Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
21.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Matjaž Kek legionarji Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Luka Elsner Slaviša Stojanović Bojan Jokić Boštjan Cesar Josip Iličić Jasmin Kurtić Miha Mevlja Jan Repas Rene Krhin Samir Handanović Tim Matavž Aljaž Struna Valter Birsa Benjamin Verbič

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 21.45

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Kek z Rijeko spet utišal Poljud, izjemen niz Matavža #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Matjaž Kek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V zadnjem koncu tedna ni manjkalo nastopov slovenskih nogometašev in trenerjev. Kje so se mudili in kaj so dosegli?

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: Nekdanji trener Domžal in Olimpije je dočakal prvo zmago na delu v tujini. V 3. krogu ciprskega prvenstva je s Pafosom doma premagal Omonio iz Nikozije z 2:1. Zmagoviti zadetek je prispeval slovenski levi bočni branilec Erik Janža, s katerim je Elsner sodeloval že v mestu ob Kamniški Bistrici.

Matjaž Kek: Po rekordni zmagi s 7:0 nad Cibalio v prejšnjem krogu hrvaškega prvenstva je nekdanjega slovenskega selektorja čakal nov velik izziv, a tudi tega je prčakovano premostil brez težav in prišel do četrte zaporedne zmage.

Na Poljudu, znamenitem splitskem štadionu, je gladko z 2:0 premagal Hajduk, ki zdaj zdaj Rijeko zaostaja že pet točk, za vodiilnim zagrebškim Dinamom pa devet. Zanimivo je, da Kek na gostovanju pri Hajduku sploh še nikoli ni izgubil. Šestkrat je zmagal in štirikrat remiziral. Da, navijačem splitskega ponosa se slovenski storkovnjak počasi že prikazuje v nočnih morah. 

Slaviša Stojanović: Po slabšem začetku svoje epizode v Latviji - tamkajšnja sezona traja od marca do novembra -, enem porazu, je Ljubljančan na trenerskem stolčku Rige v zadnjih štirih tekmah prve latvijske lige osvojil deset točk. Za nameček se je med tednom z Rigo uvrstil v polfinale pokala. V soboto je doma v prvenstvu premagal drugouvrščeno Liepajo (2:1) in se na lestvici povzpel na tretje mesto.

Slovenski reprezentanti v tujini:

Jan Oblak je v soboto prvič nastopil na novem štadionu Wanda Metropolitano. | Foto: Reuters Jan Oblak je v soboto prvič nastopil na novem štadionu Wanda Metropolitano. Foto: Reuters

Vratarji:

Jan Oblak: Z madridskim Atleticom je v soboto premagal Malago. To je bila prva domača tekma rdeče-belih, čeprav se je igral 4. krog španskega prvenstva. To pa zato, ker so se zavlekla dela na novem štadionu Wanda Metropolitano, ki je v soboto prvič v vsem svojem blišču sprejel 68 tisoč gledalcev in pozdravil zmago Atletica. Oblak je branil vso tekmo in tretjič zapored, če štejemo tudi tekme lige prvakov, ostal nepremagan. Proti Malagi je navdušil s posredovanji. Atletico je po tesni zmagi z 1:0 poskočil na tretje mesto.

Vid Belec: Novinec v prvi italijanski ligi Benevento ostaja brez točke tudi po četrtem krogu. V nedeljo je doživel hud poraz v Neaplju. Proti Napoliju je izgubil kar z 0:6. Slovenski vratar je branil vso tekmo in moral tako kar šestkrat po žogo v svojo mrežo.

Jan Koprivec: Z Elsnerjevim Pafosom je v prvi ciprski ligi v soboto premagal Omonio iz Nikozije. V 3. krogu ciprskega prvenstva je dočakal prvo zmago. Branil je vso tekmo.

Miha Mevlja (v ozadju) je v četrtek debitiral za Zenit v Evropi. Na krstni nastop v ruskem prvenstvu bo potrebno še malce počakati. | Foto: Reuters Miha Mevlja (v ozadju) je v četrtek debitiral za Zenit v Evropi. Na krstni nastop v ruskem prvenstvu bo potrebno še malce počakati. Foto: Reuters

Branilci:

Matija Boben: Z Rostovom je v elitni ruski premier ligi v soboto v Moskvi izgubil pri udeležencu lige prvakov CSKA z 0:2. Odigral je vso tekmo.

Boštjan Cesar: Chievo se je v četrtem krogu italijanske prve lige v nedeljo razšel doma z Atalanto brez zmagovalca (1:1). Kapetan Slovenije je odigral vso tekmo in v 41. minuti prejel rumeni karton.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je v severnoameriški MLS v noči na nedeljo izgubil na gostovanju pri Sportingu KC (1:3), Celjan ni kandidiral za srečanje, saj je na prejšnji tekmi, v kateri je njegov klub izgubil kar z 0:7, prejel rdeči karton.

Bojan Jokić: Ufa je v ponedeljek izgubila dvoboj ruskega prvenstva na gostovanju pri vodilnem Zenitu v St. Peterburgu (0:3). Kranjčan je odigral vso tekmo.

Miha Mevlja: Zenit, ki je zanj konec avgusta Rostovu odštel kar osem milijonov evrov, je v ruski premier ligi v ponedeljek doma premagal Ufo (3:0). Primorec, ki je v četrtek v dresu novega kluba uspešno debitiral v ligi Europa (zmaga nad Vardarjem v Skopju s 5:0), bo še malce počakal na prvenstveni debi. Dvoboj si je ogledal na klopi za rezervne igralce. Še neporaženi Zenit je po desetih krogih na prvem mestu.

Aljaž Struna: S Palermom je v drugi italijanski ligi v soboto remiziral na gostovanju pri Foggii (1:1). Odigral je vso tekmo.

Nejc Skubic: S Konyasporom je v prvi turški ligi v ponedeljek izgubil na vročem gostovanju pri Bešiktašu v Istanbulu (0:2). Odigral je vso tekmo.

Kevin Kampl je prvič, odkar je okrepil RB Leipzig, zanj nastopil od prve minute. | Foto: Getty Images Kevin Kampl je prvič, odkar je okrepil RB Leipzig, zanj nastopil od prve minute. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v četrtem krogu italijanske prve lige v nedeljo doma remiziral z Atalanto (1:1). Primorec je odigral 79 minut.

Kevin Kampl: Z RB Leipzigom je v soboto doma remiziral proti Borussii Mönchengladbach. Prvič je v dresu nemških rdečih bikov nastopil od prve minute. Odigral je 76 minut. 

Rene Krhin: Nantes je v soboto doma premagal Caen, slovenski reprezentant pa je zmagi soigralcev zaploskal s klopi za rezervne igralce. Še vedno čaka na prvenec v dresu francoskega prvoligaša.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v prvi italijanski ligi v nedeljo remizirala pri Chievu v Veroni (1:1). Odigral je vso tekmo.

Nik Omladič: Greuther Fürth je v drugi nemški ligi v nedeljo doma s 3:1 ugnal Fortuno iz Düsseldorfa. Nekdanji zvezni igralec Rudarja in Olimpije ni kandidiral za srečanje.

Jan Repas: Caen je na gostovanju pri Nantesu v soboto ostal brez točk (0:1). Domžalčan je odigral 69 minut, v 26. minuti pa mu je sodnik pokazal rumeni karton. 

Rajko Rotman: Götzepe je v prvi turški ligi v nedeljo s 3:2 premagal Genclerbirligi. Mariborčan je vstopil v igro v 81. minuti.

Benjamin Verbič: Köbenhavn je v prvi danski ligi v nedeljo v gosteh nadigral Helsingoer s 4:0. Vojničan je odigral vso tekmo in si prislužil rumeni karton.

Josip Iličić je prebrodil težave s poškodbo mišice in zaigral na gostovanju v Veroni. | Foto: Getty Images Josip Iličić je prebrodil težave s poškodbo mišice in zaigral na gostovanju v Veroni. Foto: Getty Images

Napadalci:

Josip Iličić: Atalanta je v prvi italijanski ligi v nedeljo remizirala pri Chievu v Veroni (1:1). Odigral je vso tekmo in dokazal, da je poškodba mišice, zaradi katere je izpustil dvoboj lige Europa proti Evertonu, že preteklost.

Zadetek Tima Matavža proti Venlu:

Tim Matavž: Vitesse Arnhem je v 5. krogu elitne nizozemske lige gostil VVV in osvojil točko (1:1). Zadetek za gostitelje je prispeval Primorec in nadaljeval izjemen niz, saj se je med strelce vpisal že na šesti zaporedni klubski tekmi. S petimi zadetki je na vrhu lestvici najboljših strelcev na Nizozemskem, v polno je zadel tudi na evropski tekmi proti Laziu. V nedeljo je odigral vso tekmo in se poleg zadetka v sodniško statistiko vpisal tudi z rumenim kartonom, ki ga je prejel v sodnikovem podaljšku.

Andraž Šporar: Z Arminio Bielefeld je v nedeljo v drugi nemški ligi izgubil pri Darmstadtu (3:4). V igro je vstopil v 72. minuti, ko je njegovo moštvo zaostajalo z 2:3.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec Liga Tekma Podatki
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga Huddersfield Town : Leicester City 1:1 Ni kandidiral za dvoboj, zaradi okrevanja po poškodbi kolena se bo vrnil na igrišče šele konec leta.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : LASK Linz 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Kapfenberger : Wacker 2:1 Igral je vso tekmo.
Robert Berić (Anderlecht) Belgija, 1. liga Kortrijk : Anderlecht 2:2 Ostal je na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Club Brügge : Mechelen 2:0 Igral je 62 minut.
Nicolas Rajser (Oostende) Belgija, 1. liga Oostende : Gent 0:2 Ni kandidiral za srečanje.
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Slavia Sofija 1:2 V igro je vstopil v 59. minuti.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Borac Banja Luka : Radnik Bijeljina 1:0 Ni igral.
Emir Velić (Mladost Kakanj) BiH, 1. liga Mladost Kakanj : Sloboda Tuzla 1:1 Ni igral.
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Omonia Nikozija 2:1 Odigral je vso tekmo in v 77. minuti prispeval zadetek za 2:1.
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Omonia Nikozija 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
David Poljanec (Nea Salamis) Ciper, 1. liga Doxa : Nea Salamis 4:1 Igral je vso tekmo.
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Teplice : Bohemians 0:0 Ostal je na klopi.
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Teplice : Bohemians 0:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga Silkeborg : OB 1:0 Igral je 52 minut.
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga Ilves : HJK Helsinki 1:4 Igral je vso tekmo.
Patrik Eler (Nancy) Francija, 2. liga Quevilly Rouen : Nancy 2:0 Ostal je na klopi.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, 2. liga Nimes : Auxerre 3:0 V igro je vstopil v 68. minuti.
Matic Kotnik (Panionis) Grčija, 1. liga PAS Giannina : Panionios 1:1 Ostal je na klopi.
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Hajduk Split : Rijeka 0:2 Ni igral.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Dinamo Zagreb 1:3 Igral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Crotone : Inter 0:2 Branil je vso tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Inter 0:2 Ni kandidiral za tekmo.
Siniša Anđelković (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Spezia 0:0 Igral je vso tekmo.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Cremonese : Carpi 1:1 Igral je 88 minut.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Bari 3:2 Igral je vso tekmo.
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Spezia 0:0 Ostal je na klopi.
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Spezia 0:0 Ostal je na klopi.
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Empoli : Ascoli 3:0 V igro je vstopil v 71. minuti.
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Gubbio : Sambenedettese 0:2 V igro je vstopil v 87. minuti.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Jubilo Iwata : Urawa Reds 1:1 V igro je vstopil v 68. minuti.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Šahtar Karagandi : Okzhetpes 2:1 Odigral je 57 minut.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Honved : Ferencvaroš 1:3 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Borussia Dortmund : Köln 5:0 Ostal je na klopi.
Roman Bezjak (Darmstadt) Nemčija, 2. liga Darmstadt : Arminia Bielefeld 4:3 Ni kandidiral za dvoboj.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Duisburg : Nürnberg 1:6 V igro je vstopil v 83. minuti.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : Utrecht 4:0 Ostal je na klopi.
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga Roda JC : Willem II 1:3 Dosegel je dva zadetka (v 5. in 31. minuti), v 67. minuti pa mu je sodnik pokazal rumeni karton. To sta njegova prva zadetka v nizozemskem prvenstvu.
Dalibor Volaš (Sparta Rotterdam) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : AZ Alkmaar 0:2 Ostal je na klopi.
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : Utrecht 4:0 Igral je od 46. minute.
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga RKC Waalwijk : Eindhoven 0:1 Ostal je na klopi.
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Tromsö : Sarpsborg 5:0 Ostal je na klopi.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Slask Vroclav 2:2 Ni kandidiral za tekmo.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Lech Poznan : Korona Kielce 1:0 Igral je 66 minut.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Legia Varšava : Cracovia Krakov 1:0 Igral je vso tekmo.
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Slask Vroclav 2:2 Ni kandidiral za tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Piast Gliwice 2:0 Ostal je na klopi.
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Lechia Gdansk : Jagiellonia Bialystok 3:3 Odigral je vso tekmo.
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Piast Gliwice 2:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Rubin Kazan : Ural 0:1 Ni kandidiral za nastop.
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga CSKA Moskva : Rostov 2:0 Ostal je na klopi.
Miral Samardžić (Anži) Rusija, 1. liga Anži Mahačkala : Krasnodar 1:5 Igral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Volgar Astrakhan : Orenburg 2:0 V igro je vstopil v 67. minuti.
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Oviedo : Cadiz 1:0 Ostal je na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, pokal, 1/16 finala Köniz : Lugano 0:1 Vstopil v igro v 86. minuti.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, pokal, 1/16 finala Bassersdorf : Zürich 0:3 Odigral je 70 minut.
Nejc Mevlja (Schauffhausen) Švica, pokal, 1/16 finala Münsingen : Schauffhausen 1:0 Odigral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Servette) Švica,pokal, 1/16 finala Servette : Luzern 0:1 .V igro vstopil v 70. minuti.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Kayserispor : Antalyaspor 2:0 Ni kandidiral za tekmo.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga Colorado Rapids : New York City 1:1 V igro je vstopil v 88. minuti in debitiral v ligi MLS.

 

Ne spreglejte