Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 7. 2020,
9.06

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Brighton Liverpool Adam Lallana Jürgen Klopp

Torek, 28. 7. 2020, 9.06

3 leta, 9 mesecev

Ferguson: Klopp, odpustim ti, da si me zbudil ob 3.30 zjutraj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Jürgen Klopp | Jürgen Klopp je postal trener leta. | Foto Reuters

Jürgen Klopp je postal trener leta.

Foto: Reuters

Angleško združenje ligaških trenerjev (LMA) je stratega Liverpoola Jürgena Kloppa izbralo za najboljšega trenerja leta. Nagrado, ki je poimenovana po nekdanjem trenerju Manchester Uniteda Alexu Fergusonu, si je 53-letni Nemec prislužil, ker je Liverpool po dolgih tridesetih letih popeljal do naslova angleškega prvaka. Prejemniku priznanja je čestital tudi Ferguson, ki je v videosporočilu razkril, da ga je Klopp na dan, ko je Liverpool osvojil naslov prvaka, poklical ob 3.30 zjutraj. 

"Navdušen in počaščen sem, da sem prejel nagrado za trenerja leta in je poimenovana po človeku, ki ga občudujem. To priznanje ima posebno težo, saj glasove prispevajo moji trenerski kolegi," je dejal nemški strokovnjak na klopi Liverpoola. Zasedba iz mesta Beatlov je v tej sezoni po dolgih tridesetih letih znova osvojila premier league, njena prednost pred drugouvrščenim Manchester Cityjem pa je znašala kar 18 točk.

Kloppu je za nagrado čestital tudi nekdanji trener Manchester Uniteda, po katerem je poimenovana nagrada, sir Alex Ferguson. "Jürgen, naravnost fantastično. Po 30 letih je Liverpool osvojil naslov angleškega prvaka. Več kot zasluženo, predstave tvojega kluba so bile naravnost fantastične. Tvoja osebnost se odraža pri delu celotnega kluba in odpustim ti, da si me klical ob 3.30 zjutraj, zato da mi poveš, da ste osvojili naslov prvaka," je Kloppu sporočila legenda Manchester Uniteda.

Lallana po nove izzive v Brighton  Lallana bo kariero nadaljeval pri Brightonu. | Foto: Reuters Lallana bo kariero nadaljeval pri Brightonu. Foto: Reuters

Medtem pa bo zdaj že nekdanji član Liverpoola in angleški nogometni reprezentant Adam Lallana kariero nadaljeval v Brigtonu. Dvaintridesetletnemu napadalno usmerjenemu igralcu zvezne vrste je potekla pogodba z Liverpoolom in je po Hrvatu Dejanu Lovrenu drugi igralec, ki je zapustil letošnje kralje angleških nogometnih igrišč.

Lallana je pred prihodom v Liverpool leta 2014 igral za Southampton in Bournemouth, z novim klubom iz Brightona, ki je v tej sezoni zasedel 15. mesto v 20-članski premier league, pa se je dogovoril za triletno sodelovanje. Lallana je za angleško izbrano vrsto od leta 2013 odigral 34 tekem in dosegel tri gole.

Preberite še:

Javi Garcia - 1
Sportal Novi trener Valencie je Javi Garcia
Kylian Mbappe
Sportal PSG nad Atalanto brez Mbappeja, kaj pa se dogaja z Iličićem?
Paulo Dybala
Sportal Paulo Dybala vprašljiv za povratno tekmo z Lyonom
Ne spreglejte