Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
19. 3. 2017,
22.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

2

Natisni članek

legionarji

Nedelja, 19. 3. 2017, 22.33

6 let, 6 mesecev

SLOVENSKI NOGOMETAŠI NA DELU V TUJINI

Matjaž Kek po drami in z veliko sreče do nove zmage

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

2

Slovenski nogometaši so bili na delu še zadnjič pred tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Škotski, ki jih čaka prihodnjo nedeljo. Kako so se obnesli? In kako se je tokrat odrezal Matjaž Kek na klopi Rijeke, pri kateri sodeluje tudi z dvema igralcema, ki sta se znašla na zadnjem seznamu selektorja Srečka Katanca.

Matjaž Kek je še vedno na dobri poti, da Rijeki prinese prvi naslov prvaka v zgodovini kluba. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je še vedno na dobri poti, da Rijeki prinese prvi naslov prvaka v zgodovini kluba. Foto: Vid Ponikvar

Po remiju na jadranskem derbiju v Splitu proti Hajduku pred tednom dni je Matjaž Kek z Rijeko v nedeljo spet zmagal. S 3:2 je doma odpravil Slaven Belupo in ohranil štiri točke prednosti na vrhu lestvice pred prvakom Dinamom iz Zagreba. Ta je tokrat spet zmagal.

Rečani so tri točke osvojili po pravcati drami, tik pred koncem tekme. Rijeka je sprva zaostajala, a na polčas odšla z izidom 1:1. Na začetku drugega dela igre je z avtogolom prešla v vodstvo z 2:1, a nato v 72. minuti prejela še drugi zadetek. Kazalo je, da Rijeka še drugič zapored ne bo zmagala, a nato jo je z golom po sijajnem strelu v 87. minuti rešil črnogorski vezist Marko Vešović. Da so imeli Rečani tokrat kar nekaj sreče, potrjuje tudi podatek, da so gostje iz Koprivnice v zadnji minuti tekme zatresli okvir vrat.

Kek, ki se je med tednom uvrstil tudi v finale hrvaškega pokala, je z Rijeko dosegel še šesto zmago na sedmih tekmah v letošnjem letu. V tej sezoni še sploh ne pozna poraza, pa čeprav je Rijeka pod njegovim vodstvom v vseh tekmovanjih odigrala že kar 32 tekem.

Slovenski reprezentanti:

Jan Oblak se je z Atleticom v španskem prvenstvu veselil zmage na derbiju proti Sevilli. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak se je z Atleticom v španskem prvenstvu veselil zmage na derbiju proti Sevilli. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: Škofjeločan, ki se je z Atleticom med tednom uvrstil v četrtfinale lige prvakov in na povratni tekmi proti Bayerju Leverkusnu navdušil, je dober teden končal v nedeljo, ko je v španskem prvenstvu s soigralci premagal Sevillo s 3:1. Slovenski zvezdnik je branil vso tekmo. Z Atleticom ostaja na četrtem mestu, a se je po izjemno pomembni zmagi Sevilli - ta je tretja - približal na vsega dve točki zaostanka. Tretje mesto ob koncu sezone zagotavlja neposredno uvrstitev v elitno evropsko nogometno ligo.

Vid Belec: Po dveh zmagah je v soboto s Carpijem v drugi italijanski ligi doživel pravcato katastrofo. Pred domačimi navijači je proti Spalu izgubil kar z 1:4. Igral je vso tekmo.

Jan Koprivec: Anorthosis je v ciprski prvi ligi v soboto izgubil z 0:2 v gosteh pri Omonii Nikoziji. Primorski vratar je branil vso tekmo.

Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar je v zadnjem času spet začel igrati za Chievo. | Foto: Getty Images Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar je v zadnjem času spet začel igrati za Chievo. Foto: Getty Images

Branilci:

Boštjan Cesar: Za Chievo je spet začel igrati in bil v nedeljo, ko so Verončani v italijanskem prvenstvu izgubili z 1:4 v Bologni, še tretjič zapored na igrišču od prve do zadnje minute. Dobre novice za kapetana Slovenije pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Luka Krajnc: Povratnik v člansko reprezentanco je pri zmagi Frosinoneja s 3:1 nad Vicenzo v drugi italijanski ligi sodeloval od prve do zadnje minute.

Bojan Jokić: Z Ufo je v nedeljo z 0:0 remiziral proti Krasnodarju. Po 13 minutah, kolikor jih je po skoraj enem letu brez klubske minute odigral v prejšnjem krogu, je tokrat igral še nekoliko več, a na igrišče spet vstopil s klopi, in sicer v 67. minuti.

Boban Jović: Pri nedeljskem porazu Bursasporja pred domačimi navijači proti Alanyasporu z 1:3 ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Miha Mevlja: Rostov je v nedeljo v elitni ruski ligi brez zadetkov remiziral pri ekipi Krila Sovjetov. Slovenski reprezentant je igral vso tekmo.

Miral Samardžić: Pri sobotnem porazu Akhisar Belediyespor v prvi turški ligi z 1:2 v gosteh pri Adanasporju ni sodeloval. Ni ga bilo niti na klopi.

Aljaž Struna: Pri polomu Carpija v drugi italijanski ligi, domačem porazu proti Spalu z 1:4, je igral od prve do zadnje minute.

Andraž Struna: Povratnik v reprezentanco po enoletni odsotnosti je s Heartsom v prvi škotski ligi v soboto z 0:2 izgubil v gosteh pri Aberdeenu. Igral je vso tekmo.

Valter Birsa v Italiji v zadnjem času navdušuje. Tokrat se je v statistiko vpisal samo s kartonom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Valter Birsa v Italiji v zadnjem času navdušuje. Tokrat se je v statistiko vpisal samo s kartonom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Pri nedeljskem porazu Chieva z 1:4 v Bologni v italijanskem prvenstvu je igral vso tekmo. V statistiko se je tokrat vpisal samo z rumenim kartonom.

Matic Črnic: Pri nedeljski zmagi Rijeke s 3:2 nad Slavenom Belupom v hrvaškem prvenstvu ni sodeloval. Sedel je na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Josip Iličić: Fiorentini je v nedeljo pomagal do zmage nad Sampdorio v Genovi z 1:0. Na igrišču je bil 71 minut. Firenčani so zmagoviti gol dosegli v zadnji minuti.

Kevin Kampl: Povratnik v reprezentanco je pod vodstvom novega trenerja Tayfuna Korkuta z Bayerjem v nemškem prvenstvu v soboto gostoval pri Hoffenheimu in izgubil z 0:1. Igral je vso tekmo.

To je bil za Bayer še četrti poraz v zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih. Na novo zmago čaka že več kot mesec dni. Nazadnje je zmagal 17. februarja.

Zdaj Kampla čaka pot na reprezentančni zbor na Brdo pri Kranju, kjer naj bi se pojavil v ponedeljek in se prvič videl s soigralci po burnih lanskih oktobrskih dogodkih, ko je samovoljno izpustil reprezentančni tekmi proti Angliji in Slovaški.

Zgodba Mihe Zajca v Italiji se ne razvija v skladu z željami. | Foto: Getty Images Zgodba Mihe Zajca v Italiji se ne razvija v skladu z željami. Foto: Getty Images

Jasmin Kurtić: Atalanta je v nedeljo v italijanskem prvenstvu doma s 3:0 premagala Pescaro. Tokrat brez Kurtićeve pomoči. Slovenski reprezentant je bil namreč kaznovan zaradi rumenih kartonov.

Rene Krhin: Granada je v nedeljo v prvi španski ligi v gosteh pri Sporting Gijonu izgubila z 1:3. Brez slovenskega vezista, ki ga ni bilo niti na klopi. V zadnjem času je povsem na stranskem tiru. Nazadnje je priložnost za igro dobil januarja.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je v petek z golom v 92. minuti zmagal nad Heidenheimom (3:2) in se še vedno bori za preboj v prvo ligo iz drugoligaške nemške konkurence. Nekdanji nogometaš Olimpije in velenjskega Rudarja je v zadnjem obdobju padel v nemilost trenerja in tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Sedel je na klopi.

Benjamin Verbič: s Köbenhavnom je v nedeljo v danskem prvenstvu zmagal s 3:1 v gosteh pri Silkeborgu. Igral je 60 minut. Ko je odšel z igrišča, je bil izid na semaforju še 1:0. Brez njegove pomoči so soigralci zadeli trikrat in prišli do zmage.

Miha Zajc: Čeprav so pri Olimpiji, ko so ga prodali, govorili, da je bil Šempetrčan velika želja Empolija, ki si ga je nadvse in čim prej želel v svojih vrstah, italijanska zgodba 22-letnega vezista ne poteka tako, kot si je želel. Prej nasprotno. Po 33 minutah, kolikor jih je v prvi polovici februarja odigral na treh prvenstvenih tekmah, odkar je prišel v Empoli, ni igral niti minute več.

V nedeljo je Empoli gostil Napoli in izgubil z 2:3. Spet brez pomoči slovenskega reprezentanta, ki je sedel na klopi, a ni dobil priložnosti za igro. Že peto tekmo zapored. Zanimivo, vseh teh pet tekem je Empoli izgubil. Kljub seriji porazov je še vedno na 17. mestu, ki ob koncu sezone zagotavlja obstanek. Pred 18., ki vodi v drugo ligo, ima sedem točk prednosti.

Tokrat se Robert Berić pri Saint Etiennu ni vpisal med strelce. | Foto: Reuters Tokrat se Robert Berić pri Saint Etiennu ni vpisal med strelce. Foto: Reuters

Napadalca:

Robert Berić: za Saint Etienne, ki je v nedeljo v prvi francoski ligi zmagal z 1:0 v gosteh pri Dijonu, je odigral 82 minut. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Roman Bezjak: Pri zmagi Rijeke v hrvaškem prvenstvu s 3:2 nad Slavenom Belupom je sodeloval 82 minut. Ko je odšel z igrišča, je bil izid 2:2.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem letošnjem seznamu selektorja A-selekcije Srečka Katanca za tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Škotski v Glasgowu, ki bo v nedeljo, 26. marca.

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Bristol City : Huddersfield Town 4:0  Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Nottingham Forest : Derby County 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Birmingham City : Newcastle United 0:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : St. Pölten 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Kapfenberger : LASK Linz 2:2 Igral je vso tekmo in podal za gol za 0:2.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Blau Weiss Linz : Wacker Innsbruck 3:1 Igral je vso tekmo in v 67. minuti z enajstih metrov zadel za 2:1.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen se je uvrstil v končnico za ligo Europa in bo s prvenstvom nadaljeval 1. aprila.  
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, 2. liga Union St. Gilloise se je uvrstil v končnico za ligo Europa in bo s prvenstvom nadaljeval 1. aprila.  
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiva Plovdiv : CSKA Sofija 1:1 Igral je vso tekmo.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga Montana : Beroe 0:3  Igral je od 31. minute.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Ermis : Karmiotissa 3:1 Igral je vso tekmo.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Karvina : Viktoria Plzen 2:3 Ni igral. Sedel je na klopi.
Gregor Sikošek (Brondby) Danska, 1. liga Brondby : Lyngby 3:2 Igral je vso tekmo.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 8. aprila.  
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Angers : Guingamp 3:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Istra : Dinamo Zagreb 0:3 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Slaven Belupo 3:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Udinese : Palermo 4:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Torino : Inter 2:2 Igral je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Crotone :  Fiorentina 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Fiorentina 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : SPAL 1:4 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Ventforet Kofu : Omiya Ardija 1:0 Igral je od 80. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil izid 1:0.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Gamba Osaka : Urawa Reds 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Silema Wanderers : Birkirkara 1:1 Ni igral.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga Hamrun Spartans : St. Andrews 1:1 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Hertha Berlin 4:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Union Berlin : Nürnberg 1:0 Igral je vso tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2.  Union Berlin : Nürnberg 1:0 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Jahn Regensburg 0:2 Igral je vso tekmo.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga Roda : Twente 0:3 Igral je vso tekmo.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Roda : Twente 0:3​ Igral je vso tekmo.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 1. aprila.  
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Arka Gdynia 3:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Arka Gdynia 3:2 Igral je 69 minut. Ko je odšel na klop, je bil izid 1:2.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Gornik Zabrze : Sandecja Nowy Sacz 2:0 Igral je od 78. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil izid 2:0.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Wigry Suwalki : Miedž Legnica 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Stal Mielec 2:2 Igral je v drugem polčasu in v 65. minuti zadel za 2:1.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Tychy 71 1:0 Igral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Nacional 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Rubin Kazan 1:0 Ni igral. Ni imel pravice nastopa, saj je bil v prejšnjem krogu izključen.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Anži : Orenburg 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Spartak Subotica : Borac Čačak 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Young Boys 0:2 Igral je vso tekmo.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Basel : Grasshopper 1:0 Igral je 68 minut. Ko je šel na klop, je bil izid 1:0.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Winterthur 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Wohlen 3:2 Igral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Rizespor 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Bešiktaš 0:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Istanbul Basaksehir : Karabükspor 3:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Kayserispor : Gaziantepspor 3:4 Igral je vso tekmo.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Fenerbahče : Konyaspor 2:3 Igral je vso tekmo.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Rizespor 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sanliurfaspor : Sivasspor 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Volin Luck : Zorja 0:1 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga Dallas : New England Revolution 2:1 Igral je vso tekmo. Nad njim je bil storjen prekršek za enajstmetrovko, po kateri so gostje zadeli za vodstvo z 1:0.
Ne spreglejte