Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
21.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

Natisni članek

Antoine Griezmann Goran Dragić Goran Dragić izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 21.00

5 let, 8 mesecev

Izbor z družbenih omrežij

Ko se Griezmann darila slovenskega asa v ligi NBA razveseli kot otrok

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

Za nami je nov teden in z njim novi nogometni pripetljaji, ki so tokrat zaznamovali dogajanje na družbenih omrežjih. Kaj zanimivega v nogometnem svetu smo opazili prejšnji teden?

Dragić osrečil velikega zvezdnika

Francoski nogometni zvezdnik Antoine Griezmann je velik ljubitelj košarke. Obožuje ligo NBA, zlasti Derricka Rosa. Ko se je po zasluženem dopustu po napornem svetovnem prvenstvu, kjer je v Rusiji osvojil naslov svetovnega prvaka, mudil v Miamiju, se je ustavil tudi pri Dragićevem klubu. Prejel je dres slovenskega asa Gorana Dragića s podpisom in se z ogromnim nasmeškom nastavil objektivom. Morda je imel prste vmes tudi njegov klubski soigralec Jan Oblak, s katerim rada na pripravah v roko primeta tudi košarkarsko žogo. Griezmann ni prvi nogometni as, ki je letos veselo poziral z Dragićevem dresom v ZDA. To so spomladi naredili tudi nekateri najboljši hrvaški nogometaši. Ravno tisti, ki jim je Griezmann v finalu SP 2018 preprečil, da bi postali svetovni prvaki.

Antoine Greizmann | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Pevec Buffon navdušil na krstu

Legendarni vratar Gianluigi Buffon, ki je v soboto s PSG osvojil prvo lovoriko, saj je postal zmagovalec francoskega superpokala, je moral opraviti poseben krst. Vsakega novinca ob sklenitvi pogodbe s pariškim velikanom čaka obredno petje pesmi po lastnem izboru. To je tradicija, ki se je zakoreninila v vsakdan marsikaterega kluba. Buffon se je pri iniciaciji odločil za poskočnico v italijanskem jeziku. Z napisom Pariz na majici in sončnimi očali se je vživel v pevsko vlogo in požel velik aplavz soigralcev. V četrtek je pred večerjo navdušil tudi rojaka Marca Verrattija, ki je vse skupaj posnel in predstavil javnosti.

Na pripravah v Aziji se mu je pred superpokalom pridružil še prvi zvezdnik kluba Neymar. Prvo srečanje Italijana in Brazilca kot novih soigralcev je bilo zelo čustveno.

Slovenska mojstrovina kandidira za zadetek leta?

Izjemen zadetek Nina Kouterja, ki je mrežo Domžal v nedeljskem srečanju zatresel z atraktivno rabono, odmeva tudi po svetu. Tako se je eden izmed uporabnikov Twitterja, navdušen nad mojstrovino nogometaša Mure, že vprašal, ali smo videli velikega kandidata za nagrado Ferenca Puskasa, ki jo Mednarodna nogometna zveza (Fifa) podeljuje strelcu najbolj atraktivnega zadetka leta. Ni kaj, dvakratnemu strelcu Mure na srečanju z Domžalami (5:1) še enkrat vse čestitke za izjemen gol.

Čarovnija mladega belega baletnika

Mladi Španec Dani Ceballos se trudi, da bi se prebil v začetno enajsterico madridskega Reala. Tehničnega znanja ima zelo veliko. Na treningu belih baletnikov je pred kratkim izvedel nenavaden trik. Stal je za golom, se s hrbtom obrnil proti mreži, nato pa brcnil žogo čez gol. Ta se je po odboju presenetljivo odbila proti mreži in nato prečkala golovo črto. Dani je zadovoljno zapustil igrišče.

Neverjetno, nova maskota je bojler

Na Otoku v nogometnih klubih prevladujejo maskote, ki iščejo navdih zlasti v živalskem svetu. Pri WBA je nekoliko drugače. Klub, ki je po izpadu iz premier league v novo sezono vstopil v drugem kakovostnem klubskem razredu (tekmovanje championship), je v prvi tekmi izgubil proti Boltonu (1:2). Po porazu se ni razpredalo toliko o slabem rezultatu, ampak bolj o novi klubski maskoti. WBA je za novo maskoto izbral kar bojler oz. grelnik vode, na to pa je vplivala predvsem sklenitev pogodbe s pokroviteljem Ideal Boilers. WBA je čez noč postal predmet posmeha, navijači kar niso mogli verjeti svojim očem. Ko je maskota stopila na igrišče, se mnogi niso mogli zadržati, ampak bruhnili v smeh.

Kako "preprosto" je biti trener Manchester Uniteda

Na družbenem omrežju so na nevsakdanji šaljiv način opisali, kako zahtevno in naporno je opravljati delo trenerja Manchester Uniteda. Biti prvi strateg rdečih vragov ni preveč zdravo. Dali so primer oseb, ki so domnevno uživale različna opojna sredstva. Predstavili so njihov obraz pred uživanjem drog in po njem, nato pa še fotografijo Joseja Mourinha, ko je začel sodelovati z Unitedom, ter eno izmed njegovih najnovejših fotografij. Razlika je očitna, Portugalec se je v dveh letih, odkar dela na Old Traffordu, zelo spremenil.

Mati zelo ponosna na svojega sina

26-letni Brazilec z italijanskim potnim listom Jorge Luiz Frello Filho oziroma krajše Jorginho se je poleti iz Napolija preselil k Chelseaju. Ko ga je na Otoku obiskala mati, jo je peljal v klubsko trgovino. Ko je ganjena mati v njej zagledala dres s priimkom sina, so jo oblile solze. Ponosno ga je objela in premagala so jo čustva.

Bizaren intervju z Argentincem

Argentinski trener Marcelo Bielsa, v nogometnem svetu znan po vzdevku El Loco (Norec), je poleti prevzel Leeds United. V prvem nastopu na klopi nekdanjega angleškega prvaka, ki ga je pred leti kratek čas vodil tudi Darko Milanič, je v tekmovanju championship premagal Stoke City (3:1). Po zmagi se je znašel pred mikrofoni in uprizoril intervju, ki je nasmejal Otočane. Bielsa še ni vešč angleškega jezika, zato mu družbo dela prevajalec. Ko je 63-letni Južnoameričan dobil vprašanje v angleščini, mu ga je prevajalec prevedel v španščino. Bielsa je v maternem jeziku odgovoril prevajalcu, nato pa se trudil odgovoriti še v angleškem, pri čemer pa ni bil preveč prepričljiv. Nekateri odgovori preprosto niso ustrezali vprašanjem.

Nemec razbil Monaco in si dal duška na novinarski konferenci

To pa je bilo veselje! Ko je Thomas Tuchel popeljal PSG do prve lovorike in z njo na Kitajskem v francoskem superpokalu nadigral Monaco (4:0), si je dal duška na novinarski konferenci. V roke je vzel mikrofon in zapel priljubljeno pesem Happy, ki jo izvaja Pharrell Williams. Njegovi igralci so bili več kot navdušeni, 45-letni Nemec pa se je takoj prikupil navijačem. 

Ne spreglejte