Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 6. 2016,
9.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

2

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija Hajduk Split

Četrtek, 2. 6. 2016, 9.26

6 let, 7 mesecev

Prvi slovenec na klopi dalmatinskega velikana

Pušnik že pripotoval v Split

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

2

Slovenski trener Marijan Pušnik je nov trener splitskega Hajduka. Hrvaški prvoligaški klub, ki je v zadnjem desetletju le bleda senca nekdanjega velikana, je v Split privabil 56-letnega koroškega strokovnjaka. Pušnik je nazadnje vodil Olimpijo in jo v sezoni 2015/16 popeljal do jesenskega naslova.

Hajduk se je dogovoril s slovenskim strokovnjakom Marijanom Pušnikom. Splitski klub, ki je v času nekdanje skupne države spadal med štiri velikane, je pred kratkim dobil novo vodstvo. V sezono 2016/17 bo vstopil v spremenjeni zasedbi. Predsednik kluba je nov, kmalu bo znan nov športni direktor, prišel pa bo tudi novi vodja mladinske šole.

Trenerski stolček Damirja Burića, ki je v prejšnji sezoni popeljal Hajduk do tretjega mesta, se je tako resno majal, da je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo znan njegov naslednik. Poleg Pušnika sta na seznamu kandidatov visoko kotirala tudi nekdanji hrvaški reprezentant Nenad Bjelica, ki je nazadnje deloval v Italiji in v drugi ligi vodil Spezio, ter Zvonimir Soldo, ki je pred leti v Kölnu vodil Milivoja Novakovića, omenjal pa se je tudi Hrvat Željko Kopić, ki je kot trener Slaven Belupa v sezoni 2015/16 zagrenil življenje Matjažu Keku in njegovi Rijeki. Izločil jo je v polfinalu hrvaškega pokala, v prvenstvu pa z Rečani štirikrat remiziral.

Pušnik, ki se v četrtek na naše klice ni oglašal, nam je v petek sporočil, da se že nahaja v Splitu. Ob 11. uri se bo dalmatinski javnosti prvič predstavil v novi vlogi, kot trener enega največjih klubov na tem delu Evrope.  Brez dela je bil pol leta. Po zadnjem krogu jesenskega dela in bolečem porazu Olimpije v Krškem (1:2) je prejel nezaupnico s strani vodstva ljubljanskega kluba in zapustil zmajevo gnezdo. Zeleno-bele je zapustil s prednostjo treh točk pred Mariborom.

Prvi Slovenec, ki vodi dalmatinski ponos

Nekdanji trener Olimpije je postal prvi Slovenec na trenerskem stolčku Hajduka. V preteklosti so se kot mogoči kandidati za prevzem trenerskega dela pri Hajduku omenjali Kek (ko je bil še selektor slovenske reprezentance), Srečko Katanec in Bojan Prašnikar, a je ostalo le pri govoricah. Vedno je dobil prednost nekdo drug. Po poročanju številnih hrvaških medijev, portal Dalmatinskiportal.hr je že oznanil, da je Pušnik novi trener Hajduka, pa je zgodba z Dravograjčanom drugačna in resnejša. 

Ko je Hajduk v prejšnji sezoni v ligi Europa gostoval v Kopru, je na Bonifiko pripotovalo ogromno njegovih navijačev. | Foto: Ko je Hajduk v prejšnji sezoni v ligi Europa gostoval v Kopru, je na Bonifiko pripotovalo ogromno njegovih navijačev.

Zanimivo je, da je Pušnik zapustil Olimpijo na prvem mestu, na koncu sezone pa jo je vodil Italijan Rodolfo Vanoli. Zadnjo evropsko tekmo je kot trener Kopra odigral prav v Splitu, kjer si je s porazom 1:4 proti Hajduku zapravil možnosti za napredovanje v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo. Takrat je "bile" iz Splita vodil Burić, zdaj pa ga bo, kot kaže, nasledil prav Slovenec Pušnik. Izkušenj z delom v tujini mu ne manjka, saj je deloval v Avstriji, Iranu in na Japonskem, v prihodnji sezoni pa se obetajo slovenski trenerski spopadi v hrvaškem prvenstvu na jadranskih derbijih med Hajdukom in Rijeko

Ne spreglejte