Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2017,
20.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jasmin Mešanović ND Gorica NK Gorica NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 17. 9. 2017, 20.07

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Maribor

Maribor v šampionskem slogu končal zmagoviti niz Gorice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Maribor

Nogometaši Gorice so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:2).

Novogoričani so po štirih zaporednih zmagah naleteli na premočnega tekmeca. Mariborčani, ki so zadnji dve tekmi igrali neodločeno, so z dobro realizacijo ostali v stiku z vodilno Olimpijo, za katero zaostajajo dve točki. Primorci so sicer imeli kar nekaj lepih priložnosti, a se je vedno izkazal Jasmin Handanović.

Štajerci so dobili prvi polčas z 2:0. Povedli so v 16. minuti, ko je Alen Jogan z neposrečenim vračanjem žoge vratarju z glavo žogo poslal čez Grego Sorčana in v lastno mrežo. Na 2:0 je z lepim strelom z 18 metrov zadel še Jasmin Mešanović.

Sicer pa so imeli celo več priložnosti Novogoričani. Že v drugi minuti je Bede Osuji sprožil čez gol, sedem minut pozneje je prvič posredoval tudi Jasmin Handanović po poskusu Roka Grudine.

V 13. minuti je mariborski vratar spet posredoval po poskusu Andrije Filipovića s 14 metrov, v 25. minuti je z 18 metrov novo delo za Handanovića povzročil Matija Škarabot, dve minuti zatem pa je Uroš Celcer dobro izvedel prosti strel s 25 metrov, mariborski čuvaj mreže pa je spet dobro posredoval, tako kot tudi v 45. minuti po novem poskusu Grudine od daleč.

Darko Milanič je bil po prikazanem izredno vesel. | Foto: Planet TV Darko Milanič je bil po prikazanem izredno vesel. Foto: Planet TV

V uvodu drugega dela s imeli domači novo priložnost, ko je Osuji streljal z glavo, zadel še Martina Milca, izvrstno pa je spet reagiral Handanović.

V 60. minuti pa so Štajerci še povišali prednost. Valon Ahmedi je najprej sprožil iz kazenskega prostora, Sorčan je žogo odbil, a le do Mešanovića, ki je z natančnim strelom zadel za 3:0. Zadnjo večjo priložnost na tekmi je v 77. minuti zapravil Mitja Viler, ki je sprožil z leve strani, Sorčan pa je žogo odbil v kot.

Novogoričani bodo v 10. krogu v soboto gostili Krško, Mariborčani pa bodo dan prej gostovali v Kidričevem.

Vrhunski s tekme v Novi Gorici:

Gorica : Maribor 0:3 (0:2)

Športni park, gledalcev 1200, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona) in Vidali (Gračišče).

Strelca: 0:1 Jogan (16./avtogol), 0:2 Mešanović (42.), 0:3 Mešanović (60.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Gregorič, Grudina, Kapić, Škarabot (od 86. Gulič), Osuji, Žigon (od 74. Marinič), Filipović (od 66. Edafe).

Maribor: Handanović, Milec, Šuler (od 46. Palčič), Billong, Viler, Vrhovec (od 87. Dervišević), Pihler, Kramarič (od 83. Bajde), Ahmedi, Bohar, Mešanović.

Rumeni karton: Billong.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte