Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 3. 2014,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Vahid Halilhodžić

Četrtek, 6. 3. 2014, 11.01

8 let

Katanec dobil potrditve, kje škripa in kje ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Puščavski lisjaki so se v Blidi maščevali slovenski reprezentanci za poraz na svetovnem prvenstvu v JAR. Srečka Katanca je zadovoljilo uvodnih 20 minut, Vahid Halilhodžić pa je sijal od sreče.

Slovenija je v nogometno leto 2014 vstopila s porazom na prijateljskem dvoboju. Mreža Samirja Handanovića se je zatresla dvakrat, po enkrat v vsakem polčasu, najbližje častnemu zadetku za slovensko izbrano vrsto pa je bil rezervist Martin Milec, a je njegov strel v izdihljajih srečanja ustavila vratnica.

"Če bi želel izpostaviti kakšno dobro stvar, bi lahko dejal, da smo prvih 15-20 minut v prvem polčasu kar dobro stali na igrišču. Alžirci so imeli v prvem polčasu le eno priložnost iz protinapada, mi pa bi jih lahko nekajkrat bolje odigrali. Žal nismo. Imeli smo tudi tisti napad s Kevinom (Kamplom, op. p.), ko ne vem, ali je bil prekršek za 11-metrovko ali ne. S prvim polčasom nisem nezadovoljen," je poudaril Srečko Katanec in trditev podprl z mislijo, da je težko odigrati bolje, če na tekmo prispeš brez treninga.

"Lepo je videti, ko ti gre dobro. Takrat vse deluje preprosto. Če pa nimaš niti enega pravega treninga, pa je to videti tako kot naš drugi polčas. Sem pa vseeno dobil nekatere potrditve," je priznal Ljubljančan ter potrdil, da je prijateljska tekma, čeprav je postregla s skromno igro in nezadovoljivim rezultatom, dosegla svoj namen. "Je pa zanimivo, da še nikoli nisem dobil tekme marca," je dodal Katanec. Njegovo trditev smo raziskali in prišli do spoznanja, da to res drži. Še nikoli ni dobil uvodnega dvoboja, s katerim je vstopil v določeno leto, marca pa je Slovenijo vodil na šestih tekmah, dvakrat izgubil ter štirikrat remiziral.

Halilhodžića čakajo še sladke težave

Selektor Alžirije Vahid Halilhodžić je bil zelo zadovoljen s predstavo izbrancev. "Ta zmaga nam bo vlila dodatne samozavesti ter nas naredila še močnejše. Moramo pa upoštevati, da je to le prijateljska tekma, zato moramo ostati na tleh in ne poleteti. Po tej zmagi me čakajo še sladke težave s tem, katerih 23 igralcev bom peljal na svetovno prvenstvo v Brazilijo," je dejal nekdanji zvezdnik jugoslovanskega nogometa.

Strokovnjak iz BiH je po tekmi izpostavil 19-letnega Nabila Bentaleba, ki nabira izkušnje pri Tottenhamu, zelo mu je bil všeč tudi branilec Reimsa Aissa Mandi.

Alžirija se bo na svetovnem prvenstvu v Braziliji pomerila z Belgijo, Južno Korejo in Rusijo.

Ne spreglejte