Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
26. 1. 2017,
11.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

nogomet angleški ligaški pokal Jürgen Klopp Liverpool

Četrtek, 26. 1. 2017, 11.41

6 let, 6 mesecev

Klopp se ni mogel zadržati

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Jürgen Klopp | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trener Liverpoola Jürgen Klopp po izpadu iz angleškega ligaškega pokala ni bil dobre volje. Nasmeh, ki je bil še pred kratkim njegov zaščitni znak, so zamenjale jeza in orošene oči, vseeno pa je na koncu čestital Southamptonu za uvrstitev v veliki finale.

Svetniki iz Southamptona so tudi na drugi tekmi z izjemno disciplinirano igri v obrambi povsem onemogočili Liverpool. Še enkrat so ga premagali z 1:0 in se s skupnim izidom 2:0 uvrstili v finale, ki bo 26. februarja na Wembleyju.

Liverpool je na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih izgubil še tretjič, ima le eno zmago, pa še to nad četrtoligašem Plymothom. Slabi rezultati in negativna energija, ki se je nabrala v slačilnici ekipe z Anfielda, so načeli tudi vedno nasmejanega Jürgena Kloppa. Po prvem izgubljenem polfinalu v svoji trenerski karieri je povedal, kaj mu leži na duši.

Kdo je kriv za slabšo formo Liverpoola?

  • Jürgen Klopp
    10,87 %
    15 glasov
  • Kratka klop
    75,36 %
    104 glasov
  • Sodniki in zimske razmere
    6,52 %
    9 glasov
  • Daniel Sturridge
    7,25 %
    10 glasov
Oddanih 138 glasov

Veter in sodniki

"V prvem polčasu je bilo težko, saj je močno pihalo," je nemški strateg po tekmi poskrbel za smeh na novinarski konferenci, nato pa prešel k sodnikom. "Tukaj nisem zato, da bi govoril o sodnikih, a kar je očitno, je pač očitno. Sodnik je spet spregledal roko Longa. Čakal sem, da bo piskal enajstmetrovko, a ni bilo nič. To nam res ni bilo v pomoč. Ne vem, kolikokrat se je to že zgodilo v tej sezoni. Tudi Manchester United je proti nam dosegel zadetek iz očitnega prepovedana položaja, a nihče ne govori o tem. Zdaj smo bili ob enajstmetrovko in spet nihče ne govori o tem," je bil kar malce jezen na novinarje, ker tega niso izrecno izpostavili.

Zadnji žebelj v krsto Liverpoola je zabil Shane Long. | Foto: Reuters Zadnji žebelj v krsto Liverpoola je zabil Shane Long. Foto: Reuters

Na koncu le priznal

V nadaljevanju je priznal, da zmaga svetnikov ni naključje. Ti bi lahko že v prvem polčasu povedali z 2:0, a je strel Dušana Tadića z veliko sreče ubranil Loris Karius, iz idealnega položaja pa je žogo čez gol poslal tudi Steven Davis. "Southampton je dobil obe tekmi, zato so si finale zaslužili. Igrali smo dobro, več priložnosti si ne bi mogli pripravili, a nismo zadeli. Zadovoljen sem s predstavo, z rezultatom niti najmanj," je sklenil Klopp.

Liverpool, ki je na začetku sezone letel po igrišču in nasprotnikom polnil mrežo, zdaj deluje kot utrujena vojska, ki komaj čaka, da bo konec sezone. Zelo se pozna odsotnost Sadia Maneja, za povrhu pa na klopi nimajo primerne zamenjave za prvokategornike.

Daniel Sturridge je imel vsaj dve imenitni priložnosti, a ju je zapravil. | Foto: Reuters Daniel Sturridge je imel vsaj dve imenitni priložnosti, a ju je zapravil. Foto: Reuters

Ima vse več nasprotnikov

Klopp je na klop Liverpoola sedel oktobra 2015, zato je težko reči, da ni imel dovolj časa. Med njegovim delovanjemv mestu Beatlov so potekali že trije prestopni roki, zato nekateri navijači Liverpoola že zahtevajo njegovo glavo. Pa ne samo navijači, po nepričakovanem porazu je Nemca kritizirala tudi Liverpoolova legenda Jamie Carragher.

"Ne vem, kaj je mislil Klopp z igranjem Cana in Hendersona naenkrat. Ta dva ne morata igrati skupaj. Sem velik oboževalec Kloppa, a svoje napake prepozna prepočasi," je potarnal strokovni komentator na Sky Sports. Klopp pa ni bil edini, Carragher je "napadel" tudi zvezdnika Daniela Sturridgea: "Ko igra tako kot zdaj in ne dosega zadetkov, je enako, kot da bi Liverpool igral z le desetimi igralci."

Spored ne napoveduje nič dobrega

Za utrujeni Liverpool ne bo počitka. Že v soboto ga čaka tekma v pokalu FA proti ekipi Wolves, v torek na Anfiled prihaja vodilni Chelsea, do 4. marca pa se bo pomeril še s Tottenhamom, Leicestrom in Arsenalom.

Ne spreglejte