Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2011,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Koper NK Domžale

Nedelja, 24. 4. 2011, 11.45

8 let

Kovačevič: Naš cilj smo izpolnili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni državni prvaki so se po zmagi nad Domžalčani slednjim približali na dve točki zaostanka. Naslov je skorajda že v žepu Mariborčanov, drugo mesto in Evropa pa sta zlahka na dosegu.

Čeprav je za Koprčani, ki so turbulentnih obdobij tako rekoč že vajeni, vnovič silno pester teden, na igralcih vse to pretiranih posledic ni pustilo. Odhod Primoža Glihe in vnovičen prihod Nedžada Okčiča glavne akterje edinega obalnega prvoligaša očitno ni zmotilo. Vsaj do zdaj ne. Po neodločenem izidu proti Mariboru na prvi polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja so tokrat "kanarčki" v derbiju kroga proti domžalski druščini zaigrali še bolje in osvojili pomembne tri točke.

"Zmago smo si zaslužili, saj smo igrali dobro, predvsem v drugem polčasu. Šli smo na vse tri točke, približali smo se drugemu mestu in naš cilj smo izpolnili," je po pomembnem srečanju za Sportal vidno zadovoljen pripovedoval Nebojša Kovačevič.

Najprej pokal, nato pa …

Čeprav primorski rumeno-modri tekmovalne sezone 2010/11 niso začeli po želenih notah, se danes nahajajo na tretjem mestu, kjer neposrednim tekmecem v boju za drugo mesto v hrbet gledajo zgolj še z dvema točkama zaostanka. Napredek – če gledamo začetek sezone - je več kot očiten, kar so v soboto na svoji koži občutili tudi dvakratni državni prvaki iz mesta ob Kamniški Bistrici.

"Domžalčani imajo kar nekaj poškodovanih igralcev, toda takšno njihovo predstavo sem pričakoval. Mi smo igrali sproščeno in tako zasluženo zmagali," se je zasedbe Darka Birjukova dotaknil 33-letni Primorec, ki ga, kot sam pravi, igra tekmecev ni presenetila.

Pred dvakratnimi pokalnimi prvaki je tako do konca sezone silovit boj za drugo mesto, že v torek pa jih čaka sila pomemben povratni polfinalni obračun Hervis pokala Slovenije, ko bodo prestižno finalno vozovnico naskakovali pri branilcih pokalnega naslova v Ljudskem vrtu. "Naša želja je drugo mesto, premagati Maribor v pokalu in se prebiti v finale," je cilje koprske druščine odločno predstavil pomemben člen Okčičevega mozaika.

Ne spreglejte