Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 9. 2021,
23.02

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Samir Handanović Petar Stojanović Leo Štulac Domen Črnigoj Vid Belec Josip Iličić italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 13. 9. 2021, 23.02

2 leti, 7 mesecev

Italijansko prvenstvo, 3. krog

Handanović prvič oddal točki, Milanu derbi, Roma se je rešila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Samir Handanović | Samir Handanović je z Interjem vknjižil remi. | Foto Reuters

Samir Handanović je z Interjem vknjižil remi.

Foto: Reuters

V času nedeljske matineje je branilec naslova Inter s kapetanom Samirjem Handanovićem v 3. krogu gostoval pri Sampdorii in po dveh zmagah le remiziral (2:2). Še en slovenski čuvaj mreže, Vid Belec, je s Salernitano visoko izgubil na gostovanju v Torinu (4:0). AC Milan je v derbiju kroga na San Siru z 2:0 ugnal Lazio, pod vodstvom Joseja Mourinha še neporažena Roma pa je po zadetku v sodnikovem podaljšku zmagala na Olimpicu proti Sassuolu (2:1). Za konec kroga je Bologna tesno premagal Verono in ostala neporažena.

Jose Mourinho
Sportal Mourinho norel od veselja: Počutim se, kot da imam 14 let!

Nogometaši Interja iz Milana, za katerega je nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović odigral vso tekmo, so s prvim remijem zamudili priložnost za skok na sam vrh prvenstvene razpredelnice. Aktualni prvaki so sicer povedli v 18. minuti, ko je bil natančen Federico Dimarco. Sampdoria je izenačila 15 minut kasneje, ko je zadel Maya Yoshida, še pred polčasom pa je vodstvo črno-modrim zagotovil Lautaro Martinez. Na začetku drugega polčasa je za izenačenje poskrbel Tommaso Augello, rezultat pa se kljub terenski premoči Sampdorie v drugem delu ni več spremenil.

Milan je po zmagi Lazio potisnil na šesto mesto lestvice. V 45. minuti je zadel Rafael Leao, končni izid je postavil Zlatan Ibrahimović v 67. minuti, sedem minut po vstopu v igro.

Poleg Milana in Napolija ima devet točk tudi Roma, ki je na olimpijskem stadionu v večnem mestu povedla v 37. minuti po zadetku Bryana Cristanteja, v 57. je za goste izenačil Srb Filip Đuričić, Rimljanom pa je zmago v prvi minuti sodnikovega dodatka zagotovil Stephan El Shaarawy.

Nov udarec za Juventus, ničla Iličića

Nogometaši Napolija so v sobotnem derbiju premagali Juventus (2:1) in gostom iz Torina zadali nov udarec. Stara dama je utrpela še drugi zaporedni poraz v Serie A, za vodilnimi pa na lestvici zaostaja že osem točk! Atalanta je doma izgubila proti Fiorentini (1:2). Josip Iličić je proti nekdanjemu klubu odigral zadnjih osem minut.

Veselje Neapeljčanov ob zmagovitem zadetku Koulibalyja. | Foto: Reuters Veselje Neapeljčanov ob zmagovitem zadetku Koulibalyja. Foto: Reuters

Juventus je v Neaplju pogrešal ogromno južnoameriških zvezdnikov (Paulo Dybala, Alex Sandro, Juan Cuadrado, Danilo in Rodrigo Bentancur), na seznamu poškodovanih pa so Federico Chiesa, Arthur in Kaio Jorge. Stara dama je vseeno povedla z zadetkom Španca Alvara Morate, a so nato gostitelji, ki so pogrešali štiri nogometaše (Diego Demme, Stanislav Lobotka, Dries Mertens in Faouzi Ghoulam), v drugem polčasu poskrbeli za popoln preobrat in zmagali z 2:1. Zmago so drago plačali, saj je zaradi poškodbe mišice z igrišča odšepal Lorenzo Insigne. Zmagoviti zadetek je v 85. minuti po napaki Moiseja Keana dosegel Kalidou Koulibaly.

Izkušeni slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je na zadnjem nastopu v Splitu v 54. minuti zapustil igrišče brez pozdrava selektorju in soigralcem, je v soboto doma izgubil proti nekdanjemu klubu iz Firenc (1:2). Proti njemu je dosegel tudi zadnji zadetek v Serie A, in sicer aprila. Velemojster Atalante je proti vijolicam iz Firenc kot nogometaš Atalante zaigral enajstkrat in se med strelce vpisal že petkrat. Tokrat ga je trener Atalante Gian Piero Gasperini poslal v igro šele v 82. minuti, a je treba priznati, da je Kranjčana v zadnjih dneh na treningu pestila poškodba hrbta. Zanimivo je, da so bili vsi trije zadetki na tekmi v Bergamu doseženi z bele točke.

Uvodno dejanje 3. kroga italijanskega prvenstva se je odvilo v Empoliju, kjer je dvoboj od prve minute začel Petar Stojanović, njegov soigralec Leo Štulac in Domen Črnigoj, ki sta bila pred leti soigralca pri Kopru, pa sta vstopila v nadaljevanju. Zmage se je z Venezio veselil slednji.

Matjaž Kek
Sportal Kek: To je bila katastrofa, tako ne bo šlo naprej

Italijansko prvenstvo, 3. krog:

Sobota, 10. september:
Empoli : Venezia 1:2 (0:1)
Bajrami 89./11-m; Henry 13., Okereke 70.
Petar Stojanović (Empoli) je igral do 83. minute, Leo Štulac (Empoli) je vstopil v igro v 62. minuti, Domen Črnigoj (Venezia) je v igro vstopil v 54. minuti.

Napoli : Juventus 2:1 (0:1)
Politano 57., Koulibaly 85.; Morata 10. 

Atalanta : Fiorentina 1:2 (0:1)
Zapata 65./11-m; Vlahović 33./11-m, 49./11-m
Josip Iličić (Atalanta) je vstopil v igro v 82. minuti. 

Nedelja, 11. september:
Sampdoria : Inter 2:2 (1:2)
Yoshida 33., Augello 47.; Dimarco 18., Martinez 44.
Samir Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Cagliari : Genoa 2:3 (1:0)
Joao Pedro 16./11m, Ceppitelli 56.; Destro 59., Fares 69., 78.

Spezia : Udinese 0:1 (0:0)
Samardžić 89.

Torino : Salernitana 4:0 (1:0)
Sanabria 45., Bremer 65., Pobega 87., Lukić 90.+1; 
Vid Belec (Salernitana) je branil vso tekmo. 

Milan : Lazio 2:0 (1:0)
Leao 45., Ibrahimović 67.
Kessie (Milan) je v 45.+6 minuti zapravil 11m. 

Roma : Sassuolo 2:1 (1:0)
Cristante 37., El Shaarawy 90.+1; Đuričić 57.
                        
Ponedeljek, 12. september:
Bologna : Verona 1:0 (0:0)
Svanberg 78.

Lestvica najboljših strelcev:

4 - Immobile (Lazio)
3 - Joao Pedro (Cagliari), Veretout (Roma), Vlahović (Fiorentina)
2 - Correa (Inter), De Silvestri (Bologna), Đuričić (Sassuolo), Deulofeu (Udinese), Farres (Genoa), Giroud (Milan), Leao (Milan), Martinez (Inter), Pellegrini (Roma), Zaccagni (Lazio)
...

Ne spreglejte