Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 9. 2017,
23.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Natisni članek

Liga Europa Rijeka Matjaž Kek Josip Iličić Jasmin Kurtić Tim Matavž Nejc Skubic Dominic Maroh Arsenal Arsene Wenger Benjamin Verbič Matic Črnic Domen Črnigoj

Četrtek, 14. 9. 2017, 23.19

6 let, 6 mesecev

Liga Europa, skupinski del (1. krog)

Grki spet usodni za Matjaža Keka, lep dosežek Tima Matavža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Matjaž Kek je z Rijeko v prvem krogu skupinskega dela lige Europa izgubil proti atenskemu AEK. Tim Matavž se je spet vpisal med strelce v dresu Vitesseja, zatresel je mrežo Lazia, a izgubil. Na delu je bilo še nekaj slovenskih nogometašev. Tekma med Arsenalom in Kölnom v Londonu, zmagali so topničarji, se je začela z enourno zamudo zaradi izgredov nemških navijačev.

Razočarani Matjaž Kek po porazu Rijeke proti atenskemu AEK. | Foto: Reuters Razočarani Matjaž Kek po porazu Rijeke proti atenskemu AEK. Foto: Reuters

Matjaž Kek je z Rijeko, pri kateri niti na klopi ni bilo občasnega slovenskega reprezentanta Matica Črnica, z 1:2 izgubil proti atenskemu AEK in slabo začel z nastopi v skupini E, v kateri sta še sloviti Milan in dunajska Austria. Grki so bili spet usodni za nekdanjega selektorja Slovenije, ki je v play offu za ligo prvakov izgubil proti Olympiakosu.

13. gol Tima Matavža v ligi Europa

Tim Matavž je spet zadel za Vitesse. | Foto: Reuters Tim Matavž je spet zadel za Vitesse. Foto: Reuters Tim Matavž, ki je s štirimi goli trenutno najboljši strelec nizozemskega prvenstva, je spet zadel za Vitesse. Tokrat je Nizozemce popeljal v vodstvo v 33. minuti tekme proti Laziu z 1:0. Moštvo iz Arnhema je vodilo dvakrat, a na koncu izgubilo, saj so Italijani prišli do preobrata in zmage s 3:2. Primorski napadalec je bil na igrišču 79 minut. Slovenski reprezentant je v ligi Europa neverjetno učinkovit. To je bil že njegov 13. gol v tem tekmovanju.

Benjamin Verbič je odigral vseh 90 minut za Köbenhavn, ki je doma brez zadetkov remiziral z moskovsko Lokomotivo.

Atalanta je s 3:0 premagala Everton Wayna Rooneyja. Josip Iličić zaradi težav s poškodbo ni nastopil, medtem ko je Jasmin Kurtić zaigral samo v zaključku. Na igrišče je vstopil v 82. minuti, ko je bilo že vse odločeno.

Miha Mevlja je debitiral za Zenit, v katerega je v zaključku poletne nogometne tržnice za kar osem milijonov evrov prestopil iz Rostova. Igral je 82 minut pri visoki zmagi ruskega velikana v Skopju pri Vardarju (5:0).

Nejc Skubic je igral 90 minut za Konyaspor, ki je izgubil v gosteh pri Marseillu z 0:1. Domen Črnigoj je igral v prvem polčasu za švicarski Lugano, ki je z 1:2 izgubil v gosteh pri izraelskemu Hapoelu Be'er Shevi. Tako sta nekdanja nogometaša Domžal in Kopra izgubila proti kluboma, ki sta imela v tej evropski sezoni opravka s slovenskimi predstavniki.

Razgrajanje navijačev Kölna v Londonu. | Foto: Reuters Razgrajanje navijačev Kölna v Londonu. Foto: Reuters

Neredi navijačev Kölna v Londonu, tekma se je začela z zamudo

Zelo pestro je bilo v Londonu, kjer je Arsenal s 3:1 premagal Köln (nekdanjega slovenskega reprezentanta Dominica Maroha ni bilo niti na klopi). Tekma se je začela z enourno zamudo, saj so navijači Kölna, ki se je v Evropo uvrstil po dolgih 25 letih čakanja, pred tekm povzročali nemire, zato so se organizatorji odločili, da tekmo prestavijo za eno uro.

V London je prišlo kar 20 tisoč navijačev nekdanjega kluba Miša Brečka in Milivoja Novakovića, čeprav je bilo na voljo za njih vsega tri tisoč vstopnic.

V tekmi, ki se je začela z veliko zamudo, je Arsenal sicer zmagal s 3:1, potem ko je do preobrata prišel v drugem polčasu.

Navijači Kölna v Londonu:

Ne spreglejte