Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2018,
21.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Petar Stojanović Benjamin Verbič UEFA liga prvakov Dinamo Zagreb Dinamo Kijev

Sreda, 8. 8. 2018, 21.15

1 leto

Liga prvakov, kvalifikacije, 3. krog (prve tekme)

Vroči Verbič spet zadel, Stojanovićev Dinamo z eno nogo že naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00
Benjamin Verbič | Petar Stojanović z Dinamom pravkar gostuje v Kazahstanu. Zagrebčani so v drugem krogu brez težav izločili izraelskega prvaka Hapoel Be'er Sheva. | Foto Vid Ponikvar

Petar Stojanović z Dinamom pravkar gostuje v Kazahstanu. Zagrebčani so v drugem krogu brez težav izločili izraelskega prvaka Hapoel Be'er Sheva.

Foto: Vid Ponikvar

Petar Stojanović je z zagrebškim Dinamom v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov na gostovanju z 2:0 odpravil Astano. Benjamin Verbič pa s kijevskim Dinamom na gostovanju remiziral s praško Slavio 1:1. Gol za ukrajinsko moštvo je zabil prav vroči Verbič. Zanimivo je bilo v Beogradu, kjer sta se Crvena zvezda in Spartak Trnava, morebitna bodoča tekmeca Olimpije v kvalifikacijah za ligo evropa, prav tako razšla z rezultatom 1:1.

V kvalifikacijah za ligo prvakov za vstop v skupni del tekmovanja kandidira še 20 klubov. Med njimi že dolgo ni več ljubljanske Olimpije, ki je v 1. krogu izpadla proti Qarabagu, evropsko sezono pa nadaljevala v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Petar Stojanović
Sportal Najverjetnejši tekmec Olimpije spet brez njenega nekdanjega člana

V boju za glavno nagrado, nastop v skupinskem delu, ki prinaša bogato nagrado (Uefa bo vsakemu udeležencu nakazala 15,25 milijona evrov), vztrajata tudi dva kluba s slovenskima legionarjema. Oba se imenujeta Dinamo. Prvi, ki prihaja iz Zagreba, je na gostovanju z 2:0 premagal Astano in je z eno nogo že naprej. Drugi Dinamo (Kijev) je remiziral. V Pragi je bilo 1:1. 

Barve hrvaškega prvaka brani Petar Stojanović, ki je igral vso tekmo, ukrajinski podprvak pa je po zaslugi Benjamina Verbiča iztržil ugoden izid 1:1. Slovenski nogometaš je v 82. minuti popeljal svoje moštvo v vodstvo, Čehi pa so v izdihljajih sodnikovega podaljška izenačili. Vroči Verbič je nedavno odločil veliki derbi ukrajinskega prvenstva proti Šahtarju

Crusaders Olimpija
Sportal Uefa polni slovenske blagajne, Olimpija največji zaslužkar

Liga prvakov, kvalifikacije, 3. krog (prve tekme):

Ne spreglejte