Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 5. 2017,
20.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Franko Andrijašević NK Rijeka Matjaž Kek Roman Bezjak Matic Črnic

Torek, 23. 5. 2017, 20.19

6 let, 6 mesecev

Eden izmed glavnih junakov Rijeke Franko Andrijašević

Za Hajduk in Dinamo je bil preslab, Keka je popeljal do naslova

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

"Smo prava ekipa. To sem ugotovil od prvega dne, ko sem prišel sem. Zasluženo smo osvojili naslov. Zdaj se bomo malo poveselili, potem nas čaka še finale pokala," je po nedeljskem zmagoslavju in zgodovinskem naslovu povedal najboljši strelec Rijeke Franko Andrijašević.

Franko Andrijašević je med navijači Rijeke zelo priljubljen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Franko Andrijašević je med navijači Rijeke zelo priljubljen. Foto: Grega Valančič/Sportida Otroka Hajduka so v Splitu odslovili pred tremi leti. Potem je odšel v vrste največjega tekmeca, Dinamo iz Zagreba, a tam zdržal le pol leta. Do tega leta serijski hrvaški prvaki so ga posodili v vrste mestnega tekmeca Lokomotive. Po koncu sezone je v poslu, ki ga pri Dinamu zdaj verjetno pošteno obžalujejo, pristal v Rijeki.



Zdaj se z njo veseli zgodovinskega prvega naslova državnega prvaka. Velik delež k temu uspehu je prispeval tudi sam. S 15 goli na 27 tekmah je najboljši strelec Rečanov in ima krog pred koncem celo priložnost, da postane najboljši strelec hrvaškega prvenstva. Za vodilnim strelcem, Madžarom Markom Futacsom, zaostaja za en zadetek.

Kaj se je dogajalo na Reki? (prispevek Planet TV)

Počasi, sezone še ni konec

"Bilo je težko, sploh v zadnjih dneh, a nam je uspelo. Pritisk je bil velik. Ob vsem, kar se je dogajalo, je bilo težko ostati miren, a nam je uspelo. Trener in sodelavci so nas dobro pripravili. Na koncu smo pokazali to, kar smo kazali skozi celotno sezono. Pravi značaj, odnos in seveda tudi kakovost. Zasluženo smo na vrhu," je po tekmi s Cibalio, ki so jo Rečani dobili s 4:0, tokrat brez njegovega zadetka, povedal Franko Andrijašević.

"Zdaj nas čaka nekaj dni slavja, a počasi. Sezone še ni konec. Smo v finalu hrvaškega pokala. Seveda si želimo osvojiti še to lovoriko. Bilo bi res lepo, če bi na počitnice odšli z dvojno lovoriko. Seveda je prvenstvo tisto, ki smo si ga predvsem želeli, a tudi pokal bi nas in naše zveste navijače še kako razveselil," je povedal 25-letni nogometaš, ki si je v dresu Rijeke zagotovil celo dres hrvaške reprezentance.

Uživa od prvega dne

"Moram priznati, da uživam. Na Reki so me vsi, od prvega do zadnjega, res lepo sprejeli. V ekipi vlada izjemno vzdušje, navijači nam vseskozi stojijo ob strani. Pa saj vidite, kako je. Česa takega, kar se dogaja zdaj, še nisem doživel. To so spomini, ki jih bom v srcu nosil do konca življenja," je še povedal nogometaš, ki ga je Matjaž Kek umestil na mesto takoj za napadalcem, na katerem napada iz drugega plana, in zadel v polno.

Slovencem na Reki, na fotografiji z Romanom Bezjakom, namenja samo pohvale. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovencem na Reki, na fotografiji z Romanom Bezjakom, namenja samo pohvale. Foto: Grega Valančič/Sportida Seveda tudi sam priznava, da je slovenski trener eden izmed najbolj zaslužnih, da gre njemu in Rijeki tako dobro. "Njegov delež k temu uspehu je ogromen. Je odličen trener, ki odlično skrbi za celotno ekipo. Pa ne samo on. Tudi vsi njegovi sodelavci in ljudje, ki delajo v klubu. Smo velik kolektiv, smo ekipa ljudi, ki dela en za drugega. Vsak na svojem področju daje maksimum od sebe za to, da bi bila Rijeka uspešna. K sreči nam uspeva in verjamem, da nam bo še bolj," se je razgovoril Andrijašević.

Za Slovence samo pohvale

Za konec je nekaj besed namenil še preostalima Slovencema, s katerima sodeluje na Reki, soigralcema Romanu Bezjaku in Maticu Črnicu.

"Oba sta super fanta. Ne samo nogometaša, ampak tudi prava človeka. Onadva, pa tudi vsi drugi. Od prvega dne se je v ekipi ustvarila prava kemija in rezultat je preprosto moral priti. Zdaj je čas, da vsi skupaj uživamo v tem, kar smo si priborili," je za konec povedal mirni Dalmatinec, eden tistih, za katere se bodo morali pri Rijeki pošteno potruditi, da jih poleti obdržijo med sabo.

Ne spreglejte