Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
23.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

Natisni članek

legionarji Srečko Katanec Jan Oblak Jan Oblak Boštjan Cesar Bojan Jokić Valter Birsa Rene Krhin Jasmin Kurtić Josip Iličić Robert Berić Kevin Kampl Roman Bezjak

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 23.26

6 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Matjaž Kek drvi proti naslovu, Jan Oblak navdušil ob jubileju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

Slovenski reprezentanti, ob njih seveda tudi številni preostali slovenski nogometaši, so bili na delu v tujini prvič po bolečem kvalifikacijskem porazu, ki so ga konec prejšnjega tedna doživeli v Glasgowu proti Škotski. Kako so se izkazali?

Matjaž Kek je bil dobre volje tudi po 33. tekmi Rijeke v tej sezoni, v kateri sploh še ni izgubil. Prihodnjo soboto ga čaka veliki spopad z zagrebškim Dinamom, ki prihaja na Rujevico. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je bil dobre volje tudi po 33. tekmi Rijeke v tej sezoni, v kateri sploh še ni izgubil. Prihodnjo soboto ga čaka veliki spopad z zagrebškim Dinamom, ki prihaja na Rujevico. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski trener Matjaž Kek nadaljuje sanjsko sezono. Z Rijeko je ostal neporažen tudi na 33. tekmi. V nedeljo je brez večjih težav v gosteh odpravil zadnjeuvrščeno Cibalio s 3:0 in pred serijskim prvakom Dinamom iz Zagreba ohranili štiri točke prednosti. Prav z Zagrebčani, ki so se v soboto namučili z Osijekom (2:1), se bo prihodnji teden pomeril pred domačimi navijači. Za težko pričakovani derbi vlada v prestolnici Kvarnerja izjemno zanimanje, vstopnice so Rečani razgrabili v hipu.

Na gostovanju v Vinkovcih so Mariborčana v dobro voljo spravili Filip BradarićFranko Andrijašević in Alexander Gorgon. Nekdanja nogometaša splitskega Hajduka ter avstrijski napadalec so zadeli v polno že v prvem polčasu.

Slovenski reprezentanti:

 

Jan Oblak je v soboto na Rosaledi stotič stal med vratnicama Atletica. V Madridu se je prebil med najboljše vratarje na svetu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je v soboto na Rosaledi stotič stal med vratnicama Atletica. V Madridu se je prebil med najboljše vratarje na svetu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: Atletico Madrid je v soboto na gostovanju v španskem prvenstvu premagal Malago in se povzpel na tretje mesto. Tekma je bila posebna za Škofjeločana posebna, saj je bila jubilejna stota v dresu madridskega velikana.

Škofjeločan se je ponovno izkazal. Na gostovanju, ki ga je njegov klub dobil z 2:0, je zaklenil mrežo. To mu je v 100 nastopih za rdeče-bele uspelo kar 58-krat. To je podatek, ki odmeva pri vodilnih španskih medijih, prav tako število zadetkov, ki jih je nekdanji vratar Olimpije in Benfice prejel v stotih nastopih. Žoga se je izza njegovega hrbta znašla le 63-krat!


Oblak je bil na gostovanju na Rosaledi neustavljiv. Zbral je šest obramb in preprečil gostiteljem, da bi dosegli vsaj častni zadetek. Atletico je v tej sezoni ostal nepremagan na 15 prvenstvenih tekmah. V tej statistični prvini je vodilni v španskem prvenstvu. Oblak je ohranil mrežo nedotaknjeno desetkrat, petkrat pa je to uspelo rezervnemu vratarju Angelu Miguelu Moyi, ki je vskočil v času, ko je moral slovenski reprezentant odpravili težave s poškodbo rame.

Za nekaj slabe volje ob velikem jubileju so poskrbele le bojazni, da si ni Oblak v izdihljajih srečanja v Malagi poškodoval mišice. Uradnih novic ni, navijači Atletica pa stiskajo pesti, da je razigrani Slovenec prejel le udarec in bo še naprej stal med vratnicama evropskega podprvaka. Navijače je zaskrbelo, kako je Oblak v zadnjih minutah vsa izbijanja žog v polje prepustil Urugvajcu Diegu Godinu. S tem jih je prestrašil, saj nočejo ostati brez 24-letnega Gorenjca pred najbolj pomembnimi tekmami sezone. Nedeljski pregled je pokazal, da Oblak ni utrpel hujše poškodbe.

Vid Belec: Carpi je v soboto v drugi italijanski ligi v gosteh odpravil Ascoli z 2:1. Štajerec je branil vso tekmo, njegov klub pa se je na lestvici povzpel na deveto mesto.

Jan Koprivec: Anorthosis je v ciprski prvi ligi v nedeljo izgubil na domačem igrišču proti Aelu iz Limasola (0:1). Primorec bo želel hitro pozabiti srečanje, saj je v 6. minuti prejel rdeči karton in moral predčasno pod prho.

Bojan Jokić je sobotni poraz Ufe proti moskovski Lokomotivi spremljal s klopi za rezervne igralce. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Jokić je sobotni poraz Ufe proti moskovski Lokomotivi spremljal s klopi za rezervne igralce. Foto: Vid Ponikvar

Branilci:

Boštjan Cesar: kapetan slovenske reprezentance je domači poraz Chieva proti Crotoneju (1:2) spremljal s klopi za rezervne igralce.

Luka Krajnc: povratnik v člansko reprezentanco je s Frosinonejem v drugi italijanski ligi v petek osvojil točko na gostovanju v Ceseni (1:1). Štajerec je odigral 67 minut. V ponedeljek je odigral še eno tekmo in doma remiziral z Avellinom (1:1). V igro je vstopil v 46. minuti.

Bojan Jokić: Ufa je v soboto izgubila dvoboj 21. kroga ruskega prvenstva. Doma je priznala premoč moskovski Lokomotivi (0:1). Kranjčanu se ni izpolnila želja, da bi se prvič, odkar je sklenil pogodbo z ruskim prvoligašem, znašel v začetni enajsterici. Dvoboj je spremljal na klopi za rezervne igralce.

Boban Jović: Bursaspor je v nedeljo izgubil pri Konyasporu z 0:2, Celjan pa ni stopil na igrišče.

Miha Mevlja: Rostov se je v ponedeljek v prvi ruski ligi s Krasnodarjem na domačem igrišču razšel brez zadetkov (0:0). Primorec je odigral vso tekmo.

Miral Samardžić: Akhisar Belediye Genclik Ve Spor je v soboto priredil presečenje v prvi turški ligi. Pred domačimi gledalci je premagal Istanbul Basaksehir z 2:1 in mu preprečil, da bi prevzel vodstvo na lestvici turškega prvenstva. Jeseničan, ki v Turčiji ni zadovoljen z minutašo, ni kandidiral za tekmo.

Aljaž Struna: Carpi je v soboto v gosteh odpravil Ascoli (2:1) in se na lestvici povzdignil na deveto mesto. Primorec je odigral vso tekmo.

Andraž Struna: povratnik v reprezentanco po enoletni odsotnosti je s Heartsom v škotskem prvenstvu priznal premoč prvaku Celticu, ki je zmagal kar s 5:0. Zeleno-beli so škotski naslov osvojili že 48. Primorec je odigral vso tekmo.

Jasmin Kurtić je z Atalanto na gostovanju v Genovi napolnil mrežo Genoi. Moštvo iz Bergama je tudi s pomočjo slovenskega reprezentanta zmagalo kar s 5:0. | Foto: Getty Images Jasmin Kurtić je z Atalanto na gostovanju v Genovi napolnil mrežo Genoi. Moštvo iz Bergama je tudi s pomočjo slovenskega reprezentanta zmagalo kar s 5:0. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Primorec je na nedeljski tekmi med Chievom in Crotonejem, ki je presenetljivo pripadla gostom (1:2), na igrišču prebil 57 minut.

Matic Črnic: z Rijeko je v hrvaškem prvenstvu v nedeljo v gosteh s 3:0 ugnal zadnjeuvrščeno Cibalio. V igro je vstopil v 75. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.

Josip Iličić: Fiorentina je v nedeljo v prvi italijanski ligi doma premagala Bologno z 1:0. Kranjčan je tekmo začel v prvi postavi. Odigral je 70 minut in zapustil igro, ko so vijolice že vodile z 1:0. 

Kevin Kampl: povratnik v reprezentanco ima težave s poškodbo, zaradi katere bo moral prej ali slej na operacijo, po kateri bo počival približno tri mesece. Za zdaj še ni znano, kdaj bo odšel pod nož. V nedeljo, ko je Bayer Leverkusen v prvi nemški ligi v festivalu zadetkov remiziral proti Wolfsburgu (3:3), za goste pa je trikrat zadel Mario Gomez, ni kandidiral za dvoboj.

Kevin Kampl ima težave z bolečinami v stopalu. Kdaj se bo odločil za operacijo? | Foto: Sportida Kevin Kampl ima težave z bolečinami v stopalu. Kdaj se bo odločil za operacijo? Foto: Sportida

Jasmin Kurtić: Atalanta se je v nedeljo v prvi italijanski ligi v gosteh znesla nad Genoo. Moštvo iz Bergama je zmagalo kar s 5:0 in se utrdilo na visokem petem mestu. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo in v 63. minuti prispeval podajo za tretji zadetek Atalante.

Rene Krhin: Granada je v nedeljo doma visoko izgubila proti Barceloni (1:4). Izkušenega slovenskega vezista, ki v zadnjem času ne igra, spet ni bilo v postavi domačega prvoligaša, ki je vse bližje izpadu v drugo ligo. Za 17. mestom, ki zagotavlja obstanek, trenutno zaostaja za osem točk.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je v drugi nemški ligi v času nedeljskega kosila zmagal pri Kaiserslauternu (1:0). Nekdanji nogometaš Olimpije in velenjskega Rudarja, ki v zadnjem času ni igral, se je znašel v začetni postavi. Odigral je 59 minut in pomagal klubu do zmage, s katero se je na lestvici zavihtel na drugo mesto. Če bi se sezona končala zdaj, bi nekdanji klub Danila Popivode napredoval v nemško bundesligo.

Benjamin Verbič: vodilni Köbenhavn je v prvi danski ligi v ponedeljek na gostovanju pri Sønderjysku osvojil vse tri točke (2:1). Vojničan je odigral 57 minut, nato pa zapustil igro pri zaostanku danskega prvaka z 0:1. Sledil je preobrat in nova zmaga, s katero je udeleženec lige prvakov povišal prednost pred Brondbyjem na osem točk razlike.

Miha Zajc: Primorec ostaja zasidran na rezervni klopi Empolija. Ni zaigral še šestič zapored. Tokrat je na Olimpijskem štadionu v Rimu s klopi spremljal, kako je Roma na krilih dvakratnega strelca Edina Džeka premagala njegov klub z 2:0.

Roman Bezjak se ni uspel vpisati med strelce v dresu Rijeke. Ostaja pri osmih prvenstvenih golih. | Foto: Vid Ponikvar Roman Bezjak se ni uspel vpisati med strelce v dresu Rijeke. Ostaja pri osmih prvenstvenih golih. Foto: Vid Ponikvar

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne bi moral tokrat v prvi francoski ligi igrati proti vodilnemu Monacu, a je bila tekma prestavljena na poznejši termin, saj so Monačani v soboto zvečer igrali finale ligaškega pokala in visoko izgubili proti PSG (1:4).

Roman Bezjak: z Rijeko je v hrvaškem prvenstvu v nedeljo v gosteh s 3:0 ugnal zadnjeuvrščeno Cibalio. V igro je vstopil v 48. minuti, ko je zamenjal strelca tretjega zadetka Alexandra Gorgona. Takrat je bil že dosežen končni rezultat.

Na seznamu so nogometaši, na katere je selektor članske reprezentance Slovenije Srečko Katanec računal na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Škotski, ki jo je Slovenija izgubila z 0:1.

Prvi zadetek Denisa Popovića v dresu Orenburga v Rusiji (pri 2:51)

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Burton Town 0:1 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : QPR 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Newcastle United : Wigan 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Sturm Gradec : Wolfsberger 4:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Floridsdorfer : LASK Linz 2:2 Igral je vso tekmo in prispeval podajo.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Horn : Wacker Innsbruck 3:1 Igral je vso tekmo in v 67. minuti z enajstih metrov zadel za 2:1
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, končnica za evropsko ligo Union St. Gilloise : Mechelen 3:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, končnica za evropsko ligo Union St. Gilloise : Mechelen 3:0 Odigral je vso tekmo in z bele točke v 50. minuti dosegel zadetek za 3:0. Prispeval je tudi podajo za gol za 2:0.
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Beroe : Lokomotiva Plovdiv 3:2 Odigral je prvi polčas.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga Botev Plovdiv : Montana 2:0 Ni kandidiral za tekmo.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Doxa : Karmiotissa 3:0 Odigral je vso tekmo.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Viktoria Plzen : Teplice 2:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Gregor Sikošek (Brondby) Danska, 1. liga Brondby : Midtjylland 3:2  Odigral je 79 minut in v 61. minuti prejel rumeni karton.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 8. aprila.  
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Nantes : Angers 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Osijek 2:1 Ni igral. Ostal je na klopi.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Lokomotiva Zagreb 1:1 Odigral je 74 minut.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Cagliari 1:3 Ni igral. Ostal je na klopi.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Inter : Sampdoria 1:2 Branil je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Fiorentina : Bologna 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Chievo : Crotone 1:2 Ni igral. Ostal je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Ascoli : Carpi 1:2  Ni kandidiral za tekmo.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Omiya Ardija : Kashima Antlers 0:1 Ni igral. Ostal je na klopi.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Vissel Kobe : Urawa Reds 1:3 V igro je vstopil v 68. minuti.
Rene Mihelič (Riga) Latvija, 1. liga Spartaks : Riga 2:0 Igral je vso tekmo.
Timotej Dodlek (Utenis) Litva, 1. liga Stumbras Kaunas : Utenis 1:1 Odigral je 86 minut.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Mosta 3:0 Ni igral.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Sliema Wanderers 1:4 Odigral je vso tekmo in se v 30. minuti vpisal med strelce.
Nejc Potokar (Milsami Orhei) Moldavija, 1. liga Zimbru : Milsami Orhei 1:0 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Hamburger SV : Köln 2:1 Odigral je prvi polčas.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Karlsruher 2:1 Igral je vso tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2.  Nürnberg  : Karlsruher 2:1 Igral je vso tekmo.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Sonnenho Grosspach 1:2 V igro je vstopil v 46. minuti.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga ADO Den Haag : Roda 4:1 Igral je vso tekmo in v 44. minuti prejel rumeni karton.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : Go Ahead Eagles 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Tromso : Brann 1:1 Odigral je vso tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Ruch Chorzow : Piast Gliwice 0:0 Odigral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Ruch Chorzow : Piast Gliwice 0:0 Odigral je 60 minut.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Kluczbork : Gornik Zabrze 2:1 V igro je vstopil v 80. minuti.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Chojniczanka Chojnice : Miedž Legnica 0:0  Odigral je 90 minut.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Pogon Siedlce 1:3 V 26. minuti je dosegel zadetek.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Sandecja Nowy Sacz 2:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Arouca : Sporting Lizbona 1:2 Ni kandidiral za tekmo.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Anži : Ural 2:3 Igral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Spartak Moskva : Orenburg 3:2 V igro je vstopil v 63. minuti in v 70. minuti znižal na 1:2.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Crvena zvezda : Spartak Subotica 2:1 Odigral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Luzern : Lugano 0:2 Igral je vso tekmo.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga St. Gallen : Basel 0:3 V igro je vstopil v 82. minuti.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Schaffhausen 2:1 Ni igral. Ostal je na klopi.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Zürich : Schaffhausen 2:1 Igral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Rizespor : Trabzonspor 0:1 Igral je vso tekmo in v 78. minuti prejel rumeni karton.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Kayserispor 2:1 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Fenerbahče 0:1 Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Kayserispor 2:1 Odigral je vso tekmo.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Konyaspor : Bursaspor 2:0 Odigral je vso tekmo in v 9. minuti dosegel zadetek.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Bešiktaš : Genclerbirligi 3:0 V igro je vstopil v 57. minuti.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sivasspor : Manisaspor 2:0 Ni igral, ni bil niti na klopi.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Vorskla : Volin Luck 2:0 Odigral je vso tekmo in v 9. minuti prejel rumeni karton.
Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga Portland Timbers : New England Revolution 1:1 Igral je vso tekmo.
Ne spreglejte