Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
22.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

4

Natisni članek

legionarji Patrik Eler Matjaž Kek

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 22.00

4 leta, 1 mesec

SLOVENSKI NOGOMETAŠI NA DELU V TUJINI

Delnice Kekove Rijeke rastejo, Zajčeve v Italiji padajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

4

Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kaj se je prejšnji konec tedna dogajalo s Slovenci, ki si kruh služijo v nogometu na tujem?

Matjaž Kek je z Rijeko ostal neporažen še 41. tekmo zapored in povišal prednost na vrhu lestvice pred zadnjimi sedmimi krogi pred serijskim prvakom Dinamom. Zdaj ta znaša pet točk, saj so Zagrebčani pred domačimi navijači nekoliko presenetljivo klonili na večnem derbiju proti Hajduku. Splitčani so na Maksimirju zmagali z 2:0.

Nekdanji slovenski selektor bi lahko z zmago nad Istro pobegnil na sedem točk razlike, a je v Pulju le remiziral, zato njegovo zadovoljstvo ne more biti popolno. Toliko bolj zato, ker je po prvem polčasu proti Istri vodil. Zadel je Alexander Gorgon. V drugem, v 58. minuti, je prav ta avstrijski napadalec poskrbel za najstrožjo kazen domačih, ko je igral z roko v kazenskem prostoru. Istra je z enajstih metrov izenačila in poskrbela za končni izid.

Pri Rijeki, ki lovi zgodovinski prvi naslov hrvaškega prvaka, so toliko bolj nezadovoljni zaradi tega, ker Istre niso premagali prvič po nizu osmih zmag v medsebojnih tekmah.

Jan Oblak je spet ohranil nedotaknjeno mrežo med vratnicama madridskega Atletica in zmagal. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je spet ohranil nedotaknjeno mrežo med vratnicama madridskega Atletica in zmagal. Foto: Guliverimage/Getty Images

- Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: z Atleticom Madridom je v soboto v prvi španski ligi čaka z 1:0 zmagal v gosteh pri Espanyolu v Barceloni. Škofjeločan, ki je seveda branil vso tekmo, je še 13. na 25 tekmah v prvenstvu v tej sezoni ohranil nedotaknjeno mrežo. Rdeče-beli so zadržali tretje mesto.

Vid Belec: Carpi je v drugi italijanski ligi v soboto gostoval pri Cittadelli in doživel hud poraz. Izgubil je z 1:4. Slovenski vratar je prejel rumeni karton.

Jan Koprivec: z Anorthosisom je v nedeljo v ciprskem prvenstvu gostoval pri Apoelu in remiziral z 1:1. Branil je vso tekmo.

Bojan Jokić je za Ufo v ruski premier ligi spet igral od prve do zadnje minute. | Foto: Getty Images Bojan Jokić je za Ufo v ruski premier ligi spet igral od prve do zadnje minute. Foto: Getty Images

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo je v prvi italijanski ligi v nedeljo doma z 1:3 izgubil proti Torinu. Kapetan slovenske reprezentance je tokrat sedel na klopi za rezerve in ni dobil priložnosti za igro.

Luka Krajnc: Frosinone je v soboto v drugi italijanski ligi gostoval pri Ternani in izgubil z 0:2. Slovenski branilec je igral 73 minut. Ko je šel z igrišča, je njegova ekipa izgubljala z 0:1.

Bojan Jokić: po dolgem času brez igranja se je očitno ustalil in zaigral četrtič zapored od prve do zadnje minute. V elitni ruski ligi je v petek z Ufo z 0:2 izgubil proti moskovskemu CSKA.

Boban Jović: v turški prvi ligi je z Bursasporjem v času nedeljskega kosila nedeljo visoko izgubil pri Samardžićevi ekipi Akhisar Belediye Genclik Ve Spo z 1:5. Celjan zaradi zdravstvenih razlogov ni kandidiral za srečanje.

Miha Mevlja: z Rostovom je v elitni ruski ligi v soboto doma s 3:0 premagal moskovski Spartak. Slovenski branilec je igral vso tekmo, njegov klub pa prekinil niz petih zaporednih remijev brez zadetkov.

Miral Samardžić: Akhisar Belediye Genclik Ve Spor je v prvi turški ligi v nedeljo pred domačimi gledalci nadigral Jovićev Bursaspor s 5:1. Jeseničan ni kandidiral za srečanje.

Aljaž Struna: s Carpijem je v drugi italijanski lig doživel hud poraz, z 1:4 je klonil proti Cittadelli. Pirančan te tekme ne bo pomnil po dobrem. V 57. minuti je prejel rdeč karton. Takrat je njegova ekipa zaostajala z 1:2.

Andraž Struna: s Heartsom ta konec tedna počiva.

Josip Iličić je sodeloval pri neverjetnem preobratu Fiorentine proti Interju. | Foto: Getty Images Josip Iličić je sodeloval pri neverjetnem preobratu Fiorentine proti Interju. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: pri nedeljskem domačem porazu Chieva v italijanskem prvenstvu proti Torinu z 1:3 je sodeloval do 64. minute. Ko je odšel na klop, je Chievo zaostajal z 0:2.

Matic Črnic: pri sobotnem remiju Rijeke z 1:1 v Pulju proti Istri je sodeloval od 80. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil na semaforju že izpisan končni izid tekme, kaj lahko pa bi bilo drugače. Le 20 sekund po vstopu v igro je imel namreč priložnost za gol, a je ni izkoristil.

Josip Iličić: Fiorentina je v italijanskem prvenstvu v soboto doma s 5:4 premagala milanski Inter. Tekmo je začel na klopi, na igrišče pa prišel v 58. minuti, ko so Firenčani zaostajali z 1:2. Po njegovem prihodu na igrišče se je začel velik preobrat, a sam ni imel prstov pri nobenem izmed zadetkov svoje ekipe.

Kevin Kampl: pri nedeljskem porazu Bayerja Leverkusna z 1:2 v gosteh pri Freiburgu v nemškem prvenstvu je igral od prve do zadnje minute.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v prvi italijanski ligi v soboto doma s 3:2 premagala Bologno. Belokranjec je igral vso tekmo in moštvu iz Bergama pomagal do nove zmage, ki ga je ponesla na peto mesto. To ob koncu sezone zagotavlja nastop v Evropi.

Rene Krhin je za Granado igral še drugič zapored, a ni mogel preprečiti novega poraza svoje ekipe. | Foto: Getty Images Rene Krhin je za Granado igral še drugič zapored, a ni mogel preprečiti novega poraza svoje ekipe. Foto: Getty Images

Rene Krhin: po tem, ko je na klop Granade sedel legendarni nekdanji angleški branilec Tony Adams, so se za izkušenega slovenskega vezista začeli boljši časi. V petek je bil še drugič zapored na igrišču od prve minute, a novega poraza svoje ekipe, ki je z 0:2 klonila v gosteh pri Sevilli, ni mogel preprečiti. Na igrišču je bil vso tekmo.

Nik Omladič: pri nedeljski zelo pomembni zmagi Eintrachta Braunschweiga v lovu na prvo nemško ligo nad Bochumom z 2:0 pred domačimi navijači ni sodeloval. Ni ga bilo niti na klopi. 

Benjamin Verbič: Köbenhavn je v nedeljo v danskem prvenstvu doma premagal Midtjylland s 3:1. Vojničan, ki se tokrat za razliko od dveh prejšnjih tekem ni vpisal med strelce, je odigral 75 minut. Ko je zapustil igrišče, so gostitelji vodili z 1:0.

Miha Zajc: Empoli je v prvi italijanski ligi presenetil in zmagal z 2:1 na San Siru proti Milanu. Empoli je zmagal še drugič zapored in je zdaj zelo blizu obstanku med elito. Žal nekdanji as Olimpije tudi tokrat ni igral. Sedel je na klopi in ni dobil priložnosti za igro. To se je zdaj zgodilo že deveto tekmo zapored, kar je za nogometaša, ki naj bi predstavljal prihodnost slovenske reprezentance, še kako zaskrbljujoče. Odkar je pozimi prišel na Apeninski polotok, je priložnost dobil le na treh tekmah in zbral mizernih 29 minut igre.

Miha Zajc je nazadnje igral 12. februarja letos. | Foto: Getty Images Miha Zajc je nazadnje igral 12. februarja letos. Foto: Getty Images

Napadalca:

Robert Berić: v prvi francoski ligi je s Saint Etiennom v nedeljo doma remiziral z Rennesom (1:1). Odigral je 89 minut in se v prvem polčasu vpisal med strelce. V 39. minuti je povedel zelene v vodstvo z 1:0. To je bil njegov osmi zadetek v tej sezoni. Pet jih je dosegel v francoskem prvenstvu, tri pa na evropskih srečanjih. Dvoboj je prvotno zaradi kazni potekal pred praznimi tribunami, a so nato domači navijači le našli pot, kako priti do tribun.

Zadetek Berića na tekmi: 

Roman Bezjak: z Rijeko je v hrvaškem prvenstvu v soboto remiziral z 1:1 v gosteh pri Istri. Igral je do 65. minute. Ko je odšel z igrišča, je bil na semaforju že izpisan končni izid tekme. Spet je imel nekaj priložnosti za zadetek, a se tudi tokrat ni vpisal med strelce. Izkazal se je s podajo za edini gol Rečanov.

- Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Fulham 1:4 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Sheffield Wednesday : Derby County 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Newcastle United : Preston North End 4:1 Ni kandidiral za srečanje.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Ried : Wolfsberger 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Liefering 3:0 Ni kandidiral za srečanje.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wattens : Wacker Innsbruck 3:4 Odigral je vso tekmo in dosegel tri zadetke (6., 26. in 37. minuta). To je bil njegov prvi hat-trick v drugi avstrijski ligi, v kateri je z 19 zadetki najboljši strelec tekmovanja. Tirolci so na lestvici na 4. mestu.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, končnica za evropsko ligo Mechelen : Standard Liege 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, končnica za evropsko ligo Sint Truiden : Union St. Gilloise 0:1 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Černo more : Lokomotiva Plovdiv 3:2 V igro je vstopil v 68. minuti.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga Vereya : Montana 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Ethnikos Achna : Karmiotissa 1:1 Igral je vso tekmo.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Sparta Praga : Viktoria Plzen 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Gregor Sikošek (Brondby) Danska, 1. liga Nordshalland : Brondby 0:1 Igral je vso tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga PS Kemi : SJK 3:1 Igral je v drugem polčasu in v 80. minuti postavil končni izid.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Dijon : Angers 3:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Hajduk Split 0:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Cibalia : Slaven Belupo 3:1 Odigral je 56 minut.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Lazio : Palermo 6:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Fiorentina : Inter 5:4 Branil je vso tekmo in se v 52. minuti izkazal z ubranjeno enajstmetrovko pri vodstvu Interja z 2:1.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Fiorentina : Inter 5:4 Ni igral. Sedel je na klopi.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Sampdoria : Crotone 1:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Citadella : Carpi 4:1 Igral je od 65. minute.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Gamba Osaka : Omiya Ardija 6:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Consadole Sapporo 3:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Rene Mihelič (Riga) Latvija, 1. liga Rigas : Riga 0:1 Igral je vso tekmo.
Timotej Dodlek (Utenis) Litva, 1. liga Utenis - Žalgiris, torek 17.00  
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Hibernians 2:0 Igral je vso tekmo in v 12. minuti dosegel zadetek za 1:0.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Valletta 3:1 Igral je vso tekmo.
Nejc Potokar (Milsami Orhei) Moldavija, 1. liga Ni tekem.  
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Hoffenheim 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Würzburger Kickers : Nürnberg 1:1 Igral je 73 minut.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Würzburger Kickers : Nürnberg 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Sportfreund Lotte 3:1 Igral je 63 minut.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga Utrecht : Roda 1:0  Ni kandidiral za tekmo.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga AZ : Twente 2:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Tromso : Stabaek 0:3 Ni kandidiral za tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Jagiellonia 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Jagiellonia 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Gornik Zabrze : Wigry Suwalki 0:0 Odigral je vso tekmo.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Miedž Legnica : Znicz Pruszkow 2:0 Ni igral.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Kluczbork : Bytovia Bytow 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Zaglebie Sosnowiec 3:1 Igral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Benfica 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Zenit : Ural 2:0 Igral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Tom Tomsk : Orenburg 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Rudnik Surdulica : Spartak Subotica 3:0 Igral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Young Boys : Lugano 1:2 Igral je 90 minut.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Basel : Vaduz 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Neuchatel Xamax : Zürich 1:1  Ni igral. Ostal je na klopi.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Le Mont : Schaffhausen 0:2 Igral je vso tekmo in v 23. minuti zadel za 0:1.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Rizespor : Istanbul Basaksehir 3:3 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Trabzonspor 0:3 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Kasimpasa 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Kayserispor 2:1 Odigral je vso tekmo.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Konyaspor : Gaziantepspor 1:2 Odigral je vso tekmo.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Kayserispor 2:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Eskisehirspor : Sivasspor 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Karpati : Volin Luck 1:0 Igral je vso tekmo.
Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga New England Revolution : DC United 2:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Ne spreglejte