Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
5. 5. 2016,
18.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

1

Natisni članek

Atletico Madrid Real Madrid Manchester City Bayern München Josep Guardiola Zinedine Zidane Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 5. 5. 2016, 18.49

6 let, 7 mesecev

Jana Oblaka bomo ob sredah gledali še vsaj deset let

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

1

Oko strokovnjaka je po polfinalu nogometne lige prvakov tokrat obiskal nekdanji nogometaš, ki je pustil pečat v tem tekmovanju, Milenko Ačimović. Kaj je povedal?

 | Foto:

V boju za evropsko krono sta ostala le še dva. Na milanskem San Siru se bosta 28. maja, podobno kot pred dvema letoma v Lizboni, za najprestižnejšo evropsko lovoriko udarila madridska mestna tekmeca, Atletico in Real.

Atletico je v polfinalu izločil münchenski Bayern, potem ko je napredoval zaradi zadetka več v gosteh (1:0 v Madridu in 1:2 v Münchnu), medtem ko je Realu v tekmah z Manchester Cityjem zadostoval gol za zmago z 1:0 v Madridu, v Angliji pa gledalci zadetka na prvi tekmi niso videli.

 | Foto: Josepu Guardioli je spodrsnilo

"V igri Atletica ne uživam, saj je preveč defenzivna, a je zasluženo napredoval, medtem ko me je Real navdušil že prej, ko je v četrtfinalu proti Wolfsburgu nadoknadil zaostanek s prve tekme z 0:2. Zdaj je bil dvakrat boljši od Manchester Cityja, ki me je v polfinalu močno razočaral," je najprej dejal Milenko Ačimović in nekaj besed namenil Josepu Guardioli, uspešnemu španskemu trenerju. Ta Bayern zapušča s številnimi nemškimi lovorikami in tudi naslovom klubskega svetovnega prvaka, a brez tistega, kar so si Bavarci najbolj želeli. Evropskega naslova. Kar tri sezone zapored je nekdanjemu trenerju Barcelone, ki ga bomo v prihodnji sezoni gledali na klopi Manchester Cityja, spodletelo v polfinalu.

"Zanimivo, vsakič so bile zanj usodne španske ekipe: Real, Barcelona in zdaj še Atletico. Ni mu uspelo, kar je njegovemu predhodniku, to pa je zanj prav gotovo veliko razočaranje. Pri Bayernu ogromno vlagajo v moštvo, v katerem so številne zvezde svetovnega nogometa, zato osvajanje lovorik v Nemčiji prav gotovo ni dovolj. Apetiti Bavarcev so zelo veliki, zato je zanje to, da niso prišli v finale, neuspeh. Morda še bolj kot v prejšnjih sezonah je lahko Guardioli žal zdaj, saj je bil res blizu napredovanja. Če bi Thomas Müller zadel z enajstih metrov, bi bilo 2:0 in potem …" je dejal Ljubljančan. Sam zelo spoštuje trenerja, ki je slovitega Guardiolo izločil tokrat, Diega Simeoneja.

 | Foto:

Neverjetno je, kaj uspeva Diegu Simeoneju

"Njega je preprosto treba spoštovati. Ne more si privoščiti nogometašev, kot so Robert Lewandowski, Luis Suarez in podobni, a vsako sezono iz njegove ekipe izstopi nekdo, ki se izstreli v evropski vrh, kot se je zdaj Antoine Griezmann. Iz svojih nogometašev izvleče skoraj nemogoče. Tudi iz Fernanda Torresa, ki je bil praktično že 'mrtev', je. Zdaj je spet tak, kot je bil pred leti, ko je navduševal. Simeone je fenomen in ključ uspehov Atletica. Užitek je gledati, kako dela. Svoj način dela je prenesel na prav vse. Vsi nogometaši mu sledijo, pa ne samo oni, tudi navijači mu. Štadion v Madridu dviguje na noge," je Argentinca pohvalil nekdanji nogometaš, ki je enega pomembnejših golov zabil prav v ligi prvakov. V dresu francoskega Lilla je zabil za zmago nad Manchester Unitedom.

 | Foto: Zinedine Zidane je sprostil Real

Tudi o trenerju, ki sedi na klopi drugega finalista, Zinedinu Zidanu, ima dobro mnenje. "Zdi se mi, da je sprostil zvezdnike Reala, ki jih v Madridu ne manjka. Prej je Real igral bolj obrambno in na protinapade, zdaj je spet tak, kot smo ga pričakovali. Spustil je ročno, ekipa spet igra sijajno, je pa zanimivo, da se lahko razplete tako, da bo sezona za Real na koncu vseeno katastrofalna. Če ne bo evropski in španski prvak, se bo zgodilo prav to," opozarja naš sogovornik, ki v velikem finalu ne vidi favorita.

"Real je kakovostnejše moštvo, to je jasno, a kako reči, da je favorit proti ekipi, ki je izločila Barcelono in Bayern, oba glavna favorita za evropski naslov?" se je vprašal Ačimović, s katerim smo za konec nekaj besed namenili še Janu Oblaku. Prvemu Slovencu po Zlatku Zahoviću in letu 2001, ki bo zaigral v finalu elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

 | Foto:

Jan Oblak? Vse smo videli, vse smo slišali.

"Kaj povedati o njem? Vse smo videli, vse smo slišali. Od srede do srede – tako govorim zato, ker mislim na najvišjo raven, ligo prvakov – potrjuje, iz kakšnega testa je. Mislim, da ga bomo v tem terminu gledali igrati še vsaj deset let, saj je preprosto tako kakovosten, da bo toliko časa igral na takšni ravni. Tega mladeniča se bomo še nagledali. Mislim, da je ob Manuelu Neuerju najboljši vratar na svetu ta hip," je 23-letnega slovenskega reprezentanta, ki blesti v vratih Atletica, pohvalil Ačimović.

Ne spreglejte