Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
23. 12. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

NK Krško Prva liga Telekom Slovenije nogomet

Petek, 23. 12. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

PO JESENSKEM DELU: krško (infografika)

Mladi Krčani na dobri poti, da jim uspe še drugič zapored

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Petrovič Tomaž | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Krško po zgodovinski prvi sezoni med slovenskimi prvoligaši, v kateri si je zagotovilo obstanek, tudi v drugi pomeni prijetno poživitev Prve lige Telekom Slovenije.

Na Sportalu bomo slovo od leta 2016 pospremili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah, ki so osvojile zadnje mesto. Danes je na vrsti Krško, ki je bilo osmo, vsak prihodnji dan pa bo postregel z višje uvrščenim klubom …

Kljub zelo majhnim finančnim vložkom Krčani dobro nastopajo med najboljšimi slovenskimi nogometnimi klubi. Malo s svojim kadrom, malo s pomočjo posojenih nogometašev (za te je večinoma poskrbel predvsem Maribor) in veliko s trudom in z znanjem trenerja Tomaža Petroviča, ki je po koncu prejšnje sezone sicer zapustil svoje mesto, a se tik pred začetkom priprav na novo sezono vrnil nanj.



Mladi, 37-letni trener je nadaljeval dobro delo iz prejšnje sezone in Krčane dobro vodi na poti do obstanka. Pred devetim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek ob koncu sezone, ima Krško štiri točke prednosti. Pred zadnjim, ki pomeni pot v drugo ligo, kar 13.

 

Na štadionu Matije Gubca, ki je zelo dobro obiskan, kljub temu da spada med najmanjše v državi (njegova zmogljivost je vsega 1.728 gledalcev), Krško dosega četrto mesto po obiskanosti svojih tekem v vsej ligi. Na njem bodo še naprej gostovali nogometaši Maribora, Olimpije in preostalih najboljših slovenskih klubov.

Štiri od sedmih porazov so doživeli proti vodilnima

Krčani so doživeli sedem porazov. | Foto: Vid Ponikvar Krčani so doživeli sedem porazov. Foto: Vid Ponikvar Proti vodilnima dvema kluboma imajo Krčani sicer slab izkupiček v tej sezoni. Z Mariborom so dvakrat izgubili, z Olimpijo prav tako, a ji prav v zadnji tekmi letošnjega leta v Stožicah odščipnili dve točki in poskrbeli, da so Ljubljančani na zimski odmor odšli nezadovoljni.

Ob štirih porazih proti največjima favoritoma za naslov so Krčani v 21 tekmah doživeli le še tri.

Proti Kopru z 0:1 in dva zelo boleča. Proti Domžalam z 0:5 in proti neposrednemu tekmecu za obstanek Aluminiju, ko so odigrali verjetno najslabšo tekmo v sezoni in v Kidričevem klonili z 0:3.

Najboljša sta nogometaša Rijeke in Maribora

Med igralci najbolj izstopata mladi napadalec Rijeke, ki za zdaj še ni prepričal Matjaža Keka in so ga posodili v Krško, Filip Dangubić, in še en mladi napadalec s statusom posojenega nogometaša, ki v Mariboru za zdaj ni prepričal Zlatka Zahovića, komaj 19-letni Martin Kramarič. Skupaj sta dosegla deset od 22 prvenstvenih golov Krčanov v prvi polovici sezone.

Filip Dangubić (v sredini) in Martin Kramarič (levo) sta skupaj dosegla deset prvenstvenih golov. | Foto: Vid Ponikvar Filip Dangubić (v sredini) in Martin Kramarič (levo) sta skupaj dosegla deset prvenstvenih golov. Foto: Vid Ponikvar Ob teh je treba omeniti še mlada vezista, 21-letna Žigo Jurečiča in Bosanca Damirja Sadikovića, v obrambi pomembno vlogo igra še en posojen nogometaš Maribora Damjan Vuklišević. Tudi on je še zelo mlad, šteje 21 let.

Mladost je tista, na katero stavijo Posavci, ki so prepričani, da bodo še drugo sezono zapored obstali v prvi ligi. Če bodo igrali tako, kot so do zdaj, se jim ni treba bati, da jim ne bi uspelo.

Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte