če bo splitski Hajduk na nedeljskem mestnem derbiju premagal Split, bo Rijeka na lestvici padla na tretje mesto.

Ne spreglejte