Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
13.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Čačić Zlatko Zahović Ante Šimundža

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 13.52

8 let, 3 mesece

Je Čačić že bivši? Prišel naj bi Šimundža

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na uho so nam prišle informacije, da se pripravlja menjava na trenerskem stolčku Maribora. Ante Čačić naj bi po novem porazu izgubil službo, a Zlatko Zahović zanika, da se bo zgodilo kaj takega.

Še četrti poraz v mesecu dni in prvega v prvenstvu je Ante Čačić doživel v nedeljo, ko je gostoval v Zavrču in izgubil z 0:1. Očitno je bil že prvi večji prvenstveni spodrsljaj usoden za hrvaškega trenerja. Po dokaj zanesljivih informacijah, ki so nam prišle na uho, naj bi Zagrebčan na klopi slovenskega prvaka težko dočakal 60. rojstni dan, ki ga bo praznoval v nedeljo. Nasledil naj bi ga Ante Šimundža, ki je bil kandidat za vijoličasto klop že po odhodu Darka Milaniča. Za potrditev informacije smo poklicali tudi v klub, a je pričakovano nismo dobili. ''Nobenih sestankov ni bilo, zgodilo se ne bo nič. Jasno je, da nismo zadovoljni, ker izgubljamo, a trenerske spremembe ne bo,'' trdi Zlatko Zahović, ki nam je na vprašanje, ali bo Čačić v sredo, ko bo Maribor v prvenstvu gostil velenjski Rudar, sedel na klopi, odgovoril: ''Bo.''

Začetek konca v Plznu

Zanimivo bo spremljati, kaj se bo v najbolj nogometnem slovenskem mestu dogajalo v naslednjih dneh, a več ali manj je jasno, da se zgodba z izkušenim hrvaškim trenerjem počasi zaključuje. Če se ne bo v teh dneh, se bo prej ali slej v naslednjih tednih. Kaj je bilo usodno za izkušenega hrvaškega stratega, ki je v Mariboru sprva užival v idili? Prav gotovo nastopi v evropskih pokalih in neuspešno naskakovanje lige prvakov. Obračuna s češkim prvakom Viktorio Plzen. Že pred tem Maribor ni bil preveč prepričljiv – z malteško Birkirkaro je imel nepričakovano veliko težav, ciprski Apoel iz Nikozije je preskočil z veliko mero sreče - , medtem ko je bil proti Viktorii povsem brez možnosti. Zdi se, da je Čačić svojo usodo zapečatil v zadnje pol ure tekme v Plznu, takoj po golu Aleša Mejača in znižanju zaostanka na 1:2. Takrat je ob igrišču na vstop že čakal napadalec Jean-Philippe Mendy, Čehi so se zdeli zreli za potop, a trener je reagiral nekoliko strahopetno, Francoza poslal nazaj na klop, formacijo naravnal obrambno, ob koncu tekme prejel še tretji gol in pred domačimi navijači lovil dva gola zaostanka. Neuspešno, Maribor je izgubil tudi v Ljudskem vrtu, v četrtek prepričljivo z 2:5 – čeprav igra vijoličastih še zdaleč ni bila slaba - , izgubil še v prvi tekmi lige Europa pred domačimi navijači proti ruskemu Rubinu Kazanu, in zdaj še v Zavrču.

Tudi navijači so obrnili hrbet

Tudi med navijači, ki so ga sprva v veliki meri podpirali, počasi izgublja zaupanje. Že na zadnji evropski tekmi je bilo s tribun slišati nekaj opazk zoper hrvaškega trenerja, po zadnjem porazu so raznorazne društvene mreže na spletu preplavile glasne kritike na račun trenerja. Zdi se, da je njegove zgodbe konec.

Ne spreglejte