Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 5. 2017,
20.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

3

Natisni članek

Samir Handanović Robert Berić Kevin Kampl Benjamin Verbič Roman Bezjak Miha Zajc Boban Jović Miral Samardžić Matic Črnic legionarji Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Valter Birsa Jasmin Kurtić Miha Mevlja Boštjan Cesar Bojan Jokić

Torek, 2. 5. 2017, 20.43

6 let, 6 mesecev

SLOVENSKI NOGOMETAŠI NA DELU V TUJINI

Kek dvignil na noge Reko, Birsa osvojil Genovo, Omladič pa Allianz Areno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

3

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kaj se je konec tedna dogajalo s Slovenci, ki si kruh služijo v nogometu na tujem?

Matjaž Kek ostaja z Rijeko neporažen v tej sezoni tudi po 43. tekmi. Pet krogov pred koncem hrvaškega prvenstva je pred zagrebškim Dinamom ohranil osem točk prednosti, boljši pa je tudi v medsebojnih srečanjih (5:2, 1:1 in 1:1), kar bi se lahko izkazalo za pomemben dejavnik pred srečanjem zadnjega kroga, ko gostuje na štadionu Maksimir. Navijači Rijeke srčno upajo, da bo do takrat že znan prvak.

 V soboto so pozdravili nov korak Kekove čete do težko pričakovanega državnega naslova, prvega v klubski zgodovini. Rijeka je na skoraj razprodani Rujevici premagala Inter iz Zaprešića z 2:0. Končni rezultat je bil dosežen že po 25 minutah, med strelce pa se je z desetim zadetkom v tej sezoni vpisal tudi Roman Bezjak. Izkoristil je strel z bele točke, na katero je pokazal sodnik po prekršku nad Korošcem, branilcu Interja pa pokazal rdeči karton. Matic Črnic je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce in zaploskal soigralcem za novo zmago.

Dinamo je v soboto popoldan kar s 6:0 ponižal zadnjeuvrščeno Cibalio iz Vinkovcev. Štiri zadetke je prispeval 20-letni up iz BiH Amer Gojak. Vso tekmo je za Dinamo odigral občasni slovenski reprezentant Petar Stojanović in prispeval podajo za peti gol.

Jan Oblak se je v soboto na Kanarskih otokih veselil visoke zmage, po kateri se bo začel pripravljati na mestni torkov spektakel v ligi prvakov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak se je v soboto na Kanarskih otokih veselil visoke zmage, po kateri se bo začel pripravljati na mestni torkov spektakel v ligi prvakov. Foto: Guliverimage/Getty Images

- Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: Atletico Madrid je med tednom nepričakovano klonil doma proti Villarrealu (0:1) in zapravil prednost pred Sevillo, s katero se v španskem prvenstvu poteguje za tretje mesto, ki vodi neposredno v ligo prvakov. Vodilni Real je rdeče-belim, ki že razmišljajo o polfinalu lige prvakov (prva tekma z belimi baletniki bo v torek, 2. maja), ušel za deset točk.

Atletico se bo na prvo polfinalno evropsko dejanje, ki bo potekalo na štadionu Santiago Bernabeu, odpravil z dobro popotnico. V soboto se je na Kanarskih otokih znesel nad Las Palmasom in ga nadigral s 5:0. Škofjeločan, ki ga v zadnjem času povezujejo s selitvijo na Old Trafford k Manchester Unitedu, je ohranil mrežo nedotaknjeno že 14. v 27 prvenstvenih nastopih.

Vid Belec: Carpi je v drugi italijanski ligi v soboto gostoval pri Ternani, ki ji gori pod nogami, saj ji grozi izpad. Dvoboj se je končal brez zmagovalca (0:0). Carpi zaseda osmo mesto, ki še pelje v končnici za napredovanje. Do konca rednega dela sezone v serie B so še trije krogi.

Jan Koprivec: šestouvrščeni Anorthosis Famagusta se je po hudem polomu na prvi polfinalni pokalni tekmi, ko je pri Apollonu izgubil kar z 0:6, navijačem opravičil s sobotno zmago v skupini ciprskega prvenstva za prvaka. Na domačem igrišču je v razburljivem srečanju premagal Omonio iz Nikozije s 4:3. Primorec je branil vso tekmo.

Bojan Jokić in Boštjan Cesar, tudi poslovna partnerja, saj bo z njuno pomočjo v Štepanjskem naselju zrasla večnamenska športna dvorana, sta se v nedeljo razveselila zmag v ruskem oziroma italijanskem prvenstvu. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Jokić in Boštjan Cesar, tudi poslovna partnerja, saj bo z njuno pomočjo v Štepanjskem naselju zrasla večnamenska športna dvorana, sta se v nedeljo razveselila zmag v ruskem oziroma italijanskem prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo je v nedeljo zmagal na gostovanju v Genovi. Leteči oslički so premagali Genoo z 2:1, kapetan slovenske izbrane vrste pa je odigral vso tekmo. Moštvo iz Verone si je že zagotovilo obstanek v serie A, po 34 nastopih je na 12. mestu.  

Luka Krajnc s Frosinonejem za neposredno napredovanje v serie A zaostaja le točko. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Luka Krajnc s Frosinonejem za neposredno napredovanje v serie A zaostaja le točko. Foto: Žiga Zupan/Sportida Luka Krajnc: Frosinone je v ponedeljek na praznik dela v gosteh premagal Salernitano s 3:1. Štajerec, ki je v serie A debitiral pri 18 letih in enem mesecu, tako da je najmlajši Slovenec v italijanskem prvenstvu vseh časov, je odigral vso tekmo, častni zadetek za gostitelje, ki so dvoboj po dveh rdečih kartonih končali le z devetimi igralci, pa je v 89. minuti z bele točke dosegel nekdanji napadalec Gorice Massimo Coda. 

Frosinone je na lestvici zadržal visoko tretje mesto. Za drugouvrščeno Verono, to mesto zagotavlja neposredno uvrstitev v prvo ligo, zaostaja le točko. Do konca rednega dela sezone bodo v drugi italijanski ligi odigrali še tri kroge.

Bojan Jokić: Ufa je v nedeljo na domačem igrišču premagala Arsenal iz Tule z 1:0 in se povzpela na 7. mesto v ruskem prvenstvu. Gorenjec je na položaju levega bočnega branilca odigral vso tekmo. Gostitelji so zmagoviti zadetek dosegli v zadnji minuti.

Boban Jović: Bursaspor je na praznik dela v ponedeljek doživel boleč poraz pred domačim občinstvom proti Galatasarayju (0:5). Celjan zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje.

Miha Mevlja: Rostov je v nedeljo v elitnem ruskem prvenstvu doma premagal Amkar iz Perma z 1:0. Primorec zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje. Ruski podprvak na lestvici po 26 nastopih zaseda peto mesto. Do konca sezone bo odigral še štiri tekme.

Miral Samardžić: Akhisar Belediye Genclik Ve Spor je v času nedeljskega kosila, dvoboj se je po slovenskem času začel ob 12. uri, v gosteh premagal Kasimpaso, polfinalista turškega pokala, z 2:0. Jeseničan ni kandidiral za nastop.

Andraž Struna se je prvič, odkar igra na Škotskem, vpisal med strelce. | Foto: Twitter - Voranc Andraž Struna se je prvič, odkar igra na Škotskem, vpisal med strelce. Foto: Twitter - Voranc Aljaž Struna: Carpi je v drugi italijanski ligi v soboto remiziral pri Ternani (0:0). Pirančan je odigral 59 minut. Carpi zaseda osmo mesto, ki še zadošča za nastop v končnici za napredovanje. Do konca rednega dela sezone v serie B so še trije krogi.

Andraž Struna: Hearts je v soboto v skupini za prvaka škotskega prvenstva, v katerem nastopa šest najboljših ekip po prvem delu, doma remiziral z moštvom Partick Thistle (2:2). Primorec je odigral vso tekmo, v 88. minuti pa postavil končni rezultat in tako v 12. nastopu v škotskem prvenstvu dosegel prvi zadetek.

Valter Birsa je odločil srečanje med Genoo in Chievom (1:2) z zadetkom, ki ga je dosegel z glavo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Valter Birsa je odločil srečanje med Genoo in Chievom (1:2) z zadetkom, ki ga je dosegel z glavo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v nedeljo prekrižal načrte Genoi in jo premagal na njenem štadionu z 2:1. Zmagoviti zadetek je v 70. minuti po strelu z glavo dosegel Primorec. Ker je zatresel mrežo nekdanjega kluba, zadetka ni proslavljal tako čustveno, kot bi ga v primeru, če bi se vpisal med strelce na tekmi proti kateremu drugemu tekmecu. To je bil že njegov sedmi zadetek v tej sezoni, prispeval pa je tudi osem podaj. Več od njega jih je zbralo v serie A le osem nogometašev. Verončani so skočili na 12. mesto in si štiri kroge pred koncem prvenstva že zagotovili obstanek.

Zadetek Valterja Birse v Genovi:

Matic Črnic: Rijeka je v soboto doma premagala Inter Zaprešić z 2:0 in zadržala prednost osmih točk pred Dinamom. Ostaja neporažena v tej sezoni. Mariborčan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Josip Iličić: Fiorentina je v nedeljo gostovala na Siciliji. Kranjčan se je vrnil na štadion Renzo Barbera, kjer se je pred leti spoznaval s serie A v rožnatem dresu Palerma. Vijolice so nepričakovano ostale brez točk. Izgubile so z 0:2, slovenski reprezentant pa je odigral 70 minut.

Zamenjal ga je komaj 18-letni rojak Jan Mlakar in vknjižil prvi nastop v članski konkurenci, odkar zastopa barve Fiorentine. Postal je tretji najmlajši Slovenec, ki je zaigral v serie A. Najmlajši vseh časov ostaja Luka Krajnc (Genoa - 18 let in 1 mesec na tekmi med Milanom in Genoo), drugi pa Enej Jelenič (Genoa - 18 let in 4 meseci na tekmi med Juventusom in Genoo). Mlakar bo 23. oktobra dopolnil 19 let.

Prvenec 18-letnega Slovenca Jana Mlakarja v serie A:

Kevin Kampl: Bayer Leverkusen je v petek zvečer v sosedskem spopadu ponovno razočaral svoje navijače. Na BayAreni je izgubil proti Schalkeju iz Gelsenkirchna (1:4). Slovenski reprezentant je v dvoboju ekip, ki sta navajeni predstavljati pomembno vlogo v nemškem prvenstvu in Evropi, a jima v tej sezoni ne gre po načrtih, odigral vso tekmo. V 49. minuti si je prislužil rumeni karton. Prednost lekarnarjev pred tekmeci, ki se krčevito potegujejo za obstanek, kopni.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v petek zvečer v uvodni tekmi 34. kroga italijanskega prvenstva gostila polfinalista lige prvakov in branilca naslova Juventus. Stara dama je pred tekmo v Bergamu veljala za favorita, a te vloge ni upravičila. Dvoboj se je končal brez zmagovalca (2:2), gostitelji pa so izenačujoči zadetek dosegli v 89. minuti. Takrat na igrišču ni bilo več Belokranjca, ki je odigral 66 minut. Kurtić je v tej sezoni dosegel že šest zadetkov in pomagal Atalanti do visoke uvrstitve, s katero se spogleduje z Evropo. Zaseda peto mesto.

Jasmin Kurtić je z Atalanto v  petel zvečer prekrižal načrte vodilnemu Juventusu (2:2). Slovenski reprezentant je odigral 66 minut, nato pa ga je zamenjal Franck Yannick Kessie. | Foto: Getty Images Jasmin Kurtić je z Atalanto v petel zvečer prekrižal načrte vodilnemu Juventusu (2:2). Slovenski reprezentant je odigral 66 minut, nato pa ga je zamenjal Franck Yannick Kessie. Foto: Getty Images

Rene Krhin: Granada je v času sobotnega kosila v oddaljenem San Sebastianu zamudila zadnji vlak za obstanek v primeri division. Proti Real Sociedadu je ostala praznih rok (1:2), strateg Tony Adams pa slovenskega reprezentanta sploh ni uvrstil med kandidate za srečanje. Granada tri tekme pred koncem sezone za 17. Leganseom zaostaja neulovljivih deset točk, tako da bo v prihodnji sezoni zaigrala v drugoligaški konkurenci.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je v nedeljo zmagal na Allianz Areni v Münchnu. V bavarski prestolnici je premagal München 1860 z 1:0. Pri edinem zadetku na tekmi je imel prste vmes tudi nekdanji nogometaš Rudarja in Olimpije. V 54. minuti je prispeval podajo za odločilni gol na srečanju, s katerim je nekdanji klub Danila Popivode zadržal visoko drugo mesto v drugi nemški ligi. Do konca sezone so še trije krogi. Če bo Eintracht zadržal visoko mesto, enako število točk ima tudi tretjeuvrščeni Hannover, se bo neposredno uvrstil v bundesligo.

Benjamin Verbič: Köbenhavn je v nedeljo v skupini danskega prvenstva za prvaka zlahka odpravil Lyngby s 3:0. Vse tri zadetke je za vodilnega danskega prvoligaša dosegel 23-letni srbski napadalec Andrija Pavlović. Vojničan je odigral 68 minut in igrišče zapustil v trenutku, ko je bil že dosežen končni rezultat.

Miha Zajc: Empoli je po presenetljivi zmagi na gostovanju pri Milanu pokvaril dober vtis in doma v Toskani izgubil proti Sassuolu (1:3). Primorec znova ni prejel priložnosti za nastop. Dvoboj je spremljal s klopi za rezervne igralce.

Roman Bezjak je dosegel deseti zadetek v tej sezoni v dresu Rijeke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Roman Bezjak je dosegel deseti zadetek v tej sezoni v dresu Rijeke. Foto: Grega Valančič/Sportida

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne je v soboto zvečer v gosteh premagal Guingamp (2:0), ki je med tednom izpadel iz polfinala pokalnega tekmovanja. Krčan je odigral 75 minut. Zeleni so v francoskem prvenstvu, v katerem se bodo do konca sezone odigrali še štirje krogi, na sedmem mestu.

Roman Bezjak: Rijeka nezadržno hiti proti naslovu. Z zmago nad Interjem je ohranila prednost osmih točk pred Dinamom in niz neporaženosti v tej sezoni. Do nove zmage je pomagal tudi Korošec, ki je odigral vso tekmo. V 24. minuti je bil nad njim storjen prekršek, za katerega je tekmec prejel rdeči karton. Odgovornost za izvajanje kazenskega strela je prevzel slovenski reprezentant in postavil končni rezultat 2:0. Bezjak je v tej sezoni za Rečane dosegel deset zadetkov.

- Preostali slovenski nogometaši:

Jubilejni 20. zadetek Patrika Elerja v avstrijski drugi ligi:

Patrik Eler (Wacker Innsbruck) se je vnovič vpisal med strelce v drugi avstrijski ligi. Po novem vodi na lestvici najboljših strelcev z 20 zadetki. Na njegov naslov prihaja vedno več ponudb za selitev v kakovostnejše klube, tako da bo pred 25-letnim Primorcem, ki je med leti 2013 in 2016 blestel v dresu celovške Austrie, še pestro poletje. Njegov klub, ki domuje na Tirolskem, zaseda četrto mesto.

Andraž Šporar (Basel) je po zmagi v Luzernu postal švicarski prvak že šest krogov pred koncem prvenstva. V skladu z dogovorom bo Basel zaradi novega naslova prvaka nakazal Olimpiji še 500 tisoč evrov. Ljubljanski klub je za slovenskega napadalca skupno iztržil 3,8 milijona evrov. Basel je osvojil švicarski naslov že 20, Šporar pa je v tej sezoni prispeval en zadetek.
 

CHAMPIONSSS🔵🔴🏆 #fcbasel

A post shared by Andraž Šporar (@andraz.sporar) on

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Birmingham City : Huddersfield Town 2:0 Zaradi poškodbe kolena ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Wolverhampton 3:1 Ni kandidiral za tekmo.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Cardiff City : Newcastle United 0:2 Ni kandidiral za tekmo.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Mattersburg 2:2 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Wiener Neustadt 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Liefering : Wacker Innsbruck 0:3 Odigral je 88 minut. V 72. minuti je povišal vodstvo na 2:0 in dosegel jubilejni 20. zadetek v tej sezoni. Je najboljši strelec druge avstrijske lige. Prispeval je tudi podajo za prvi zadetek.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, končnica za evropsko ligo Lierse : Mechelen 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, končnica za evropsko ligo Standard Liege : Union St. Gilloise 3:1 Odigral je vso tekmo in v 51. minuti znižal na 1:2. To je bil že njegov deseti zadetek v tej sezoni.
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, skupina za prvaka Dunav 2010 : Lokomotiva Plovdiv 2:3 V igro je vstopil v 82. minuti.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, skupina za obstanek Montana : Botev Plovdiv 2:1 V igro je vstopil v 90. minuti.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, skupina za obstanek Karmiotissa : Ermis Aradippou 0:1 Odigral je 83 minut.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Viktoria Plzen : Dukla Praga 2:0 Ni kandidiral za tekmo.
Gregor Sikošek (Brondby) Danska, 1. liga Brondby : SoenderjyskE 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga RoPS : PS Kemi 3:1 Odigral je vso tekmo in v 8. minuti povedel Kemi v vodstvo. To je njegov 2. zadetek v 3. nastopu v tej sezoni.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Angers : Lyon 1:2 Ni kandidiral za tekmo.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Cibalia Vinkovci 6:0 Odigral je vso tekmo in prispeval podajo za peti gol Dinama.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Split : Slaven Belupo 0:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Fiorentina 2:0 Odigral je 68 minut.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Inter : Napoli 0:1 Branil je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Palermo : Fiorentina 2:0 V igro je vstopil v 70. minuti in zbral prvi nastop v serie A.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Milan 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Ternana : Carpi 0:0 Odigral je 87 minut.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Omiya Ardija : Urawa Reds 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Omiya Ardija : Urawa Reds 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rene Mihelič (Riga) Latvija, 1. liga Jelgava : Riga 0:3 Ni igral.
Timotej Dodlek (Utenis) Litva, 1. liga Kauno Žalgiris : Utenis 0:1 Igral je vso tekmo.
Rok Štraus (Utenis) Litva, 1. liga Kauno Žalgiris : Utenis 0:1 Igral je vso tekmo.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Gzira United : Birkirkara 1:1 Igral je vsto tekmo in v 86. minuti izenačil na 1:1. To je bil njegov 12. zadetek v tej sezoni.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga Hibernians : St. Andrews 3:1 Ni ga bilo v začetni postavi.
Nejc Potokar (Milsami Orhei) Moldavija, 1. liga Milsami Orhei : Saxan Ceadir-Lunga 3:1  
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Borussia Dortmund : Köln 0:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Stuttgart 2:3 Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Stuttgart 2:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Fortuna Köln : Paderborn 0:1 Odigral je 81 minut.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga Zaradi finala pokala ta konec tedna ni tekem.  
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Zaradi finala pokala ta konec tedna ni tekem.  
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Aalesund : Tromso 3:1 Ni kandidiral za tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, skupina za obstanek Arka Gdynia : Piast Gliwice 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, skupina za obstanek Arka Gdynia : Piast Gliwice 1:1 V igro je vstopil v 46. minuti.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Chrobry Glogow : Gornik Zabrze 2:0 Odigral je vso tekmo.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Podbeskidzie Bielsko-Biala : Miedž Legnica 2:1 Ni igral.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Olimpia Grudziadz 0:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Olimpia Grudziadz 0:0 Odigral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Braga : Sporting Lizbona 2:3 Ni kandidiral za tekmo.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Terek Grozni : Ural 5:2 Ni kandidiral za tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Krilja Sovjetov Samara : Orenburg 1:1 V igro je vstopil v 82. minuti.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, skupina za obstanek Spartak Subotica : Novi Pazar 2:1 Odigral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Grasshopper : Lugano 0:1 Odigral je 89 minut.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Luzern : Basel 1:2  V igro je vstopil v 75. minuti. Basel je osvojil 20. naslov švicarskih prvakov.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Chiasso : Zürich 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Servette 2:1 Odigral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Fenerbahče : Rizespor 2:1 Odigral je vso tekmo.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Adanaspor : Antalyaspor 2:5 Ni branil, ostal je na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Gaziantepspor : Karabükspor 0:0 V igro je vstopil v 75. minuti in v zadnji minuti prejel rumeni karton.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Kayserispor : Alanyaspor 3:0 Odigral je vso tekmo in v 57. minuti prejel rumeni karton.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Osmanlispor : Konyaspor 0:0 Odigral je vso tekmo.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Trabzonspor : Genclerbirligi 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sivasspor : Giresunspor 2:0 Ni kandidiral za tekmo.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, skupina za obstanek Volin Luck : Dnipro 0:1 Odigral je vso tekmo in v 11. minuti prejel rumeni karton.
Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga Seattle Sounders : New England Revolution 3:3 Odigral je vso tekmo, njegov klub je do 75. minute vodil s 3:0, nato pa zapravil vodstvo.
Ne spreglejte