Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
29. 10. 2015,
1.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krunoslav Jurčić NK Maribor NK Maribor NK Rudar

Četrtek, 29. 10. 2015, 1.50

8 let

Jurčić: Hvala navijačem, še posebej Violam

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborčani so v zadnji tretjini povratnega četrtfinalnega pokalnega srečanja strli odpor Rudarja in po 3:0 napredovali v polfinale. Trener Krunoslav Jurčić je po tekmi izpostavil (ne)potrpežljivost.

Hrvaški strateg, ki je na klopi vijolic nasledil Anteja Šimundžo, je na povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije naletel na zelo neugodnega tekmeca. Velenjski Rudar je bil nevaren, hkrati pa je znal dobro paziti na svojo mrežo in jo ohranjati nedotaknjeno. Tako je na srečo navijačev 13-kratnih slovenskih prvakov ostalo le do 60. minute, nato pa je strelski prvenec Marwana Kabhe nakazal začetek mariborskega pohoda in zagotovitev polfinalne pokalne vstopnice.

"Edina težava med tekmo je bila sprva v naši nepotrpežljivosti. Ko bomo dovolj potrpežljivi, bodo zmožnosti ekipe ob taktičnih elementih v naši igri vedno prinesle želeni rezultat. Potrebovali smo prvi gol za razbremenitev. Igralci so začutili, da Velenjčani padajo v igri, in na tem bomo gradili tudi naslednjo tekmo. Moramo biti mirni, vztrajati pri avtomatizmih v svoji igri," je prepričan trener Maribora Krunoslav Jurčić, ki ima v pokalnem tekmovanju zelo visoke cilje.

"Naše ambicije so velike, želimo osvojiti dvojno krono," bi rad Mariborčane popeljal na vrh tako v prvenstvu kot tudi pokalu. Pojasnil je, da mu bo takšna zmaga pomagala pri pripravi na naslednjo tekmo. Igralcem bo lahko dejal, da so bili potrpežljivi, kar jim je prineslo zmago. Temu se ne gre čuditi, saj se bodo konec tedna ponovno pomerili s knapi.

Z Velenjčani ponovno že v soboto

Mariborčani so na prvi četrtfinalni pokalni tekmi v Velenju plačali davek zaradi oslabljene postave, saj so nekatere adute (zaman) varčevali za večni derbi v Ljubljani. Rudar jih je premagal z 1:0 in jim otežil pot v polfinale pokala Slovenije. Vijolice so morale dati vse od sebe, da so se na povratnem srečanju maščevale Javornikovi četi in z zmago 3:0 napredovale med štiri najboljše.

"Čestitke ekipi, ob tem pa velika zahvala našim navijačem, še posebej Violam. Igralcem je pomembno, da so navijači občutili tekmo in podpirali ekipo v trenutkih, ko ni šlo vse po načrtih. To je bilo velikega pomena, namenili so nam veliko podporo. Razveselili smo jih, kar je smisel našega delovanja," je Jurčić čestital navijačem, ki so po zadetku izraelskega legionarja zaploskali še goloma Dareta Vršiča in klubskega rekorderja Marcosa Tavaresa.

V Ljudskem vrtu se je zbralo 3.500 gledalcev, kar je bil v sredo z naskokom največji obisk na slovenskih pokalnih prizoriščih. Maribor nova tekma z Rudarjem čaka že v soboto, ko bo v mestu ob Dravi potekal obračun za prvenstvene točke.

Ne spreglejte