Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 11. 2020,
11.31

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

liga MLS Antonio Delamea Mlinar Robert Berić Aljaž Struna Aljaž Ivačič

Ponedeljek, 9. 11. 2020, 11.31

3 leta, 5 mesecev

Konec rednega dela lige MLS

Robert Berić izpadel v veličastnem slogu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Robert Berić | Robert Berić je v krstni sezoni v ligi MLS na 23 tekmah dosegel kar 12 zadetkov in postal drugi najboljši strelec tekmovanja. Zaostal je le za Urugvajcem Diegom Rossijem (14). | Foto Reuters

Robert Berić je v krstni sezoni v ligi MLS na 23 tekmah dosegel kar 12 zadetkov in postal drugi najboljši strelec tekmovanja. Zaostal je le za Urugvajcem Diegom Rossijem (14).

Foto: Reuters

V severnoameriški nogometni ligi MLS so v tej sezoni nastopali kar štirje Slovenci. V končnico sta se uvrstila Antonio Delamea Mlinar (New England) in Aljaž Ivačič (Portland), ki v svojih klubih ne dobivata veliko priložnosti, izpadla pa sta Aljaž Struna (Houston) in Robert Berić (Chicago), ki je v krstni sezoni v ZDA dosegel kar 12 zadetkov in redni del končal kot drugi najboljši strelec tekmovanja!

Robert Berić
Sportal Slovenec, ki živi v ZDA kot v čudnem filmu

V noči na ponedeljek so v Severni Ameriki odigrali zadnji krog rednega dela lige MLS, po katerem je postalo dokončno jasno, da se ob Aljažu Struni (Houston Dynamo) od ameriških zelenic za letos poslavlja tudi Robert Berić (Chicago Fire). Napadalec iz Krškega je za preboj v dodatne kvalifikacije za končnico (tako imenovani ''play-in'') potreboval domačo zmago nad New York Cityjem, a je na srečanju, ki ga je zaznamoval festival zadetkov v prvem polčasu, ni dočakal.

Zadetek Roberta Berića proti New York Cityju (pri 2:27), njegov 12. v sezoni:

Gostje so zmagali s 4:3, med strelce za Chicago Fire pa se je vpisal tudi Berić. 29-letni Posavec je tako izpadel v veličastnem slogu, saj je z 12 zadetki drugi najboljši strelec tekmovanja, hkrati pa je zadržal vročo strelsko formo. Na zadnjih šestih tekmah je zadel v polno kar na petih, na zadnjih 13 dvobojih pa se je njegovo ime na seznamu strelcev pojavilo kar desetkrat. Chicago je v vzhodni konferenci osvojil 11. mesto.

Berić se tako po koncu krstne sezone v Severni Ameriki vrača v Evropo, ki je ni obiskal vse od začetka leta, ko se je iz St. Etienna preselil v Chicago. V Slovenijo se vrača tudi Struna, ki je s Houstonom v zahodni konferenci osvojil zadnje mesto in v zadnjem nastopu doma brez pomoči Pirančana izgubil proti Coloradu (1:2).

Sportal Začela se je akcija, ki je pomembna v več pogledih

Delamea Mlinar za končnico proti izbrancem Henryja

Antonio Delamea Mlinar je lani postal prvi Slovenec, ki je zaigral v končnici lige MLS. Leta 2017 je postal tudi prvi Slovenec, ki je v omenjenem tekmovanju dosegel zadetek. | Foto: Vid Ponikvar Antonio Delamea Mlinar je lani postal prvi Slovenec, ki je zaigral v končnici lige MLS. Leta 2017 je postal tudi prvi Slovenec, ki je v omenjenem tekmovanju dosegel zadetek. Foto: Vid Ponikvar V vzhodni konferenci bodo pred 1. krogom končnice izvedli dodatne kvalifikacije ("play-in), v katerih se bo osmouvrščeni New England Revolution, za katerega igra tudi občasni slovenski reprezentant Antonio Delamea Mlinar (v tej sezoni je vknjižil pet nastopov), pomeril z devetouvrščenim Montrealom. Tega trenira sloviti Francoz Thierry Henry.

V dodatnih kvalifikacijah se bosta spoprijela tudi sedmouvrščeni Nashville in desetouvrščeni Inter iz Miamija, ki se je pridružil ligi MLS po zaslugi Davida Beckhama, zanj pa igra tudi nekdanji as Reala, Napolija in Juventusa Gonzalo Higuain.

Portland Timbers so se avgusta veselili prve lovorike. V končnici ligi MLS se bodo najprej pomerili z Dallasom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Portland Timbers so se avgusta veselili prve lovorike. V končnici ligi MLS se bodo najprej pomerili z Dallasom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na zahodu se bo Portland Aljaža Ivačiča, ki je sredi avgusta osvojil prvo lovoriko, saj je postal zmagovalec turnirja MLS v Orlandu, v prvem krogu končnice pomeril z Dallasom. Nekdanji vratar Olimpije je v tej sezoni zbral le dva nastopa.

Sportal Tim Matavž se po enem letu vrača zelo vroč
Ne spreglejte