Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
7. 12. 2012,
4.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vladimir Petković

Petek, 7. 12. 2012, 4.03

8 let

Maribor je poskrbel, da so dobili alternative

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Laziu so bili po tekmi v Mariboru zadovoljni. Ne evforični, zanje je bilo gostovanje v Ljudskem vrtu le rutina, a prav gotovo veseli.

Pred domačimi navijači so imeli z Mariborom kar nekaj težav. Stežka so strli odpor slovenskega prvaka in zmagali z 1:0. V Ljudskem vrtu, kjer so pred meseci že gostovali, ko so se pomerili proti Muri, so navdušili. Zmagali so s 4:1, zmaga bi bila lahko še višja. S tremi zmagami in tremi remiji so končali tekmovanje v skupini J lige Europa in zasedli prvo mesto. Pa čeprav so v štajerski prestolnici nastopili brez nekaterih ključnih nogometašev in pretežno s tistimi, ki v italijanskem prvenstvu igrajo bolj malo. Trener Rimljanov Vladimir Petković je četrtkovo tekmo uporabil tudi za preizkušanje nekaterih novih taktičnih inačic, ki utegnejo Laziu v nadaljevanju sezone priti še kako prav. S sistemom 3-4-3, ki v zadnjem obdobju ni prav pogost v nogometu. ''Veliko se je govorilo o planu a in planu b, nocoj pa sem se odločil za plan c. Želel sem preizkusiti nekaj novega in dobil tisto, kar sem si želel. Dobil sem odgovore na vprašanja, ki mi utegnejo priti še kako prav. Seveda sem zadovoljen s tem, kar sem videl. Igrali smo res dobro,'' je po tekmi z zadovoljstvom razlagal trener trenutno četrtouvrščene ekipe italijanskega prvenstva. ''To je sistem, s katerim lahko presenetimo nasprotnika. Izkazal se je za uspešnega. Zagotovo je to alternativa za tekme, ki nas čakajo v prihodnosti,'' je še razložil 49-letni trener. ''Moja ekipa je od prve minute prevzela kontrolo na igrišču. Vsi skupaj so igrali zelo dobro in napadalcem pomagali, da so prihajali v priložnosti. Bili smo tudi dokaj učinkoviti. Predvsem v prvem polčasu. V drugem smo zapravili kar nekaj priložnosti, lahko bi zadeli večkrat. Prav gotovo ne morem biti zadovoljen niti s tem, da smo prejeli gol. Temu bi se lahko izognili,'' je dodal.

Maribora ni lahko premagati

Ob Brazilcu Edersonu, ki je nenehno vnašal nemir med nasprotnikove nogometaše, je bil zagotovo junak četrtkove tekme tudi dvakratni strelec Sergio Floccari, ki je v 38. minuti najprej zadel za 3:0, v 51. minuti pa po pravcati mojstrovini, ko je žogo prejel globoko na svoji polovici in preigral polovico ekipe Maribora, povišal na 4:0. Po tekmi je seveda žarel od veselja. ''Zelo sem zadovoljen. Seveda sem vesel dveh zadetkov. Vedno je lepo zadeti, toliko bolj v Evropi. Še bolj pa sem vesel zato, ker smo igrali res dobro in prišli do pomembne zmage, ki veliko pomeni tudi za samozavest. Ni lahko premagati kogarkoli s 4:1. Še posebej pa ne Maribora in to v gosteh. Mariborčani so zelo dobri, čeprav rezultat tokrat tega ni pokazal,'' je povedal 31-letni nekdanji napadalec številnih italijanskih klubov, ki v tej sezoni ne igra prav pogosto. Vsaj v italijanskem prvenstvu ne. Nastopil je le štirikrat in zbral vsega 115 minut igre. V Evropi igra več. Tokratna tekma je bila njegova šesta v tej sezoni, zdaj pa je že pri treh zadetkih.

Ne spreglejte