Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
23.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Fiorentina Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Inter Milano AC Milan Juventus serie A italijansko prvenstvo

Nedelja, 18. 2. 2024, 23.02

2 meseca, 1 teden

Italijansko prvenstvo, 25. krog

Monza presenetila Milan, Udinese znova remiziral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Monza Milan | Monza je v razburljivem srečanju premagala Milan s 4:2. | Foto Reuters

Monza je v razburljivem srečanju premagala Milan s 4:2.

Foto: Reuters

Udinese je v nedeljo v 25. krogu italijanskega prvenstva remiziral proti Cagliariju (1:1) in ohranil status največjega specialista za neodločene rezultate v serie A. To je bil že njegov 14. remi v sezoni. Sandi Lovrić je odigral 83 minut, Jaka Bijol zaradi poškodbe še ni kandidiral za tekmo. Bologna je potrdila izjemno formo in na Olimpicu premagala Lazio. To je bila že četrta zaporedna zmaga Bologne, s katero se je utrdila na petem mestu. Vodilni Inter je povišal prednost pred najbližjim zasledovalcem Juventusom na devet točk, Milan pa po nepričakovanem porazu v Monzi (2:4) zaostaja že 11 točk.

Milan je v večernem obračunu zamudil skok na drugo mesto lestvice. V Monzi je namreč izgubil z 2:4. Domačini so povedli v 45. minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Matteo Pessina. V šesti minuti sodnikovega dodatka v prvem polčasu pa je vodstvo podvojil Dany Mota.

Luka Jović si je v 53. minuti zaradi udarca s komolcem prislužil predčasno pot pod prho, kljub temu pa je Milan v nadaljevanju izenačil. Najprej je v 65. minuti znižal po golu Oliviera Girouda, v 88. minuti pa je bil natančen še Christian Pulisic. Le dve minuti kasneje je za novo vodstvo domačih zadel Warren Bondo, zmago pa je pet minut kasneje potrdil Lorenzo Colombo.

Roma je dobila še četrto od petih tekem med italijansko elito, odkar je vodenje kluba od odpuščenega Joseja Mourinha prevzel Daniele De Rossi. Ekipa iz prestolnice je v gosteh premagala Frosinone s 3:0. Gole so dosegli Dean Huijsen (38. minuta), Serdar Azmoun (71.) in Leandro Paredes (81.).

Inter povišal prednost pred zasledovalci

V italijanski serie A se ta konec tedna igra 25. krog. Vodilni Inter Milan se je za nove tri nove točke poigral z zadnjo na lestvici Salernitano (4:0). Inter ima tako zdaj že 20 zmag, Salernitana samo dve.

Lautaro Martinez je zabil svoj 20. gol v aktualni sezoni serie A. | Foto: Reuters Lautaro Martinez je zabil svoj 20. gol v aktualni sezoni serie A. Foto: Reuters

Devetnajstkratni italijanski prvaki iz lombardijske prestolnice so kar tri gole dosegli v prvem polčasu. Najprej je zadel Francoz Marcus Thuram, nato Argentinec Lautaro Martinez, z 20 zadetki tudi prvi strelec serie A, tretjega pa Nizozemec Denzel Dumfries. Končni izid je v izdihljajih tekme postavil Avstrijec Marko Arnautović.

Juventus znova ostal brez zmage

Drugouvrščeni Juventus je v soboto remiziral v Veroni (2:2). To je bila že njegova četrta zaporedna tekma, na kateri je zaman čakal na zmago. Za Interjem zaostaja že za devet točk. Gostitelji so dvakrat vodili, gostje iz Torina pa dvakrat izenačili.

Za Juventus je v Veroni zadel v polno tudi srbski napadalec Dušan Vlahović. | Foto: Guliverimage Za Juventus je v Veroni zadel v polno tudi srbski napadalec Dušan Vlahović. Foto: Guliverimage

Branilec naslova Napoli je v soboto doma remiziral z Genoo. Dišalo je po zmagi gostov, a je nato v 90. minuti izenačil Belgijec Cyril Ngonge, ki se je v zimskem prestopnem roku preselil v Neapelj iz Verone.

Nogometaši Udineseja so v 25. krogu italijanske lige gostili Cagliari in igrali 1:1, kar je njihov že 14. neodločen izid v sezoni. Udinese, pri katerem še vedno ni bilo poškodovanega Jake Bijola, začel pa je Sandi Lovrić in igral do 83. minute, je proti Cagliariju sicer povedel že v 14. minuti, ko je zadel Jordan Zemura. Toda predzadnja ekipa lige je do točke prišla po zaslugi gola Gianluce Gateana v 44. minuti.

Pred tem je Bologna potrdila dobro formo in z 2:1 v gosteh premagala Lazio, potem ko je Joshua Zirkzee odločilni gol dosegel v 78. minuti. Empoli pa je igral neodločeno 1:1 s Fiorentino, M'Baye Niang je točko domačim prinesel z bele pike v 56. minuti.

Italijansko prvenstvo, 25. krog:

Petek, 16. februar:

Sobota,17. februar:

Nedelja, 18. februar:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

20 – Lautaro Martinez (Inter)
13 – Vlahović (Juventus)
11 – Giroud (Milan)
10 – Soule (Frosinone), Thuram (Inter), 
9 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Gudmundsson (Genoa), Lukaku (Roma), Orsolini (Bologna), Zirkzee (Bologna)
8 – Dybala (Roma), Pinamonti (Sassuolo), Zapata (Torino)
7 – Colpani (Monza), Gonzalez (Fiorentina), Koopmeiners (Atalanta), Lookman (Atalanta), Ngonge (Napoli), Osimhen (Napoli), Pulisic (Milan)
...
1 – Lovrić (Udinese)

AC Milan Ruben Loftus-Cheek
Sportal Prigarani remi Rome, lažje delo za AC Milan
Ne spreglejte