Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 12. 2019,
22.47

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

1

Natisni članek

Valter Birsa Žan Majer Samir Handanović Jasmin Kurtić Josip Iličić italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 2. 12. 2019, 22.47

4 leta, 4 mesece

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 14. KROG

Inter izkoristil spodrsljaj Juventusa in skočil na vrh, velik preobrat Birsinih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

1

Lautaro Martinez | Lautaro Martinez je z dvem zadetkoma Inter popeljal na vrh lestvice serie A. | Foto Reuters

Lautaro Martinez je z dvem zadetkoma Inter popeljal na vrh lestvice serie A.

Foto: Reuters

Na uvodni nedeljski tekmi 14. kroga italijanskega prvenstva je vodilni Juventus remiziral s Sassuolom in s tem ponudil priložnost Interju, da prevzame vrh v Serie A. Milančani Samirja Handanovića ponujeno priložnost izkoristili in po zmagi na Spalom Jasmina Kurtića prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. Tako Handanović kot Kurtić sta odigrala celotno srečanje. Cagliari je brez pomoči poškodovanega Valterja Birse  v ponedeljek v sodnikovem podaljšku s 4:3 premagal Sampdorio. Slovenčevo moštvo je v 70. minuti zaostajalo z 1:3, nato pa je dvakrat zadel Joao Pedro, v 96. minuti pa je tri točke priboril rezervist Alberto Cerri, ki je v igro vstopil tri minute pred tem. 

Nogometaši Atalante so v uvodnem dejanju kroga v gosteh premagali Brescio (3:0), eden izmed junakov dvoboja pa je bil slovenski velemojster Josip Iličić. Prispeval je podajo za drugi gol hrvaškega reprezentanta Maria Pašalića, nato pa z zadetkom v zadnji minuti, ko je sam stekel proti vratom gostiteljev, zapečatil usodo Maria Balotellija in druščine. Kranjčan je v tej sezoni prispeval že pet zadetkov. V soboto sta v gosteh zmagala še Torino in Lecce.

Zadetek Josipa Iličića:

Asistenca Josipa Iličića:

Genoa je brez Roka Vodiška ostala praznih rok proti Torinu, Lecce pa je brez poškodovanega Žana Majerja v Toskani spravil v slabo voljo Fiorentino.

Italijanski klubi se zavedajo, da je rasizem velika težava

Maria Balotellija so žalili navijači Verone. | Foto: Getty Images Maria Balotellija so žalili navijači Verone. Foto: Getty Images Vseh 20 italijanskih nogometnih prvoligašev je v petek podpisalo in na svojih spletnih straneh objavilo odprto pismo, v katerem so zapisali, da se zavedajo, da je rasizem na njihovih stadionih resna težava.

"Moramo prepoznati, da imamo resno težavo z rasizmom na italijanskih stadionih in da se v preteklih letih nismo dovolj borili proti njemu. To sezono so bili nekateri nogometaši žrtve rasističnih žalitev in ta slika je obkrožila svet in sprožila različne debate. To je vir frustracij in sramote za vse nas," so zapisali klubi v pismu.

V pismu so zapisali še, da so v preteklih tednih v Italiji med klubi, serio A, italijansko nogometno zvezo in mednarodnimi strokovnjaki potekali pogovori o tej problematiki in da se ji v preteklosti mogoče niso dovolj posvečali.

V začetku meseca so Veronini navijači žalili napadalca Brescie Maria Balotellija, zaradi česar so prejeli kazen igranja ene tekme pred delno praznim stadionom, a je pozneje pritožbeni odbor Italijanske nogometne zveze (FIGC) kazen umaknil. Roma je zaradi diskriminatornih napevov svojih navijačev proti Napolijevim morala plačati kazen v višini 30.000 evrov.

Vir: STA

 

Brescia po le treh tekmah nazaj zvabila nekdanjega trenerja

Italijanski nogometni prvoligaš Brescia je mesec dni nazaj odpustil glavnega trenerja Eugenia Corina in ga zamenjal s Fabiem Grossom. Danes pa je italijanski klub potrdil, da se Corini znova vrača na klop kluba, ki ga je v pretekli sezoni iz serie B popeljal v serie A.

Vir: STA

Italijansko prvenstvo, 14. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

17 - Immobile (Lazio)
10 - Lukaku (Inter), 9- Joao Pedro (Cagliari) 
8 - Martinez (Inter), Muriel (Atalanta)
- Berardi (Sassuolo), Belotti (Torino), Caputo (Sassuolo)
...
- Iličić (Atalanta) 
2
- Kurtić (Spal) ...
Ne spreglejte