Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
27. 4. 2017,
18.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

Natisni članek

Manchester United Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 27. 4. 2017, 18.37

6 let, 6 mesecev

Nekaj se kuha: predstavniki Jana Oblaka v Manchestru

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53
Atletico Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Manchester United in njegov trener Jose Mourinho, ki bosta skušala v zadnjih tekmah rešiti bolj kot ne slabo sezono, sta že usmerjena v prihodnost. Rdeči vragi, kot vse kaže, razmišljajo o življenju brez prvega vratarja Davida de Gee, ki se bo poleti najverjetneje preselil k madridskemu Realu.

David de Gea bi lahko v Real odšel že pred dvema letoma, a je takrat prestop odličnega vratarja v špansko prestolnico v zadnjih minutah poletnega prestopnega roka padel v vodo. United je obtoževal Real, Španci Angleže, vse skupaj se je hitro umirilo, de Gea pa je do zdaj dajal vtis, da se na Old Traffordu odlično počuti.

Vseeno so španski mediji prepričani, da bo beli balet spet poskusil k sebi zvabiti prvega vratarja španske reprezentance. Da se nekaj dogaja, kaže tudi to, da je španski vratar začel prodajati svojo vilo v Bowdonu. 

Manchester United in Mourinho sta seznanjena z vsem tem in že iščeta zamenjavo za Španca. Po poročanju dobro obveščenega MEN (ManchesterEveningNews) naj bi se te teden v Manchestru mudili predstavniki Jana Oblaka, ki naj bi bil prva želja portugalskega trenerja.

Vse bo odvisno od Španca

Mediji so v zadnjem času velikokrat poročali, da David de Gea in Jose Mourinho nista v najboljših odnosih. | Foto: Reuters Mediji so v zadnjem času velikokrat poročali, da David de Gea in Jose Mourinho nista v najboljših odnosih. Foto: Reuters Za vratarja še vedno mladi 24-letni Škofjeločan je na nogometni tržnici vreden 35 milijonov evrov, a rdeči vragi bodo zanj morali odšteti skoraj trikrat toliko. Njegova odkupna klavzula znaša kar sto milijonov evrov.

"Mislim, da bi bila za vsakega nogometaša čast nekega dne priti v Anglijo in zaigrati za tako velik klub," je za MEN povedal vir blizu Oblaka. "Če bo de Gea res odšel nazaj v Španijo, je prestop Oblaka na Otok zelo verjeten," je dodal.

MEN je za konec še zapisal, da Oblak ni edini na radarju slovitega kluba. Če prestop Slovenca pade v vodo, bodo lovke stegnili proti italijanskemu čudežnemu dečku, trenutnemu vratarju AC Milana Gianluigiju Donnarummi

Bo Jan Oblak poleti zapustil Atletico?

  • Ne.
    54,36 %
    374 glasov
  • Da.
    45,64 %
    314 glasov
Oddanih 688 glasov

Oblak ni edini iz Atletica

Pred govoricami z Oblakom se je pisalo, da bo Manchester United skušal v svoje gnezdo zvabiti prvega zvezdnika Atletica Antoina Griezmanna, ki ima tako kot slovenski vratar odkupno klavzulo sto milijonov evrov. Mourinhu naj bi bil zelo všeč tudi urugvajski branilec, ki pri Madridčanih ne igra veliko, Jose Maria Gimenez. Za omenjeno trojicobi morali rdeči vragi plačati krepko čez 250 milijonov evrov, kar se za zdaj zdi prava znanstvena fantastika.

Ne spreglejte