Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
12.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

David de Gea Thibaut Courtois UEFA liga prvakov špansko prvenstvo Atletico Madrid Miguel Angel Moya Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 12.15

1 leto

Slovenski vratar ni poškodovan

Jan Oblak si je pošteno oddahnil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Jan Oblak | Foto Twitter

Foto: Twitter

Slovenski vratar Jan Oblak je na sobotnem gostovanju Atletica v Malagi (2:0), kjer je vpisal jubilejni 100. nastop za rdeče-bele, začutil bolečine v mišici. Navijači rdeče-belih so pomislili na najhujše, a jih je kmalu pomirila novica, da se Škofjeločan ni resneje poškodoval.

Jubilejni 100. nastop Škofjeločana za Atletico, na katerem je že 58. zaklenil svoja vrata, se vendarle ni sprevrgel v nočno moro. Slovenski reprezentant Jan Oblak je v zadnjih minutah začutil bolečino v stegenski mišici. Zaradi nje je izbijanja žoge iz svojega kazenskega prostora prepustil branilcu Diegu Godinu. Ni želel tvegati in dodatno obremenjevati boleče noge.

Če bi bil poškodovan, bi vskočil Portugalec

Miguel Angel Moya zaradi poškodbe mišice do nadaljnjega ni na razpolago trenerju Atletica. | Foto: Guliverimage/Getty Images Miguel Angel Moya zaradi poškodbe mišice do nadaljnjega ni na razpolago trenerju Atletica. Foto: Guliverimage/Getty Images V nedeljo je opravil temeljit zdravstveni pregled, ki je razkril, da ni prišlo do resnejše poškodbe. Zdravniki so prvemu vratarju slovenske izbrane vrste po poročanju španskega športnega dnevnika Marca prižgali zeleno luč za nastop na torkovi tekmi španskega prvenstva z Real Sociedadom, na kateri bo Atletico branil tretje mesto.

Če bi se Oblak pridružil številnim soigralcem na seznamu poškodovanih igralcev Atletica, bi bil to velik udarec za trenerja Diega Simeoneja. Med poškodovanimi je že rezervni vratar Miguel Angel Moya, tako da bi moral na vrata evropskega podprvaka vskočiti neizkušeni 21-letni Portugalec Andre Campos Moreira.

Kdo je na seznamu poškodovanih pri Atleticu?

Miguel Angel Moya (Špa), Šime Vrsaljko (Hrv), Nico Gaitan (Arg), Kevin Gameiro (Fra), Augusto Fernandez (Arg) in Tiago Mendes (Por).

Boljši od Courtoisa in De Gee

Pred prihodom Oblaka v Madrid je na vratih Atletica stal Thibaut Courtois, ki mu gre v tej sezoni odlično s Chelseajem.  | Foto: Reuters Pred prihodom Oblaka v Madrid je na vratih Atletica stal Thibaut Courtois, ki mu gre v tej sezoni odlično s Chelseajem. Foto: Reuters Oblak je v soboto vstopil v klub 100. Stotič je branil za Atletico in ponovno navdušil privržence s številnimi uspešnimi posredovanji. Njegova mreža se ni zatresla. To se mu pri madridskem velikanu dogaja pogosto, saj je nedotaknjeno mrežo zadržal kar na 58 tekmah.

Skupno je v okroglih stotih nastopih prejel le 63 zadetkov. Pri španskem časniku AS so naredili primerjavo med 24-letnim Škofjeločanom, njegovima slavnima predhodnikoma na vratih Atletica, ki branita na Otoku - Belgijcem Thibautom Courtoisom (Chelsea) in Špancem Davidom De Geo (Manchester United) – ter rezervnim vratarjem Moyajem, ki je v tej sezoni vskočil na vrata Atletica v času Oblakove večmesečne odsotnosti zaradi poškodbe in operacije rame.

Številke so izrazito naklonjene Oblaku, ki je lani prejel nagrado Zamora za najboljšega vratarja španskega prvenstva (prejme jo tisti, kateri mora najmanjkrat po žogo v svojo mrežo).

Vratar Atletica Nastopi Prejeti goli Tekme brez gola Odstotek tekem brez gola
Jan Oblak 100 63 58 58 %
Thibaut Courtois 100/154 86/125 49/76 49 %
David de Gea 84 112 22 26,2 %
Miguel Angel Moya 60 47 30 50 %

Atletico čaka po torkovi tekmi z Real Sociedadom izjemno naporen teden. V soboto bo v velikem madridskem derbiju gostoval pri vodilnem Realu, nato pa se bo v sredo v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov pomeril z angleškim prvakom Leicester Cityjem.

Ne spreglejte