Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 4. 2018,
22.30

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

2

Natisni članek

Napoli Juventus Josip Iličić Samir Handanović italijansko prvenstvo

Nedelja, 29. 4. 2018, 22.30

5 let, 12 mesecev

Italijansko prvenstvo, 35. krog

Juventusu se smeji, Napoli in Inter v težavah, mojstrovina Iličića in prvenec Kurtića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

2

Kurtić

Nogometaši Juventusa so z zmago s 3:2 na velikem derbiju 35. kroga italijanskega prvenstva na gostovanju pri Interju Samirja Handanovića storili pomemben korak k ubranitvi naslova, saj so Napoliju, ki je v nedeljo razočaral na gostovanju v Firencah (0:3), ušli na štiri točke razlike. Josip Iličić se je po mesecu odsotnosti vrnil na igrišče in navdušil s prekrasnim zadetkom v mreži Genoe, Jasmin Kurtić pa se je razveselil strelskega prvenca v dresu Spala.

Atalanta je s pomočjo povratnika Josipa Iličića visoko odpravila Genoo. Kranjčan se je prvič po poškodbi, ki jo je staknil na reprezentančni tekmi proti Belorusiji, vrnil na igrišče. V igro je vstopil v 60. minuti, ko je Atalanta že vodila z 2:0. Deset minut pozneje je z ''zlato'' levico mojstrsko zatresel mrežo, povišal vodstvo gostiteljev na 3:0 in se razveselil že 11. zadetka v tej sezoni. 

Mojstrski zadetek Josipa Iličića:

Spal, ki se krčevito bori za obstanek, je v Veroni prišel do zelo pomembne zmage. Zmagal je s 3:1, končni rezultat pa je v 90. minuti postavil Jasmin Kurtić. Dosegel je tretji zadetek v tej sezoni, prvega v dresu prvoligaša iz Ferrare, h kateremu se je preselil pozimi.

Zadetek Jasmina Kurtića na tekmi v Veroni:

Sampdoria je brez pomoči Vida Belca, ki je ostal na klopi, visoko odpravila Cagliari (4:1).

Inter z igralcem manj do preobrata, nato pa ...

Derby d'Italia na San Siru je bil eden izmed najbolj zanimivih in razburljivih v bogati zgodovini obračunov med Interjem in Juventusom. Gostitelji so se trudili, da bi z zmago zadržali stik z Romo oziroma Laziem, ki ju želijo prehiteti v boju za ligo prvakov (nastop med elito bo v sezoni 2018/19 zagotavljalo najmanj četrto mesto v prvenstvu), vodilni Juventus pa je želel ohraniti naskok pred najbližjim zasledovalcem Napolijem, ki se je po nedavni zmagi v Torinu stari dami približal zgolj na točko zaostanka.

Interju se je po avtogolu Andree Barzaglija, ki ga je v težave spravila podaja Ivana Perišića, nasmihala zmaga. | Foto: Reuters Interju se je po avtogolu Andree Barzaglija, ki ga je v težave spravila podaja Ivana Perišića, nasmihala zmaga. Foto: Reuters Prvi zadetek na tekmi je v 13. minuti, ki je bila nesrečna za Inter, dosegel Douglas Costa. Brazilec v dresu Juventusa je premagal presenečenega Samirja Handanovića, le dve minuti pozneje pa je sledil nov šok za domače privržence. Rdeči karton je prejel nogometaš Interja Matias Vecino.

Črno-modri pa kljub temu niso vrgli puške v koruzo, ampak v drugem polčasu z igralcem manj poskrbeli za velik preobrat. Mauro Icardi je v 52. minuti izenačil na 1:1, nato pa je izkušeni branilec Juventusa Andrea Barzagli žogo po ostri podaji Ivana Perišića nespretno preusmeril v lastno mrežo. Inter je bil na pragu velikega preobrata, s katerim bi zadržal lepe možnosti za udeležbo v ligi prvakov, na katero Handanović čaka vse od prihoda v Milano. Če bi Juventus izgubil v Milanu, bi lahko Napoli v nedeljo prevzel vodstvo, saj je za branilci italijanskega naslova pred sobotno tekmo zaostajal le za točko.

Handanović po prostem strelu Dybale kot hobotnica

Še nekaj minut pred koncem se je tekma razpletala po željah navijačev Interja in Napolija. Juventus se je spogledoval z bolečim porazom, v 75. minuti je izenačenje z izjemnim posredovanjem po nevarnem prostem strelu Paola Dybale preprečil Handanović. A tudi to ni pomagalo domačinom. 

Izjemno posredovanje Handanovića:

Juventus je pritiskal na vrata nekdanjega reprezentančnega vratarja Slovenije, nato pa po bliskovitem preobratu v zgolj nekaj minutah postavil stvari na glavo. Najprej je Handanovića v 87. minuti premagal Juan Cuadrado, čigar strel s skoraj mrtvega kota je v lastno mrežo preusmeril Slovak Milan Škriniar, le dve minuti pozneje, ko so se navijači Interja še pobirali po stresnem izenačenju, pa je Gonzalo Higuain izkoristil neodločnost obrambe Interja in postavil končni rezultat.

Zmagoviti zadetek Higuaina:

Veselje v vrstah prvakov je bilo veliko, saj je Juventus z zmago nad Interjem povečal prednost nad Napolijem na štiri velike točke. Neapeljčani so v nedeljo gostovali v Firencah in izgubili z 0:3, s tem pa si močno zapravili možnosti, da bi ob koncu sezone proslavili tako želen scudetto.

Roma nadigrala Chievo, Birsa podajalec

Chievo Valterja Birse (v igro je vstopil v 79. minuti in devet minut pozneje prispeval podajo za častni gol Chieva) in Boštjana Cesarja (ostal je na klopi) je doživel prepričljiv poraz pri Romi. Edin Džeko je dosegel dva zadetka, gostitelji pa so skoraj ves drugi polčas zaradi rdečega kartona Juana Jesusa odigrali z igralcem manj, a to letečim osličkom ni kaj prida pripomoglo k uresničitvi cilja.

Najboljši strelci:

29 - Immobile (Lazio)
27 - Icardi (Inter)
21 - Dybala (Juventus)
18 - Quagliarella (Sampdoria),
17 - Mertens (Napoli)
15 - Higuain (Juventus)
...
11 - Iličić (Atalanta)
...
3 - Kurtić (Spal/Atalanta)
2 - Birsa (Chievo) 
...

Ne spreglejte