Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 7. 2014,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Liverpool Dejan Lovren Luis Suarez

Nedelja, 20. 7. 2014, 21.49

8 let

Liverpool ujel še Hrvata za 20 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Angleški podprvak Liverpool je resda izgubil prvega strelca Luisa Suareza, a je na račun ogromne odškodnine tudi okrepil svoje vrste. Na Anfield prihaja tudi hrvaški branilec Dejan Lovren.

Poletna tržnica je na Anfield pripeljala številne nove obraze. Klubska blagajna se je napolnila po odhodu temperamentnega urugvajskega zvezdnika Luisa Suareza, za katerega je Barcelona uradno odštela 81 milijonov evrov, ves zaslužek pa je vodstvo namenilo novim okrepitvam. Tako sta med drugim prišla nogometaša Southamptona Adam Lallana (31 milijonov evrov) in Rickie Lambert (5,5 milijona evrov), po njunih stopinjah pa odhaja tudi hrvaški branilec Dejan Lovren.

Nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama se je po Lyonu odločil za selitev na Otok, kjer je v prejšnji sezoni navduševal v dresu "svetnikov". Liverpool je po poročanju številnih angleških medijev končno našel skupni jezik s Southamptonom, tako da bo Hrvat nadaljeval kariero v Liverpoolu, za kar je njegov nekdanji klub iztržil 20 milijonov evrov.

Liverpool zapravil več, kot je iztržil za Suareza

Liverpool je v poletnem prestopnem roku privabil tudi Srba Lazarja Markovića (Benfica, 25 milijonov evrov) in Turka Emreja Cana (Bayer Leverkusen, 12 milijonov evrov), brez odškodnine pa sta prišla nogometaša Tottenhama Kevin Stewart in Lawrence Vigouroux. Tik pred podpisom pogodbe je tudi Francoz Loic Remy (11 milijonov evrov), ki prihaja iz Newcastla. Tako je Liverpool, če prištejemo Lovrena, za poletne nakupe zapravil že več kot sto milijonov evrov, kar je več, kot mu je Barcelona nakazala za prestop najboljšega strelca.

Poleg Suareza je angleški velikan izgubil še nekaj nogometašev. Španca Luis Alberto (Malaga) in Iago Aspas (Sevilla) se vračata v domovino in bosta podobno kot nepredvidljivi Urugvajec v prihajajoči sezoni igrala v španskem prvenstvu.

Ne spreglejte