Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2024,
9.51

Osveženo pred

2 uri, 14 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Natisni članek

disciplinski sodnik NZS pogojna kazen 1. SNL NK Maribor NK Maribor

Sreda, 16. 10. 2024, 9.51

2 uri, 14 minut

Mariboru nova globa in pogojna obsodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
NK Maribor : NK Olimpija 1. SNL Viole | Mariborske viole so si privoščile žaljivo skandiranje. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Mariborske viole so si privoščile žaljivo skandiranje.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je imel tudi po 11. krogu slovenske prve lige polne roke dela. Po tekmi med Mariborom in Celjem (1:2) je zaradi neprimernega vedenja navijačev oglobil oba kluba, Mariboru pa je izrekel tudi odloženo pogojno obsodbo zaprtja tribun v Ljudskem vrtu za domače navijače za eno tekmo.

Nogometni klub Maribor bo moral plačati 3.450 evrov globe. Kazen je posledica nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Mariborske viole so si privoščile žaljivo skandiranje, s tribun so navijači metali predmete na igrišče, na tribunah prižigali bakle. Prav tako so bili na tekmi priča navijaškemu vdoru na igrišče, kar je bila po mnenju disciplinskega sodnika posledica pomanjkljive organizacije.

Jeglič je Mariborčanom zaradi nešportnega dogajanja izrekel tudi kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev na vzhodnem ter južnem delu stadiona Ljudski vrt. Kazen ne bo izvršena, če vijoličasti v roku dveh mesecev od izdaje tega sklepa ne bodo storili podobnega ali težjega prekrška.

Z globo dva tisoč evrov so bili kaznovani tudi gostje iz Celja. Štajerski derbi je zaznamovalo nešportno in neprimerno vedenje tudi navijačev gostujoče ekipe. Ti so žaljivo skandirali, metali predmete na igrišče, prižigali prepovedane bakle.

Na vrhu prvenstvene lestvice je Olimpija z 22 točkami, Maribor na drugem mestu zaostaja eno točko, sledita Koper in Celje z 20 točkami.

Preberite še:

Nemanja Mitrović
Sportal "Klica kluba, kot je Maribor, ne moreš zavrniti"
Marinko Galić
Sportal "Ko smo bili v Jugoslaviji, smo se hoteli osamosvojiti. In zdaj bi se delili pri Trojanah?"
Boštjan Cesar
Sportal Green Dragons z nič kaj prijaznim sporočilom Boštjanu Cesarju
Ne spreglejte