Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 12. 2014,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina Sampdoria Srečko Katanec italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 8. 12. 2014, 18.09

8 let

Josip Iličić po stopinjah Srečka Katanca?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bliža se zimski prestopni rok, na Apeninskem polotoku pa se že na veliko razpreda in šušlja, kje bi lahko nadaljeval kariero nesojeni reprezentant Josip Iličić, ki ni zadovoljen s statusom v Firencah.

Sampdoria je v italijanskem prvenstvu trenutno na šestem mestu in išče zamenjavo za občasnega reprezentanta Manola Gabbiadinija, ki se seli v Neapelj. Najbolj primernega kandidata je našla v Firencah, kjer Josip Iličić ne skriva nezadovoljstva, saj mu trener Vincenzo Montella že lep čas ni namenil niti minute.

Skoraj nemogoče je, da bi kluba sklenila dogovor o prodaji. Ovira sta znesek devetih milijonov evrov, ki jih je Fiorentina za usluge nesojenega slovenskega reprezentanta plačala Palermu, ter njegova letna plača, ki po poročanju časnika Corriere Fiorentino znaša 1,1 milijona evrov. Če bi ga klub iz Toskane prodal, bi želel zaslužiti vsaj šest milijonov evrov, česar pa si ne more privoščiti večina snubcev, zlasti za nogometaša, ki je v 12 nastopih v tej sezoni dosegel le dva zadetka in se nesrečno zapletel v neposrečene odnose z vročekrvnimi privrženci.

Zato bi bila posoja najprimernejša rešitev. Vsaj do konca sezone, nato pa bi se poleti okrepili pogovori s takrat verjetno bolj zadovoljnim Iličićem, ki se je v Firencah znašel v velikih težavah. Navijači ga imajo na piki, trener mu več ne zaupa, na klopi pa njegova talent in mojstrstvo, s katerima je navduševal v dresu Palerma, ne moreta priti do izraza. Josip potrebuje tekme in dokazovanja, trener Sampdorie Siniša Mihajlović bi mu lahko ponudil prav to.

Katanec je s Sampdorio postal italijanski prvak

Zanimivo je, da je bil zadnji Slovenec, ki je nosil dres znamenitega kluba iz Genove, prav Srečko Katanec. Ravno selektor Slovenije, ki je v Iličićevih očeh razlog, zaradi katerega se ni pripravljen odzvati reprezentančnim vabilom. Vsaj ne, dokler je na krmilu ''Srečko Nazionale''. Za 26-letnega Kranjčana se še vedno zanima Leeds United, omenja se tudi veliko italijanskih klubov (Milan, Torino, Palermo ...), a naj bi bila vseeno najbolj zagreta Sampdoria, tako da bi lahko Iličić že januarja nadaljeval kariero pri klubu, s katerim je Katanec osvojil italijansko prvenstvo, le nekaj milimetrov pa ga je ločilo še od evropske krone. V zadnjih sezonah je ''Samp'' daleč od nekdanje slave, ko je spadal med evropsko elito, se pa trudi, da bi napredoval vsaj toliko, da bi redno nastopal v evropskih tekmovanjih. Morda mu bo pri tem v veliko pomoč tudi slovenski legionar.

Ne spreglejte