Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jack Wilshere Adnan Januzaj Anglija

Sreda, 9. 10. 2013, 10.41

8 let

Kakšen Januzaj? Samo Angleži za Anglijo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Arsenalov vezist Jack Wilshere, nesporno eden največjih talentov v Angliji, je poln kritik na idejo domače nogometne zveze, ki naj bi skušala pod okrilje "treh levov" zvabiti Adnana Januzaja.

Potem ko je v Belgiji rojeni Kosovec z dvema zadetkoma navdušil na prvenstveni tekmi med Sunderlandom in Manchester Unitedom in rdečim vragom tako rekoč sam priboril tri točke, so se za usluge 18-letnega virtuoza, ki še nima reprezentančne opredelitve, začele zanimati številne reprezentance. Tudi Anglija ni izjema. Na to se je ostro odzval mladi angleški reprezentant Jack Wilshere, ki ni pazil na jezik. "Samo Angleži lahko igrajo za Anglijo. Tudi če v Angliji živiš pet let, te to ne naredi Angleža. Mislim, da je to zelo narobe. Če bi recimo sam odšel v Španijo in tam igral pet let, tudi pomislil ne bi, da bi igral za Španijo."

Arsenalov vezist, ki se je pred dnevi zapletel v kadilsko afero, se je obregnil tudi na preveliko število tujcev v angleški Premier League. "To je zelo slabo za angleški nogomet in menim, da je tudi glavni razlog, da reprezentančna forma ni takšna, kot bi si vsi želeli. Tujci izpodrivajo mlade angleške fante, ki tako ne morejo pokazati vsega, kar znajo," je nadaljeval Wilshere, ki pa se je nato spomnil, da je ravno Arsenal ekipa, ki slovi po tem, da ima v ekipi veliko tujih igralcev. "Res je, obstajajo tujci, od katerih se da kaj naučiti. Tukaj mislim predvsem na soigralca Santija Cazorlo in Mesuta Özila. Sta res odlična nogometaša, veliko se lahko naučim od njiju. To je pozitivno, vsaj mislim, da je."

Angleži, ki so v skupini H le točko pred Ukrajino, se bodo v petek v kvalifikacijah za SP na Wembleyju pomerili s Črno goro, v torek pa še s Poljsko. Le dve zmagi jim zagotavljajo prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev v Brazilijo.

Ne spreglejte