Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2017,
19.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Rudar NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Ankaran NK Aluminij naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 17. 9. 2017, 19.54

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 9. krog

Maribor brez napak, Olimpija ima le še dve točki naskoka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Damjan Bohar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodilna Olimpija je v derbiju 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagala Domžale (1:0) in s tem zadržala prednost pred Mariborom. Slovenski prvak je pri Gorici slavil s 3:0 in prekinil njen odličen niz štirih zaporednih zmag.


Slovenski prvak Maribor se je le tri dni po navdušujoči predstavi v ligi prvakov, kjer je v sredo remiziral z ruskim velikanom Spartakom (1:1), za točke potegoval v Novi Gorici. Mariborčani so na zahtevem gostovanju povedli v 17. minuti, ko je svojega vratarja premagal Alen Jogan. Ta je skušal z glavo le podati Gregi Sorčanu, a ga je žoga preletela in končala za njegovim hrbtom.

Prednost gostov je še v prvem polčasu povišal Jasmin Mešanović, bosanski napadalec pa je udaril tudi v drugem polčasu, ko je slovenskim prvakom na težkem gostovanju zagotovil pomembno zmago (3:0). 

Katere tekme so se ta konec tedna v prvi ligi že končale?

Poročilo s tekme Celje : Krško
Poročilo s tekme Triglav : Rudar
Poročilo s tekme Aluminij : Ankaran
Poročilo s tekme Olimpija : Domžale
Poročilo s tekme Gorica : Maribor

Derbi kroga je v korist Olimpije odločil Branko Ilić. | Foto: Sportida Derbi kroga je v korist Olimpije odločil Branko Ilić. Foto: Sportida Derbi kroga v Stožicah je v soboto zvečer pripadel Olimpiji. Ljubljančani so v sosedskem derbiju premagali Domžalčane in se utrdili na vodilnem položaju. Pod vodstvom Igorja Bišćana še niso izgubili v slovenskem prvenstvu.

Dvoboj je odločil kapetan Branko Ilić, ki je v polno zadel z glavo v 60. minuti. Gostje so skušali izenačiti rezultat, a jim ni uspelo. Imeli so kar nekaj pripomb na sodniški kriterij, dvakrat zahtevali strel z bele točke, v zadnjih sekundah srečanja pa je lepo priložnost za izenačenje zapravil reprezentant Amedej Vetrih.

Simon Rožman je po izpadu iz Evrope usmeril vse sile v domača tekmovanja, v zadnjih dneh poletnega prestopnega roka pa v klub pripeljal kar nekaj novincev. V Stožicah še ni mogel računati na Agima Ibraimija, ki še nima urejene registracije.

Fotogalerija
1 / 1
Domžale pripeljale mladega črnogorskega reprezentanta

Novi član Domžal je 20-letni Emir Azemović. V Slovenijo je prišel iz lizbonske Benfice. Visoki branilec je s slovenskim pokalnim zmagovalcem sklenil dveletno pogodbo.

Triglav in Ankaran še vedno brez zmage

Nekdanji slovenski reprezentant Anton Žlog Kdaj bo Anton Žlogar dočakal prvo zmago v 1. SNL? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kdaj bo Anton Žlogar dočakal prvo zmago v 1. SNL? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ar tudi v devetem poizkusu ni dočakal prve trenerske zmage v 1. SNL. S Triglavom je doma izgubil proti velenjskemu Rudarju, ki je poskočil v zgornjo polovico razpredelnice.

Trenerja Marijana Pušnika sta z zadetkoma razveselila Leon Črnčič (dosegel je jubilejni 1000. zadetek velenjskega kluba v 1. SNL) in Milan Tučić, častni gol za Gorenjce pa je po prvoligaškem prvencu dosegel Nejc Pušnik.

Dvoboj v Kidričevem, kjer sta se merili ekipi s spodnje polovice razpredelnice, se je končal brez zmagovalca. Aluminij je zapravil zgodnje vodstvo.

Zadnjeuvrščeni Ankaran-Hrvatini je osvojil tretjo točko v tej sezoni, s katero ostaja na zadnjem mestu. Tokrat ga je vodil Alfred Jermaniš, ki je vskočil namesto kaznovanega Vlada Badžima. Ankaran še vedno ni dočakal krstne zmage v prvoligaškem okolju.


Največje evropske lige ta konec tedna:

Špansko prvenstvo, 4. krog
Italijansko prvenstvo, 4. krog
Nemško prvenstvo, 4, krog
Francosko prvenstvo, 6. krog
Angleško prvenstvo, 5. krog


Kosić spet remiziral z 0:0

Prvoligaški ples 9. kroga se je v petek začel v knežjem mestu. Novi trener Celja Dušan Kosić, ki je na rumeno-modri klopi debitiral z remijem pri evropskem Mariboru, se je prvič predstavil na štadionu Z'dežele. Njegovi varovanci so gostili Krško, pri katerem v tej sezoni izstopa najboljši strelec tekmovanja Miljan Škrbić, gledalci pa v deževnem vremenu niso videli zadetka.


 

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 9 7 2 0 21:4 23
2. Maribor 9 6 3 0 16:5 21
3. Gorica 9 4 1 4 9:10 13
4. Rudar Velenje 9 4 1 4 9:11 13
5. Domžale 9 3 3 3 19:12 12
6. Krško 9 3 3 3 16:17 12
7. Aluminij 9 2 4 3 11:13 10
8. Celje 9 2 4 3 10:13 10
9. Triglav Kranj 9 0 4 5 7:18 4
10. Ankaran-Hrvatini 9 0 3 6 8:23 3

Najboljši strelci:

9 - Miljan Škrbić (Krško)
5 - Abbas Issah (Olimpija)
4 - Ricardo Alves (Olimpija), Petar Franjić (Domžale), Matej Poplatnik (Triglav) 
...

Kaj se je dogajalo ta konec tedna?

Gorica: Maribor 0:3



Olimpija : Domžale 1:0

Aluminij : Ankaran-Hrvatini 1:1

Triglav : Rudar 1:2

Celje : Krško 0:0

Najlepši zadetki 9. kroga:


 
Ne spreglejte