Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
8. 7. 2018,
21.40

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Nedelja, 8. 7. 2018, 21.40

5 let, 9 mesecev

Posel bi moral biti sklenjen v tednu, ki je pred nami

Kdaj bomo dočakali Ronaldov posel stoletja?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bolj ali manj je jasno, da bo petkratni najboljši nogometaš leta na svetu Cristiano Ronaldo bogato športno pot nadaljeval v Juventusu, a na uradno potrditev njegovega odhoda iz Real Madrida v Torino še čakamo. Kdaj ga bomo dočakali?

Cristiano Ronaldo
Sportal Po večernem sestanku je jasno: Cristiano Ronaldo odhaja v Juventus

Vsi svetovni mediji, tudi tisti, ki imajo po navadi najboljše informacije o dogajanju pri obeh klubih, so že potrdili, da bo Cristiano Ronaldo zagotovo prestopil iz Real Madrida v Juventus, a na uradno potrditev nogometnega posla stoletja, kot so ga opisali v Italiji, še vedno čakamo.

33-letni portugalski as, ki trenutno s svojo izbranko Georgino Rodriguez na morju uživa v poletnih radostih, naj bi bil z Juventusom o podrobnostih štiriletne pogodbe, s katero bo na leto zaslužil 30 milijonov evrov neto plače, že dogovorjen, medtem ko se kluba še nista dogovorila, a naj bi se tudi to kmalu zgodilo.

Cristiano Ronaldo je trenutno na počitnicah:

 

🇸 🇺 🇲 🇲 🇪 🇷 🇻 🇮 🇧 🇪 🇸 ☀️🌊❤️

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio) on

Po informacijah, ki prihajajo iz Španije, naj bi bil odločilni dan torek, ko naj bi predsednik Reala Florentino Perez sklical upravni odbor in na njem potrdil, da Ronaldo odhaja. Zataknilo bi se lahko le, če Ronaldo ne bo sprejel njegove zahteve po tem, da željo po odhodu iz Madrida naznani sam.

Perez se namreč v zgodovino ne želi vpisati kot predsednik, ki je iz kluba nagnal najboljšega strelca v zgodovini Reala in petkratnega najboljšega nogometaša leta na svetu.

Cristiano Ronaldo bo verjetno že ta teden pripotoval v Torino in uradno postal član Juventusa. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo bo verjetno že ta teden pripotoval v Torino in uradno postal član Juventusa. Foto: Reuters

Zaradi Ronaldovega agenta bo prestop dražji

Težava utegne biti tudi nekoliko večja odškodnina od sprva najavljenih sto milijonov evrov, kolikor naj bi morali pri Juventusu odšteti za svojo najbolj zvenečo okrepitev v zgodovini kluba.

Ronaldov agent Jorge Mendes, ki je pred meseci poskrbel, da so pri Realu odkupno klavzulo v Portugalčevi pogodbi v višini milijarde evrov zmanjšali na 100 milijonov evrov, namreč zahteva kar precej velik delež odškodnine. Zadovoljil naj bi se z 20 do 25 milijoni evrov.

Tako bo verjetno moral Juventus za Ronalda odšteti odškodnino v višini od 120 do 125, po nekaterih informacijah pa celo 130 milijonov evrov, a po vesteh, ki prihajajo iz Torina, tudi to ne bo težava.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ozadje posla stoletja: zakaj utegne Cristiano Ronaldo res prestopiti v Juventus?

Pri Juventusu objavili video, ki pove marsikaj

Pri Juventusu so pripravljeni na prestop in verjamejo, da ga bodo lahko že naslednji teden uradno naznanili.

Da nestrpno pričakujejo slavnostni trenutek in so prepričani vanj, pa so dali vedeti tudi s kratkim videom, ki so ga objavili na Weibu, priljubljenem kitajskem družabnem omrežju z več kot 400 milijoni uporabnikov na mesec. Na njem so objavili video z igralci, ki so do zdaj pri Juventusu nosili dres s številko 7, ki je zaščitni znak Ronalda. Očitno je trenutek, ko se bo iz pisarne Juventusa pokadil bel dim, vse bližje …

Juventus bo po lizbonskem Sportingu, Manchester Unitedu in Realu četrti in verjetno tudi zadnji evropski klub, še vedno pa naj bi Portugalec vztrajal pri tem, da bo bogato nogometno pot končal v severnoameriški ligi MLS.

V nekaterih trgovinah v Torinu že ponujajo Portugalčev dres s številko 7, ki jo bo nosil pri Juventusu. | Foto: Reuters V nekaterih trgovinah v Torinu že ponujajo Portugalčev dres s številko 7, ki jo bo nosil pri Juventusu. Foto: Reuters

Zavrnil je ponudbo, s katero bi v dveh letih zaslužil 200 milijonov evrov

Da ga pri izbiranju svoje prihodnosti ne vodi samo denar, pa je dokazal tudi z odločno zavrnitvijo ponudbe, ki je prišla na dan v teh dneh.

Neimenovan kitajski prvoligaš ga je namreč snubil s ponudbo za dveletno pogodbo, s katero bi Ronaldo zaslužil kar 200 milijonov evrov, a se je vljudno zahvalil, saj želi svoj bogat nogometni talent še nekaj časa prodajati v Evropi.

Preberite še:

Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo trka na vrata Juventusa
Cristiano Ronaldo
Sportal Ronalda po bolečem izpadu selijo v Italijo
Ne spreglejte