Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 4. 2008,
14.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 14.20

8 let, 5 mesecev

Kreft: Ne sme se ponoviti Livar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Primorja bodo v 26. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostovali pri Nafti. Proti Lendavi se bodo odpravili že v petek, pred srečanjem pa smo se pogovarjali z Boštjanom Kreftom.

Izbranci Borivoja Lučića se bodo po neodločenem rezultatu v gosteh proti Mariboru (tekma je bila odigrana na Ptuju) znova podali na severovzhodni del Slovenije. V 26. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bodo pomerili z Nafto, ki v spomladanskem delu še ni izkusila sladkosti zmage. Še več, po skromnem izkupičku (in le eni osvojeni točki) se je na trenerskem stolčku Lendavčanov namesto Nenada Gračana ustoličil Damir Rob. Slednji bo prvič v tej sezoni vodil nogometaše Nafte prav v soboto proti Primorju. ''Dogodki v Lendavi za nas ne predstavljajo prav nobene prednosti. Zdaj vsi pričakujejo, da bomo v soboto zmagali, vendar pa Nafta sploh ni slaba ekipa. Prav vsi njeni igralci so zelo nevarni. Trenevski je zelo dober, Čeh pa se proti nam skoraj vedno vpiše med strelce. Upam, da bo tokrat drugače. Ne sme se ponoviti zgodba z Livarjem, ko so vsi pričakovali našo zmago, nato pa smo v Ivančni Gorici gladko izgubili. Sedaj moramo pokazati svoj pravi obraz,'' je povedal za Sportal Boštjan Kreft, ki je v minulem krogu priigral točko Primorju na gostovanju na Ptuju. ''Verjamem, da bomo proti Nafti vsaj tako uspešni kot proti Mariboru. Naša želja je, da osvojimo točko, če pa zmagamo, bo pa sploh 'super'. Radi bi dobro odigrali, prav tako pa želimo Bunderli, da doseže zadetek in postane najboljši strelec prvenstva,'' je še pripomnil 27-letni zvezni igralec, ki se zaveda, da bodo ''rdeče-črni'' po koncu sezone ostali brez ''novopečenega'' napadalca Mariborčanov.

Ni pomembno, kdo igra

Nekdanji nogometaš Ljubljane in Olimpije ne pričakuje, da ga bo zlata vreden zadetek proti Mariboru uvrstil neposredno v začetno enajsterico. ''Upam le, da bomo zmagali. Ni pomembno, kdo igra, važno je le, da naberemo čim več točk in si zagotovimo obstanek v prvenstvu. Veliko klubov je 'na kupu', če pa bomo dobili dve, tri tekme zapored, se bomo lahko priključili boju za 5. mesto,'' je dejal Ljubljančan, ki je na Ptuju vstopil v igro v drugem polčasu. Najverjetneje bo znova čakal na svojo priložnost na klopi na rezervne igralce.

Zaradi kartonov bosta proti Nafti manjkala Matej Mlakar in Miroslav Cvijanovič, rahli poškodbi pa ovirata nastop še dvema igralcema Ajdovcev. ''Krstiča boli hrbet, a bo najverjetneje le pripravljen za tekmo v Lendavi, Šaranović pa je v zadnjih dneh staknil virozo. Njegov nastop je še vprašljiv,'' je zaupal nogometaš Primorja s številko 17 na hrbtni strani dresa, ki se bo že danes skupaj s soigralci odpravil na dolgo pot. Lučićeva četa bo namreč petkovo noč preživela v karanteni.

Ne spreglejte