Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2018,
21.38

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

6

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija UEFA liga prvakov

Sreda, 11. 7. 2018, 21.38

1 leto

Liga prvakov, kvalifikacije (1. krog)

Qarabag v deževnih Stožicah razžalostil Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

6

Olimpija Qarabag | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Evropska sezona 2018/19 se je v sredo začela tudi za slovenske klube. Prvak Olimpija je v prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Stožicah tesno izgubil proti najboljšemu klubu z Azerbajdžana, Qarabagu (0:1). Zaradi zdravstvenih težav ne igra kapetan Branko Ilić, gostje pa so zmagoviti zadetek dosegli deset minut pred koncem.

 

Olimpija Qarabag
Sportal Olimpija z jalovo premočjo in prejetim golom v Stožicah

V deževnih Stožicah je v uvodnih minutah potekalo taktično otipavanje tekmecev. Prvaka Slovenije in Azerbajdžana si nista preigrala resnejše priložnosti vse do 28. minute, ko je Abass Issah z roba kazenskega prostora poslal žogo visoko čez vrata. Zaposlil ga je Rok Kronaveter. Ljubljančani, ki so pod vodstvom Ilije Stolice igrali v taktični postavitvi 4-3-3, so imel terensko premoč, a jim ta v prvem polčasu ni pomagala do prednosti. Ostalo je pri 0:0.

Olimpija je boljši vtis pustila tudi v uvodnem delu drugega polčasa. Strateg Stolica je prvo menjavo opravil v 71. minuti, ko je namesto Stefana Savića vstopil v igro novinec Matic Črnic.

Gostje so v 78. minuti prek rezervista Danija Quintane prvič ogreli dlani Aljaža Ivačiča, že v naslednjem napadu pa je nezbranost obrambe zeleno-belih izkoristil Donald Guerrier in gostom priigral pomembno prednost z 1:0. 

Za dodatne težave gostiteljev je poskrbel še Issah, ki si je prislužil drugi rumeni karton in moral v 85. minuti predčasno pod prho.

V zadnji minuti je šel po stopinjah mladega Ganca še branilec Qarabaga Qara Qarayev, tudi prejel rdeči karton, nato pa je sodnik po triminutnem podaljšku označil konec. Olimpija je še tretjič zapored, odkar je njen predsednik Milan Mandarić, evropsko sezono začela s porazom v Ljubljani.

Fotogalerija
1 / 27

Brez Vombergarja, Kaluđerovića, Ilića, pa tudi Halldorssona

Na evropski uverturi Olimpije ni bilo slovenskega Argentinca Andresa Vombergarja, ki ga bilo niti na širšem seznamu kandidatov, manjkal je še eden napadalec, srbski novinec Andrija Kaluđerović. Zaradi rahle poškodbe je tik pred zdajci odpadel tudi kapetan Branko Ilić, tako da sta osrednji branilski par zmajev sestavljata srbski novinec Marko Gajić in dolgoletni ljubljenec navijačev Olimpije Aris Zarifović. Pri gostih ni bilo islandskega vratarja Hannesa Halldorsona, ki še spoznava ekipo in bo branil za Qarabag najverjetneje v nadaljevanju sezone. 

Povratna tekma bo prihodnj sredo v Bakuju.

Matic Črnic
Sportal Matic Črnic v dresu Olimpije: Čudna so pota gospodova
Ilija Stolica
Sportal Kapetan Olimpije razkril razliko med Bišćanom in Stolico
Rok Kronaveter
Sportal Rok Kronaveter: Olimpija v ligi prvakov? Zakaj pa ne.

V deževnih Stožicah deli pravico Belgijec Lawrence Visser.

Zmagovalec slovensko-azerbajdžanskega obračuna se bo v 2. krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med prvakoma Albanije (Kukës) in Malte (Valletta).

Kdo je kandidiral za dvoboj s Qarabagom?

Vratarji: Aljaž Ivačič, Nejc Vidmar, Anej Mrežar
Branilci: Branko Ilić, Aris Zarifović, Marko Gajić (Srb), Macky Bagnack (Kam), Dino Štiglec (Hrv), Marko Putinčanin (Srb), Mario Jurčević, Leo Ejup, Adam Jakupović
Zvezni igralci: Rok Kronaveter, Nik Kapun, Matic Črnic, Danijel Miškić (Hrv), Tomislav Tomić (Hrv/BiH), Goran Brkić (Srb), Matevž Turkuš, Oliver Kregar
Napadalci: Abass Issah (Gan), Kingsley Boateng (Ita), Haris Kadrić, Stefan Savić (Avt), Daniel Avramovski (Mak), Asmir Suljić (Mad)

Liga prvakov, kvalifikacije, 1. krog (prve tekme):

 

NK Olimpija Dres
Sportal Olimpija predstavila novega in popihala na dušo navijačem #foto
Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane
Ne spreglejte