Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2017,
19.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Damir Mišković Franko Andrijašević NK Rijeka Matjaž Kek

Četrtek, 1. 6. 2017, 19.28

6 let, 6 mesecev

Kek ostaja, Andrijašević v Belgijo?

Predsednik Rijeke spet pomirja Rečane: Ne skrbite, s Kekom sva dogovorjena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
NK Rijeka, Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Obstoječa pogodba mu še ni potekla, to se bo zgodilo 15. junija. Ne skrbite. Ko bo podpisal, boste takoj izvedeli," je privržencem hrvaškega državnega in pokalnega prvaka Rijeke po dvojni kroni predsednik kluba Damir Mišković znova zatrdil, da slovenski strateg Matjaž Kek ostaja na Reki. Drugače je z enim od ključnih igralcev Frankom Andrijaševićem, ki naj bi se preselil v Belgijo. Mišković je sedmi sili dal vedeti, da razmetavanja z denarjem ne bo, odzval pa se je tudi na besede Zdravka Mamića.

Na Reki te dni razlogov za nogometno slavje ne manjka. Rečani po dobrih sedmih desetletjih obstoja pišejo zgodovino. Pred dvema tednoma so prvič v 71 letih postali hrvaški prvaki, v sredo zvečer pa so pravljično sezono končali še s pokalno lovoriko.

Varovanci Matjaža Keka so na štadionu Anđelka Herjavca v Varaždinu v finalu pokala s 3:1 odpravili Dinamo Zagreb in dokazali, da je bil visok prvenstveni poraz z Zagrebčani (5:2) pred dnevi le posledica veseljačenja po domačem naslovu.



Če ne bodo razmišljali o nogometu, ne bo dobro …

Slovenski strateg je po dvojni kroni pohvalil svoje fante, ob tem pa priznal, da se ni bilo lahko zbrati še za finale pokala, a da jih je s posebnim prijemom le pripravil, da so Dinamu zadali nov udarec: "Takrat (ob porazu 2:5, op. a.) nismo bili pravi. Želeli smo si zmage, a bili smo slabi. Slavje, 30 tisoč ljudi, prisotna so bila močna čustva. Zaklenil sem jih v sobo in jim zagrozil, da ne bo dobro, če ne bodo začeli razmišljati o nogometu … Zdaj smo dosegli novo veliko zmago za vse mesto in Damirja (Miškovića, predsednika NK Rijeke, op. a.) ter njegove ekipe."

Zaprl jih je v sobo in jih opozoril, da na finalu pokala ne bo dopuščal neresnosti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zaprl jih je v sobo in jih opozoril, da na finalu pokala ne bo dopuščal neresnosti. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ne vidi težav

In prav predsednik je moral po pokalnem naslovu odgovarjati na veliko vprašanj. Med temi se je znašlo tudi vroče, povezano s 55-letnim Slovencem. Zakaj še ni podpisal petletnega podaljšanja pogodbe?

Spomnimo, v začetku maja so Keka že selili z Reke, a je pozneje dal vedeti, da jo bo vodil tudi v prihodnje. To je zdaj vnovič potrdil Mišković. "Vprašajte ga za pogodbo. 15. junij še ni tu. Ne skrbite. Izvedeli boste, takoj ko bo podaljšal. V teh dneh nismo želeli posegati v njegovo delo. Dogovorila sva se, ne vidim nobenih težav, da ne bi nadaljevali po začrtani poti. Morava se usesti in videti, kakšna bo strategija za nadaljnih pet let."



Ne pričakujte zapravljanja

"Kot predsednik Rijeke vam lahko zagotovim, da ne bo nikakršnega divjanja. Še naprej bomo igrali, kot smo do zdaj. Proračun bo enak, v realnih okvirih. Ne pričakujte od Rijeke, da bo kupovala igralce za pet, deset, 15 milijonov evrov in jim dala milijon evrov plače. Ostali bomo dosledni. Za nas je nagrada igranje v Evropi. Kar se je zgodilo letos, je pravi čudež, nekaj fantastičnega za Rijeko po sto letih. Če bi bilo tako lahko, bi uspelo že komu pred menoj," je hrvaškim medijem o prihodnosti dejal Mišković in dodal, da za osvojitev pokalne lovorike ne bo dodatnih premij.

Damir Mišković je spet pomiril navijače Rijeke, da je s Kekom vse dogovorjeno za podaljšanje pogodbe. Franka Andrijaševića mu, kot kaže, ni uspelo zadržati. | Foto: Sportida Damir Mišković je spet pomiril navijače Rijeke, da je s Kekom vse dogovorjeno za podaljšanje pogodbe. Franka Andrijaševića mu, kot kaže, ni uspelo zadržati. Foto: Sportida



Andrijašević na poti v Belgijo

Prihodnost naj bi vključevala kar nekaj kadrovskih menjav. Prav danes je belgijski SudInfo v javnost poslal informacijo, da se najboljši strelec Rijeke Franko Andrijašević seli k Standardu Liegu, kjer naj bi zamenjal Alžirca Iskaha Belfodila. Belgijci pravijo, da bo podpisal petletno pogodbo, in ob prestopu omenjajo štiri milijone evrov (sicer Andrijašićevo tržno vrednost na Transfermarktu).

Franko Andrijašević se po pisanju belgijskih medijev seli k Standardu iz Liega. | Foto: Grega Valančič/Sportida Franko Andrijašević se po pisanju belgijskih medijev seli k Standardu iz Liega. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ne obremenjuje se z Mamićevimi besedami

Po sredinem porazu se je oglasil tudi alfa in omega zagrebškega Dinama Zdravko Mamić in nasprotnikom sporočil, da so kaj takega (da bi kdo drug osvojil dvojno krono) videli zadnjič.

"Ne vem, kaj natanko je rekel, a s tem se ne obremenjujem. Vsak ima pravico, da pove, kar misli. Lahko rečem le, da so bili na zadnjih dveh tekmah ljudje Dinama do nas pošteni, kaj se dogaja v zakulisju, pa ne vem," se je Mišković, čigar klub v prihodnji sezoni čakajo kvalifikacije za ligo prvakov, odzval na Mamićeve besede.

Zdravko Mamić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ob tem je še pomenljivo pristavil: "Mislim, da moramo spoštovati tako Dinamo kot Hajduk, Osijek in Rijeko. Letos smo bili boljši. Ponavljam, da je Dinamo za vse nas, sploh pa za Rijeko, na neki povsem drugi organizacijski in proračunski ravni. Zagotovo se mu bomo prihodnje leto težko zoperstavili na enak način kot letos. A dokler bom tukaj jaz, se bomo trudili, da bi bili vedno boljši in da bi zmagali, če bo to le mogoče. Če ne bo, bo Rijeka zadovoljna s tem, da je v vrhu hrvaškega nogometa."

Ne spreglejte