Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2011,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dušan Kosič Darko Milanič

Nedelja, 28. 8. 2011, 21.31

8 let

Kosič: Zdaj se lahko poveselimo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Veliki slovenski derbi je postregel z izdatno zmago Olimpije in povsem zadovoljil Dušana Kosiča. ''Utrujeni'' gostje so plačali davek v prvem polčasu, v nadaljevanju pa zapravljali priložnosti.

Nogometašem Olimpije, ki so bili nekajkrat v minulih sezonah že zelo blizu mariborskemu skalpu, so se na derbiju 7. kroga PrveLige vse zapravljene priložnosti in streli, ki so v preteklosti končali v okvirju vrat, v polepšani podobi vrnili z obrestmi. Največje tekmece na slovenskem prostoru so nadigrali in jim s 4:1 prizadejali prvi poraz v tej sezoni. ''Po osmih pozitivnih tekmah z Olimpijo se je zgodil tudi ta poraz. Prvi polčas je bil z naše strani slab. Tekmec je imel vsako drugo žogo. Razločno se je videlo, kaj se z nami dogaja. Drugi polčas je bil z naše strani boljši. Verjeli smo, da lahko preobrnemo rezultat, imeli tudi nekaj zrelih priložnosti, a zadeli nekoliko prepozno, obenem pa tudi zapravljali 'zicerje'. Taka tekma se zgodi, zdaj pa se moramo dobro spočiti in odlično pripraviti za naslednje tekme,'' je vtise po porazu v Ljubljani strnil Darko Milanič.

Kosič: Želeli smo si priključka

V ''norem'' tednu je izkusil radost po uspehu v Glasgowu, v Stožicah pa moral priznati premoč razigrani Olimpiji, ki je končno dočakala zmago nad večnim tekmecem. ''Gledali smo zanimivo tekmo. Želeli smo si treh točk in si jih danes tudi zaslužili. Fantje so odigrali dobro tekmo, bili borbeni, je pa tudi Maribor imel svoje priložnosti, a se je na našo srečo končalo tako, kot smo si želeli. Zdaj se bomo lahko malce poveselili, nato pa nas čakajo novi izzivi,'' je na drugi strani svojo krstno zmago v največjem slovenskem obračunu v vlogi trenerja podoživljal Dušan Kosič. Kaj pa je odločilo v prid premoči Ljubljančanov v prvem delu, ko so s tremi zadetki povsem razorožili nemočne Mariborčane? ''Naš nalet v prvem polčasu? Želeli smo si pač zmage in priključka v prvenstvu. To smo v prvem polčasu zelo dobro obdelali,'' je bil skromen z besedami strateg Olimpije.

Milanič: Olimpija tega ni imela

Je imela pri visoki zmagi ''zmajev'' prste vmes tudi utrujenost tekmeca po napornem srečanju v Glasgowu ter vsem, kar je sledilo po fenomenalnem preboju v evropsko ligo? ''Glede na prikazano v prvem polčasu, bi rekel da, na prikazano v drugem, pa ne. V nadaljevanju smo odigrali dobro tekmo in bili blizu zadetka. Za seboj imamo odličen del sezone. Fantastičen in zgodovinski, kot radi poveste novinarji. V 14 dneh smo poleg našega prvenstva odigrali dve izjemno težki tekmi, Olimpija pa tega ni imela,'' je bil iskren Milanič. Tik pred tekmo je moral v ogenj poslati Martina Milca, ki je nadomestil poškodovanega Dejana Mezgo. Hrvat je na ogrevanju obnovil poškodbo nožnega palca, ki ga bremeni še od tekme na Škotskem. ''Upam, da ni zlomljen,'' je pripomnil Izolan, ki bo v reprezentančnem odmoru stiskal pesti za to, da se vsi reprezentantje v Ljudski vrt vrnejo zdravi.

Ne spreglejte