Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
5. 4. 2015,
9.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 5. 4. 2015, 9.31

8 let

Mariborski fenomen: prava redkost v 1. SNL (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so prekinili krizo, povečali prednost pred neučinkovitimi zasledovalci in si dvignili samozavest pred derbijem z Olimpijo. Vijolice so dale šest golov, več kot vsi tekmeci skupaj!

Konec prejšnjega tedna je poskrbel za nenavaden krog, ki ga je zaznamoval tudi zelo skromen obisk srečanj. Maloštevilni ljubitelji nogometa, na petih tekmah se jih je zbralo manj kot dva tisoč, so ostali prikrajšani za zadetke kar na treh prizoriščih. V Zavrču, Ljubljani in Celju so zaman čakali spremembo rezultata.

Na svoj račun so prišli tisti, ki so si ogledali dvoboj med zadnjeuvrščenimi Radomljami in vodilnim Mariborom. Padlo je kar sedem zadetkov, kar šest pa so jih dosegli gostje, ki so v tem krogu dosegli več zadetkov kot vseh devet ostalih prvoligašev skupaj. To je prava redkost v zgodovini 1. SNL.

Dvoboj na štadionu ob Kamniški Bistrici je minil natanko tako, kot je predvideval položaj na lestvici. Gostje so imeli ogromne težave pri sestavi enajsterice zaradi obilice poškodovanih in kaznovanih igralcev, a so znali zakrpati luknje in poskrbeti za obračun mačke in miši. S tem so končali niz neprepričljivih predstav, med katerim so se poslovili tudi od pokalnega tekmovanja, in vsaj za nekaj časa zaprli usta kritikom.

Rezultatsko krizo so prekinili ob posrečenem času, saj bo Ljudski vrt v sredo gostil največji praznik klubskega nogometa v Sloveniji, večni derbi med Mariborom in Olimpijo. ''Nekaj takšnega smo potrebovali v teh trenutkih, ko so se nakopičile težave in se nam ni vse izšlo po načrtih kljub želji, trudu,'' je pojasnil Dare Vršič, ki je želel na vsak način čim prej prekiniti obdobje neprepričljivih rezultatov branilcev naslova, nespornih favoritov za osvojitev novega naslova.

''Vsi trije napadalci, ki smo tokrat dobili priložnost, smo zabili gole, si podajali, naredili svoje. In v tem slogu želimo nadaljevati. Pomembno je, da smo ekipa. Naš cilj je enak: da smo prvi,'' je poudaril dvakratni strelec Dalibor Volaš. Poleg njega sta se izmed napadalcev vijolic med strelce vpisala še kapetan Marcos Tavares, ki se je z dvema goloma zapisal v zgodovino, saj je postavil novi mejnik in kot šesti nogometaš dosegel stoti zadetek v 1. SNL, v polno pa je zadel tudi drugi strelec tekmovanja Luka Zahović.

Napadalci Maribora se že veselijo večnega derbija in velikega števila gledalcev v Ljudskem vrtu. Zagotovo se jih bo zbralo nekajkrat več kot se je obiskovalcev na vseh tekmah 29. kroga skupaj. V vijolično mesto ob Dravi prihajajo zmaji, ki jim po zadnjem spodrsljaju še bolj gori pod nogami, saj bi lahko ostali brez načrtovanega cilja, nastopa v Evropi. V Stožicah niso znali zatresti koprske mreže, znova je zatajila učinkovitost. ''Za zmago bomo morali pokazati več ambicij v napadu,'' opozarja Darko Karapetrović. Z učinkom obrambe je lahko zadovoljen, napad pa je ponovno zatajil, kar ni prijetna popotnica za neugodno gostovanje na Štajerskem.

Edini klub, ki je konec prejšnjega tedna poleg Maribora navdušil privržence, je Gorica. Krko je nadigrala s 3:0 in se vrnila na osmo mesto, ki prinaša neposreden obstanek v prvoligaški druščini. Celjani v derbiju za drugo mesto niso izkoristili prednosti domačega igrišča. Čeprav so Domžalčani prejeli kar dva rdeča kartona, so vseeno z nadčloveškimi napori zadržali mrežo nedotaknjeno in se domov vrnili z dragoceno točko. Če so jih Koprčani v sredo spravili v slabo voljo, saj so jih izločili iz pokala, je bilo tokrat obratno, saj so kanarčki remizirali v Stožicah in preprečili Olimpiji, da bi se približala Elsnerjevi četi. Boj za evropska mesta ostaja še vroč, za zdaj kaže najbolje Mariboru, Domžalam in Celju.

Ne spreglejte