Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 11. 2015,
4.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Miral Samardžić Roman Bezjak Matjaž Rozman

Nedelja, 1. 11. 2015, 4.04

8 let

Matjaž Kek ne izgublja, a ni srečen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Rijeke so pod vodstvom Matjaža Keka odigrali zadnjo letošnjo tekmo na domačem štadionu in razočarali z remijem proti Slavenu. Za vodilnim Dinamom po novem zaostajajo dve točki.

Na Hrvaškem je sreča obrnila hrbet Matjažu Keku. Njegovi izbranci so bili znova nevarnejši tekmeci, a so se morali na koncu zadovoljiti z le točko. V prvem polčasu so zapravili nekaj zrelih priložnosti, zatresli tudi okvir vrat gostov iz Koprivnice, nato pa je Marin Tomasov v 25. minuti popeljal Rijeko v vodstvo. Trajalo je vse do 71. minute, ko je gostitelje za slabšo igro v nadaljevanju kaznoval David Arap in razžalostil okrog tri tisoč gledalcev na štadionu Rujevica.

Rezultat se ni več spreminjal, ostalo je pri 1:1 in novem udarcu za Kekovo zasedbo. Slaven Belupo ostaja nočna mora za Rijeko v tej sezoni, saj se je dvoboj še tretjič zapored končal z remijem.

Po petku bo povlekel črto pod jesenskim delom

"Nismo zadovoljni z rezultatom. V drugem polčasu nam je primanjkovalo idej in natančnosti, padla je tudi raven naše fizične pripravljenosti. Čaka nas še ena tekma, nato pa bomo povlekli črto pod prvim delom sezone," je po zadnjem letošnjem nastopu na Reki dejal Mariborčan, ki je še pred kratkim kraljeval na vrhu hrvaške razpredelnice, zdaj pa gleda v hrbet Dinamu in zaostaja za dve točki.

Čeprav Rijeka pod vodstvom Keka v tej sezoni v domačih tekmovanjih (prvenstvo in pokal) še ni izgubila, v hrvaškem prvenstvu ni vodilna. Glavni razlog je v prevelikem številu remijev. Na zadnjih štirih nastopih je zbrala kar tri.

Bezjak, Samardžić in Rozman odigrali vso tekmo

Na zelenici so se pomerili trije slovenski legionarji. Najboljši strelec Rijeke Roman Bezjak ni ponovil uspešne predstave izpred nekaj dni, ko je v četrtfinalu hrvaškega pokala na gostovanju pri zagrebški Lokomotivi dosegel zmagoviti gol. Odigral je vso tekmo in prispeval podajo za vodilni zadetek Rijeke, od začetka do konca srečanja pa je v obrambni vrsti vztrajal Jeseničan Miral Samardžić.

Pri gostih iz Koprivnice je vso tekmo branil Matjaž Rozman. Nekdanji vratar Interblocka in Rudarja si je prislužil dobre ocene za nastop.

Rijeka bo v petek odigrala zadnjo tekmo v tem koledarskem letu. Gostovala bo pri zadnjeuvrščenem Zagrebu, nato pa bodo odšli igralci na zimski počitek. Priprave na spomladanski del bodo nogometaši Reke opravljali tudi v Dubaju ...

Ne spreglejte