Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 4. 2018,
21.24

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

1

Natisni članek

Haris Vučkić Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek slovenski nogometaši na delu v tujini

Sreda, 4. 4. 2018, 21.24

6 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Huda zaušnica za Matjaža Keka v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

1

Haris Vučkić | Foto FC Twente

Foto: FC Twente

Številni slovenski nogometaši na delu v tujini so v pogonu tudi sredi tedna. Nekateri v prvenstvih, drugi v pokalnih tekmovanjih, tretji v Evropi. Nastopila je tudi Rijeka Matjaža Keka in v sredo doživela boleč poraz v pokalnem tekmovanju. S tem se je poslovila od cilja, da ubrani pokalno lovoriko.

Huda zaušnica za Matjaža Keka v Zagrebu

Matjaža Keka lahko boli glava. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaža Keka lahko boli glava. Foto: Žiga Zupan/Sportida Vse kaže, da bo po dvojni kroni, ki jo je osvojil v prejšnji sezoni, Matjaž Kek letos ostal brez lovorike. V prvenstvu za Dinamom zaostaja za devet točk in težko je verjeti, da bo v zadnjih devetih krogih nadoknadil visok zaostanek. V pokalu je v polfinalu, prav tako proti Dinamu, izpadel.

V sredo je z Rijeko gostoval v Zagrebu na tamkajšnjem štadionu Maksimir in izgubil z 0:3. Dinamo je v vodstvo prišel v 24. minuti, ko je zadel Izet Hajrović, za Rečane pa je šlo vse navzdol v zaključku drugega polčasa, ki so ga gostje skorajda v celoti z igralcem manj (v 47. minuti je bil izključen Filip Bradarić), ko so Zagrebčani zadeli še dvakrat. Najprej v 80. minuti El Arbi Sodani in dve minuti pozneje še Ante Ćorić.

V finalu hrvaškega pokala, ki bo 23. maja v Vinkovcih, se bo Dinamo v največjem derbiju hrvaškega nogometa pomeril s splitskim Hajdukom.

Škofjeločan se dobro spominja tekem s Sportingom. Ko je bil vratar Benfice, se je z levi meril na prestižnih mestnih derbijih. | Foto: Reuters Škofjeločan se dobro spominja tekem s Sportingom. Ko je bil vratar Benfice, se je z levi meril na prestižnih mestnih derbijih. Foto: Reuters

Vratarji:

Jan Oblak: Škofjeločan, ki je odpravil zdravstvene težave, zaradi katerih je izpustil nastop na reprezentančnih tekmah z Avstrijo in Belorusijo, je v izjemni formi. V nedeljo je zaklenil vrata in navdušil proti Deportivu. Še štirinajstič v prvenstvu v tej sezoni je ostal nepremagan. S tem je izenačil svoj rekord iz sezone 2015/16, ko je kot edini v zgodovini lige v prvih 30 prvenstvenih krogih na kar 14 tekmah svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Ob tem je iz rok vratarja Barcelone Marca Andreja Ter Stegna prevzel prvo mesto v lovu na lovoriko za vratarja z najmanj prejetimi goli v španskem prvenstvu. Do zdaj jih je prejel 14, Nemec pa enega več.

Za Oblaka, ki je pred kratkim z zabijanjem po podaji slovenskega košarkarskega mladega dragulja Luke Dončića poskrbel za spletno uspešnico, ni počitka. Z Atleticom je jeseni sicer res izpadel iz boja za evropski naslov, a gre rdeče-belim zelo dobro v evropski ligi, kjer so se uvrstili v četrtfinale. V četrtek se bodo v prvi četrtfinalni tekmi pomerili s Sportingom iz Lizbone. Tako čaka Oblaka po štirih letih ponovno dvoboj z zelenimi iz portugalske prestolnice, s katerimi se je večkrat pomeril med vratnicama številnih portugalskih klubov, največkrat Benfice.

Vid Belec: Sampdoria je v torek v tekmi 27. kroga italijanskega prvenstva, ki je bila prestavljena po nenadni smrti kapetana Fiorentine Davideja Astorija, v gosteh premagala Atalanto (2:1). Štajerec je srečanje spremljal na klopi za rezervne igralce. Odkar se je pozimi preselil v Genovo, še ni branil v serie A.

Jan Koprivec: v ligi za obstanek ciprskega prvenstva je s Pafosom v sredo doma z 1:0 odpravil Doxo. Branil je celo tekmo. Pados je zadržal predzadnje mesto, ki zagotavlja želen obstanek.

Kenan Bajrić je edini branilec z zadnjega reprezentančnega seznama, ki je bil s klubom na delu med tednom. | Foto: Twitter - Voranc Kenan Bajrić je edini branilec z zadnjega reprezentančnega seznama, ki je bil s klubom na delu med tednom. Foto: Twitter - Voranc

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan Bratislava je v sredo v prvi polfinalni tekmi slovaškega pokala doma z najtežjim mogočim tekmecem Spartakom iz Trnave, ki vodi v prvenstvu in je glavni favorit za naslov državnega prvaka, remiziral z 1:1. Debitant v reprezentanci je odigral celo tekmo.

Jure Balkovec: Bari 1903 ostaja med resnimi kandidati za napredovanje v serie A. V soboto ga čaka tekma 34. kroga, ko bo na štadionu San Nicola gostil Salernitano. Belokranjec se je v zadnjih tednih ustalil v začetni enajsterici.

Bojan Jokić: novopečeni kapetan Slovenije se pripravlja na sobotno prvenstveno srečanje. V Tuli se bo pomeril s sosedom na razpredelnici Arsenalom.

Luka Krajnc: s Frosinonejem, ki je na drugem mestu in se poteguje za preboj v prvo italijansko ligo, bo v soboto gostoval pri Parmi.

Miha Mevlja: Zenit se je po izpadu iz Evrope posvetil le igram v domačem prvenstvu. V soboto bo na domačem štadionu pričakal Krasnodar.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je trenutno najboljši poljski klub. Vodilni položaj bo v soboto skušala zadržati po domači tekmi proti Wisli iz Plocka.

Aljaž Struna: s Palermom, trenutno tretjeuvrščenim klubom serie B, bo v drugi italijanski ligi na delu v soboto, ko se bo pomeril s Pescaro.

Nejc Skubic: s Konyasporom, ki je v turškem prvenstvu na skromnem 17. mestu in mu grozi selitev v drugo ligo, se bo v nedeljo pred domačimi gledalci pomeril s Sivassporjem.

Kevin Kampl se bo v četrtek pomeril z Marseillom v Evropi, nato pa ga v ponedeljek čaka čustvena tekma z Bayerjem. | Foto: Getty Images Kevin Kampl se bo v četrtek pomeril z Marseillom v Evropi, nato pa ga v ponedeljek čaka čustvena tekma z Bayerjem. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je prestavljeno tekmo 27. kroga odigral v sredo proti Sassuolu in remiziral z 1:1. Primorec je igral od 63. minute. Gostje so prejeli kar dva rdeča kartona, a vseeno v zadnji minuti izenačili na 1:1 in pokvarili načrte letečim osličkom.

Domen Črnigoj: novopečeni slovenski reprezentant se pripravlja na nedeljsko poslastico švicarskega prvenstva, ko se bo Lugano pomeril z branilcem naslova Baslom.

Josip Iličić: Atalanta je v torek v 27. krogu serie A doma izgubila proti Sampdorii (1:2) in si pokvarila možnosti za preboj na šesto mesto, ki še pelje v Evropo. Gostitelji so nastopili brez Kranjčana, ki se je poškodoval na zadnji reprezentančni tekmi z Belorusijo. Atalanta je še kako pogrešala Iličića, ki je v tej sezoni v izjemni formi, saj je zgolj v italijanskem prvenstvu dosegel že deset zadetkov.

Kevin Kampl: pred povratnikom v slovensko reprezentanco, ki na tekmah proti Avstriji in Belorusiji ni najbolj prepričal, je z RB Leipzigom naporen teden. Najprej se bo v četrtek v četrtfinalu evropske lige pomeril z Marseillom, evropskim krvnikom Domžal, nato pa ga prihodnji ponedeljek čaka še zelo čustveno srečanje, saj se bo z rdečimi biki pomeril z nekdanjim klubom Bayerjem iz Leverkusna. 

Rene Krhin: Nantes bo v soboto gostoval pri francoskem prvaku Monacu, ki se bo počasi poslovil od naslova, saj za vodilnimi Parižani zaostaja kar 17 točk.

Jasmin Kurtić: v nasprotju z večino slovenskih reprezentančnih soigralcev bo Kurtić s Spalom, ki se poteguje za obstanek v serie A, med tednom počival. Naslednjič bo na delu v soboto, ko prihaja v goste Atalanta z velikim prijateljem in dolgoletnim soigralcem Josipom Iličićem.

Rajko Rotman: z Götzepejem bo v nedeljo v turškem prvenstvu gostoval pri prvaku Bešiktašu.

Leo Štulac: Venezia med tednom ne bo dejavna. Pripravlja se na sobotno tekmo druge italijanske lige z Brescio.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev, ki je pred kratkim izpadel iz lige Europa, se bo v soboto v 26. krogu ukrajinskega prvenstva pomeril z Zoryjo iz Luganska. Za vodilnim Šahtarjem zaostaja šest točk, nastop Vojničana pa je zaradi poškodbe roke, zaradi katere ni nastopil ne na zadnji reprezentančni tekmi z Belorusijo ne na zadnji prvenstveni Dynama proti Mariopolu, vprašljiv.

Miha Zajc: Primorski vezist je že pri sedmih prvenstvenih golih in devetih podajah v tej sezoni in je eden izmed najboljših posameznikov Empolija, ki je hit druge lige. Na prvem mestu ima osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, tako da se mu nasmiha vrnitev med elito. V soboto bo gostoval pri Spezii.

Andraž Šporar se s Slovanom na Slovaškem še vedno poteguje za oba naslova. V tej sezoni je za slovaški klub odigral osem tekem in dosegel dva zadetka. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Andraž Šporar se s Slovanom na Slovaškem še vedno poteguje za oba naslova. V tej sezoni je za slovaški klub odigral osem tekem in dosegel dva zadetka. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Napadalci:

Robert Berić: v St. Etiennu raste napetost, saj bo v petek na štadionu Geoffroy-Guichard v 32. krogu francoskega prvenstva gostoval vodilni PSG, ki ima s tekmo več pred drugouvrščenim Monacom kar 17 točk prednosti. Krčan na zadnji tekmi ni nastopil za zelene.

Roman Bezjak: na Poljskem je sredina tedna rezervirana za polfinale pokalnega tekmovanja. Jagiellonia se ni prebila med štiri najboljše, tako da se bo pripravljala na sobotno tekmo 30. kroga poljskega prvenstva proti Wisli Plocka, na kateri bo branila vodilni položaj.

Tim Matavž: Vitesse sredi tedna ne bo imel obvez, ampak se pripravljal na sobotno prvenstveno srečanje z moštvom NEC iz Brede. Primorec bo lovil poseben dosežek. V tej sezoni se je med strelce vpisal devetkrat. Več zadetkov od njega je v nizozemskem prvenstvu doseglo le 17 nogometašev. Če se bo slovenski reprezentant vpisal med strelce tudi konec tedna, bo postal šele peti tujec, ki je na Nizozemskem v dresu treh različnih prvoligašev dosegel vsaj deset zadetkov. Matavž je v karieri že navduševal navijače Groningena in PSV Eindhoven, v tej sezoni pa je izstopa pri Vitesseju.

Andraž Šporar: za Slovan iz Bratislave je pred domačimi navijači na prvi tekmi polfinala slovaškega pokala remiziral s Spartakom iz Trnave z 1:1. Ljubljančan je igral celo tekmo, a spet ni zadel.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljsko tekmo proti Avstriji v Celovcu in Belorusijo v Ljubljani marca letos.

Izjemno posredovanje Samirja Handanovića na milanskem derbiju:

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Med tednom brez tekme.

 

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Wacker Innsbruck : Wiener Neustadt 2:0

Odigral je 87 minut, prispeval podajo za drugi gol in v prvem polčasu prejel rumeni karton. S 14 zadetki je tretji najboljši strelec druge avstrijske lige.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Hartberg : Kapfenberg SV 1:0

Ni igral, niti ni sedel na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, 1. liga

Dinamo Brest - Luč Minsk, četrtek 18.30

 

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Pafos : Doxa 1:0

Igral je celo tekmo.

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Alka Oroklini : Nea Salamis 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Anorthosis : APOEL Nikozija 0:0

Igral je celo tekmo.

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danski pokal, četrtfinale

Randers : Silkeborg 1:3

Ni igral, sedel je na klopi.

 

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, 1. liga

Med tednom ni tekme.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Med tednom ni tekme.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Med tednom ni tekme.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaški pokal, polfinale

Dinamo Zagreb : Rijeka 3:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaški pokal, polfinale

Dinamo Zagreb : Rijeka 3:0

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Sassuolo 1:1

V igro je vstopil v 74. minuti.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Milan : Inter 0:0

Branil je celo tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Med tednom ni tekme.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Med tednom brez tekme.

 

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Med tednom brez tekme.

 

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonski pokal, skupina C

Sanfrecce Hirošima : Urawa Reds 0:0

V igro je vstopil v 85. minuti

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarski pokal, povratna tekma četrtfinala (prva tekma 0:1)

Diosgyör : Puškaš 0:3

Ni igral, niti sedel na klopi.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarski pokal, povratna tekma četrtfinala (prva tekma 0:1)

Diosgyör : Puškaš 0:3

Odigral je vso tekmo.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Carl Zeiss Jena 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

Zaradi poškodbe kolena ne bo kandidiral za nastop.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljski pokal, polfinale, prva tekma

Gornik Zabrze : Legia Varšava 1:1

Ni igral, niti ni sedel na klopi.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljski pokal, polfinale, prva tekma

Korona Kielce : Arda Gdynia 2:1

V igro je vstopil v 70. minuti.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Boban Jović (Slask Vroclav)

Poljska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Miral Samardžić (Anži Mahačkala)

Rusija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Med tednom brez tekme.

 

Elvis Bratanović (Xamax)

Švica, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

ZDA, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Ne spreglejte