Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2022,
16.13

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Bayern München Robert Lewandowski

Ponedeljek, 30. 5. 2022, 16.13

1 leto, 11 mesecev

Robert Lewandowski

Lewandowski: Moja zgodba z Bayernom je končana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Robert Lewandowski | Robert Lewandowski zapušča Bayern. | Foto Reuters

Robert Lewandowski zapušča Bayern.

Foto: Reuters

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski je danes pred treningom svoje reprezentance dejal, da je njegova zgodba z Bayernom iz Münchna zaključena ter da je prestop najboljša rešitev, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Triintridesetletni napadalec je že dlje časa prisoten v govoricah, da naj bi kmalu okrepil Barcelono. Katalonski velikan pa po poročanju Bilda ni uspel s prvo ponudbo za Poljaka. Ta naj bi znašala 32 milijonov evrov.

Kapetan poljske izbrane vrste je danes sicer potrdil govorice o odhodu, o morebitnem novem klubu pa še ni spregovoril. "Prestop drugam je najboljša rešitev za obe strani," je dejal 33-letnik.

Lewandowskega sicer pogodba z bavarskim velikanom veže do konca prihodnje sezone, na reprezentančnem treningu pa je zbranim predstavnikom medijev dejal, da se v prihodnosti ne vidi v dresu desetkratnih zaporednih nemških prvakov.

"Ena stvar je jasna, moje zgodbe z Bayernom je konec. Po vsem, kar se je zgodilo v zadnjih mesecih, si ne predstavljam nadaljnjega sodelovanja. Verjamem, da je prestop najboljša rešitev," je dodal izjemni Poljak, ki je v vrste bavarskega kluba prestopil pred osmimi leti iz Borussie Dortmund.

V tem času je na 374 tekmah za Bayern dosegel kar 344 golov, v lanski sezoni pa je presegel tudi rekord slovitega Gerda Müllerja (40) po številu zadetkov v sezoni bundeslige z 41. Za reprezentanco je na 129 tekmah dosegel 75 golov.

Pri Bayernu so v medijskih nastopih po koncu sezone večkrat izrazili prepričanje, da bo 33-letnik spoštoval pogodbo in še eno leto ostal na Bavarskem. Lewandowski pa je po koncu tekmovalnega obdobja dejal, da pogodbe po koncu sezone 2022/23 z Bayernom zagotovo ne bo podaljšal in da bo morda odšel že to poletje.

Preberite še:

Bayern Villarreal Lewandowski
Sportal Nejasna usoda Lewandowskega
Ne spreglejte