Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 5. 2014,
23.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mate Eterović

Torek, 13. 5. 2014, 23.16

7 let, 12 mesecev

Konec velenjskega niza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Zavrču z 2:3 (0:2).

Velenjčani so naredili bržčas usodno napako za osvojitev končnega drugega mesta. Na domačem igrišču so izgubili proti Zavrču, ki je na petem mestu ostal le točko za četrtouvrščeno Gorico. Knapi po osmem porazu zaostajajo za Koprom, ki nocoj gostijo Domžale, za dve točki. A Velenja ta poraz ne bo preveč potrl, saj si je Rudar že prej zagotovil mesto, ki vodi v evropska tekmovanja.

V uvodu tekme je dvakrat neuspešno poskusil Mate Eterović, že v deseti minuti pa so gosti povedli, potem ko je Josip Golubar po podaji Borisa Sambolca premagal Matjaža Rozmana, ki ni najbolje posredoval.

Čeprav so bili gosti po zadetku še pogumnejši, so domači nekajkrat prišli do zaključnih strelov, a je bil Gregor Fink vedno na mestu, tudi po strelih Senada Jahića v 21. in Eterovića v 27. minuti.

V 33. minuti pa so gosti podvojili prednost. Doris Kelenc je izvedel prosti strel, podal v sredino, Dino Kresinger je dobil skok, Rozman pa spet ni najbolje reagiral, tako da je iz bližine zadel Sambolec.

Takoj po vstopu v igro v začetku drugega polčasa je zagrozil Karlo Težak, a je bil Rozman pravočasen in preprečil zadetek. Sledili so zaporedni streli Rudarjevih nogometašev, ki pa so ali zgrešili cilj ali pa bili Finkov plen.

V 67. minuti je domačim nekaj upanja vzbudil Eterović, potem ko je unovčil najstrožjo kazen po igranju z roko v kazenskem prostoru Marka Roškarja.

Po še nekaj poskusih Eterovića so gosti znova pobegnili v 84. minuti, ko je po prekršku Rusmina Dedića nad Težakom najstrožjo kazen uspešno izvedel Kelenc. Končni izid je v peti minuti sodniškega dodatka postavil najboljši velenjski strelec Eterović, ko je zadel po podaji Milana Kocića.

Rudar bo v 35., predzadnjem krogu v soboto gostil Krko, Zavrč pa Luko Koper.

Ne spreglejte