Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
24. 7. 2015,
10.14

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

FC Koper Hajduk Split Rodolfo Vanoli Ivica Guberac Damir Burić

Petek, 24. 7. 2015, 10.14

4 leta, 10 mesecev

Jezni kapetan Kopra: Ne morem vplivati na to, kaj pišejo novinarji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koprski nogometaši so imeli v Splitu velike načrte, na koncu pa ostali praznih rok. Hajduk je s skupnim izidom 6:4 izločil Luko Koper in se uvrstil v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa.

Kanarčki so v Split pripotovali z zadetkom prednosti, saj so prvo tekmo na Bonifiki dobili s 3:2, a Hajduk je na krilih navijačev hitro povedel, na koncu pa zmagal celo s 4:1 in se na koncu zasluženo veselil napredovanja.

"Čestitke Hajduku za odlično odigrano tekmo. Čeprav smo izgubili, sem ponosen na svoje fante. Vedeli smo, da ne bo lahko igrati pred takšnim občinstvom, a odločeni smo bili, da igramo, da damo vse od sebe, in menim, da nismo bili tako slabi, kot kaže rezultat. V igri smo bili vse do rezultata 3:1, ko bi že en sam naš zadetek pomenil podaljšek, a na koncu smo popustili in v nadaljevanje se je zasluženo uvrstil Hajduk," je po tekmi dejal trener Kopra Rodolfo Vanoli.

"Veliko let sem igral v Italiji v serii A, a tako vzdušje so zmožni pričarati le še navijači v Rimu in Neaplju. Vsa čast, čestitke še enkrat za zmago, meni nikoli ni težko priznati, če je bil nekdo boljši," je sklenil italijanski strateg na klopi kanarčkov.

Trener Hajduka se je naježil

Nogometašem Hajduka je ob napredovanju v tretji krog kvalifikacij, kjer se bodo Splitčani udarili z norveško ekipo Stromsgodset, čestital tudi trener Damir Burić: "Čestitam igralcem, naša mlada moč je pokazala, da ima posebne kvalitete. Zahvaljujem se jim in jim čestitam, ker jim je uspelo preskočiti Koper. Verjamem, da bo takih trenutkov vse več."

Hajduk je že v drugi minuti zadel prek nekdanjega nogometaša Zavrča Tomislava Kiša, kar je le še spodbudilo že tako vroče občinstvo.

"Prvi zadetek nam je odprl vrata na stežaj in še razgrel občinstvo. Ko sem videl vse šale za golom, sem se v trenutku naježil. To je res nekaj posebnega in mislim, da je to poneslo naše fante, da so tudi v nadaljevanju igrali v neverjetnem ritmu. Bili so drzni v napadu, a tako je, če za tabo stoji armada navijačev," je dodal Burić.

Ne spreglejte