Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
3. 7. 2015,
7.17

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Vidmar NK Domžale Luka Elsner Vladan Milojević

Petek, 3. 7. 2015, 7.17

4 leta, 8 mesecev

Luka Elsner: Sam sebi zelo zamerim

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zelo si zamerim zaradi izbire načina igre in posameznikov v prvem polčasu," je po evropskem porazu z 0:1 proti Čukaričkemu povedal trener Domžal Luka Elsner.

"Mislil sem, da bodo igralci, ki sem jih izbral, prikazali to, kar je potrebno, a več kot očitno sem se zmotil. Priprava na tekmo je bila povprečna, to pa ne pomeni, da svojega dela odgovornosti za predstavo, ki so jo prikazali v prvem polčasu, ne bodo prevzeli tudi igralci," je po porazu pred domačimi navijači na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo povedal Luka Elsner.

Njegova ekipa je v prvem polčasu, ko je igrala v polni zasedbi, nastopila zelo povprečno in tudi zaostajala. V drugem, ko je igrala z igralcem manj – v 46. minuti je bil izključen Gaber Dobrovoljc – je pokazala zelo dobro predstavo.

"Nujno je, da igro iz drugega polčasa pokažemo tudi v Beogradu. Da se ne bomo bali, da bomo igrali odprto in si ustvarjali priložnosti. V prvem polčasu je bilo ravno obratno. Pasivno smo igrali v obeh fazah igre," je še povedal trener Domžal.

Nima smisla, da potujejo v Beograd

"Moramo se vprašati, ali lahko igramo v Evropi, če nasprotniku na pladnju ponujamo priložnosti, kot smo jih ob obeh enajstmetrovkah, ki smo jih zagrešili. Pa tudi to, da iz priložnosti, kot smo jih imeli v drugem polčasu, ne zabijemo gola," je dodal.

"Po tem, kar smo pokazali v prvem delu igre, sploh nima smisla, da potujemo v Beogradu. Glede na to, kaj se je dogajalo pozneje, smo lahko optimisti. Upanje ostaja. Nekateri so dokazali, da so sposobni igrati v Evropi in na povratni tekmi doseči preobrat," pravi vsega 32-letni trener, ki je pohvalil tokratnega kapetana, vratarja Nejca Vidmarja.

"Ključna je bila njegova obramba enajstmetrovke. Po njej se je tekma obrnila, igralci so videli, da zmorejo. Kot ničkolikokrat do zdaj nas je potegnil iz brezna in poskrbel, da so imeli njegovi soigralci drugačen pristop. Takšnega pričakujem tudi na drugi tekmi," je svojim nogometašem sporočil trener.

Za konec je dal jasno vedeti, da bo na tekmi čez teden dni poskrbel za nekaj sprememb v enajsterici. Prva je jasna. V moštvo se vrača kapetan Nejc Skubic, ki je bil tokrat kaznovan. "Njegova vrnitev nam bo dala veliko. On je za nas zelo pomemben tako v obrambi kot tudi v napadu. Nestrpno pričakujemo njegovo vrnitev," je povedal nekdanji nogometaš Domžal, z njimi je bil dvakrat tudi slovenski prvak.

"Prav tako je jasno, da so si nekateri s predstavo v drugem polčasu pridobili točke. Nisem slep, da ne bi videl tega, da so nam bili nekateri, potem ko so prišli na igrišče, v veliko pomoč," je sklenil.

Verjetno ni skrivnost, da je eden od teh Žiga Kous. Dvaindvajsetletnik, ki naj bi mu trener pred kratkim že sporočil, da ne bo več resno računal nanj, in naročil, naj si poišče nov klub, je zdaj morda poskrbel za velik preobrat v domžalski zgodbi, ki jo piše od leta 2012.

Domžalčani imajo veliko možnosti za napredovanje

Pred novinarje je po tekmi vidno zadovoljen stopil tudi trener gostov. "Kar smo vedeli v Domžalah, se je tokrat potrdilo. Gre za disciplinirano ekipo, ki je zelo dobra," je povedal Vladan Milojević.

"V prvem polčasu smo igrali zelo dobro. Bili smo boljši, imeli smo veliko priložnosti. Pozneje bi lahko povišali vodstvo, a nismo izkoristili priložnosti. Po zapravljeni enajstmetrovki smo psihološko padli, medtem ko so se Domžalčani, ki niso imeli kaj izgubiti, dvignili," je nadaljeval.

"Mislim, da nič še ni odločenega. Domžale imajo še vedno veliko možnosti za napredovanje. To je ekipa, ki ve, kaj dela, zato bo v Beogradu še vroče," je dodal 45-letni trener, ki je bil med tekmo zelo glasen in nemiren, medtem ko je bilo na novinarski konferenci ravno obratno. Med drugim se je Domžalčanom tudi prijazno zahvalil za gostoljubje in jim zaželel, da bi se v Beogradu počutili podobno, kot se je on s svojo odpravo v Sloveniji. Upajmo, da se bodo res. Pa tudi, da bodo po koncu tekme podobno zadovoljni, kot je bil tokrat on.

Ne spreglejte