Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2016,
20.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Celje NK Olimpija NK Olimpija Luka Elsner nogomet Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 21. 9. 2016, 20.21

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Olimpija

Luka Elsner tudi po četrti tekmi stoodstoten

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Luka Elsner | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili z ljubljansko Olimpijo z 0:1 (0:0).

Okrepljena zasedba Celja, v katero se je ob trenerju Robertu Pevniku vrnil tudi napadalec Dalibor Volaš, je samozavestno po zmagah z Velenjčani in Domžalčani doma pričakala državne prvake iz Ljubljane, ki so imeli v uvodni tekmi sezone že nekaj težav s Celjani. Kljub temu so rumeni Stožice zapuščali brez točk, obračun je z mojstrskim prostim strelom odločil Etien Velikonja. Po slabi predstavi je bil razplet podoben tudi danes v Celju, kjer je Olimpija po zaslugi Mihe Zajca osvojila vse tri prvenstvene točke.

Uvod tekme je pripadel Ljubljančanom, ki so imeli več od igre in prva priložnost se je v šesti minuti ponudila Andražu Kirmu, ki pa je bil premalo nevaren, da bi premagal Matjaža Rozmana. Igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, ena od lepših priložnosti pa se je v 30. minuti ponudila Danijelu Miškiču, ki pa neoviran s kakšnih 13 metrov nekoliko na levi strani ni zadel domačih vrat. Nobena od obeh ekip pa ni pokazala prave želje in izrazite priložnosti, nekaj se jih je ekipama nakazalo ob napakah tekmecev, ni bilo.

Blesteli so le ljubljanski navijači

Olimpiji je zmago prinesel Miha Zajc (levo). | Foto: Vid Ponikvar Olimpiji je zmago prinesel Miha Zajc (levo). Foto: Vid Ponikvar Zaspan drugi del je ponudil s še slabšim nadaljevanjem in v prvi polovici nadaljevanja so blesteli le ljubljanski navijači, ki so preglasili celjske. Prvo resno akcijo pa je v 70. minuti z golom kronal Miha Zajc, ki mu je Denis Klinar lepo podal z desnega roba kazenskega prostora, Zajc pa je z močnim strelom matiral Rozmana. To je dalo igri končno pravi zalet.

Dve minuti kasneje je na nasprotni strani neuspešno z glavo poskušal Dalibor Volaš. Igra se je razživela in Ljubljančani bi po hitrem napadu Leona Benka v 73. minuti lahko povedli z 2:0. Pet minut kasneje bi lahko poravnal Lovre Čirjak, a je bil mladi Rok Vodišek na svojem mestu. V 86. minuti je bil blizu izenačenju Volaš, vnovič pa je bil uspešnejši 17-letni ljubljanski vratar. V sodniškem dodatku je bil blizu gola tudi Volaš, ki pa je bil v prepovedanem položaju, ljubljanska obramba pa je žogo izbila iz svojega gola.

Celjani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Novi Gorici, Ljubljančani pa bodo gostili Radomljane.

Celje : Olimpija 0:1 (0:0)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 3000, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).

Strelec: 0:1 Zajc (70.).

Celje: Rozman, Travner, D. Hadžić, Džinić, Klemenčič (od 53. Vidmajer), Pišek, Pungaršek (od 75. Lovrečič), Čirjak, Požeg Vancaš (od 72. Hadžić), Podlogar, Volaš.
Olimpija: Vodišek, Bajrić, Klinar, Delamea, Kelhar, Alves, Zajc, Miškić (Kronaveter od 67.), Kirm, Velikonja (od 58. Benko), Wobay (od 83. Matić).

Rumeni kartoni: Klemenčič, Pišek, Požeg Vancaš, Čirjak; Miškić.
Ne spreglejte