Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 1. 2020,
23.01

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

3

Natisni članek

italijansko prvenstvo AC Milan Juventus Napoli Inter Josip Iličić Samir Handanović Jasmin Kurtić Žan Majer Valter Birsa Zlatan Ibrahimović Ashley Young

Nedelja, 26. 1. 2020, 23.01

4 leta, 3 mesece

Italijansko prvenstvo, 21. krog

Juventus izgubil v Neaplju, Roma končala neverjeten niz Lazia

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

3

Josip Iličić | Josip Iličić je v 21. krogu zablestel s kar tremi zadetki. | Foto Guliver/Getty Images

Josip Iličić je v 21. krogu zablestel s kar tremi zadetki.

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Atalante so na krilih trikratnega strelca Josipa Iličića, ki je najbolj navdušil s spektakularnim drugim zadetkom, doseženim skoraj s polovice igrišča, ponižali Torino v gosteh kar s 7:0. Kranjčan je v tej sezoni dosegel že 13 zadetkov. Vodilni Juventus je v derbiju kroga izgubil v Neaplju, tako da sta se mu Inter in Lazio, najbližja tekmeca, po zaslugi remijev približala na lestvici.

V uvodnem dejanju 21. kroga serie A je AC Milan po zadetku Hrvata Anteja Rebića ugnal Brescio in prišel še do tretje zaporedne zmage. Milančani imajo po prihodu Šved Zlatana Ibrahimovića tri zmage in remi, vse skupaj pa se pozna tudi na lestvici, saj so zdaj že na visokem šestem mestu.

V uvodnem sobotnem srečanju 21. kroga serie A je Bologna v gosteh po preobratu s 3:1 premagala Spal. Moštvo iz Ferrare, ki je v prejšnjem krogu presenetilo Atalanto, tako ostaja na predzadnjem mestu.

Evrogol Josipa Iličića za vodstvo s 4:0:

Atalanta je v soboto zvečer gostovala pri Torinu in se znesla nad gostitelji! Po zaslugi trikratnega strelca Josipa Iličića, dvakrat je v polno zadel Luis Muriel, je bike na njegovem stadionu odpravila z neverjetnih 7:0!

Andraž Šporar
Sportal Nepozaben večer za Šporarja, ki ga je dočakal nepričakovano hitro #video

Nekdanji kapetan Man Utd debitiral s podajo

Ashley Young je zaigral prvič za Inter. | Foto: Reuters Ashley Young je zaigral prvič za Inter. Foto: Reuters Izkušeni slovenski vratar Samir Handanović je z Interjem v času nedeljskega kosila gostil Cagliari Valterja Birse, tekma pa se je razšla brez zmagovalca (1:1). Za Milančane, ki so vodili po prvem polčasu, je prvič zaigral nekdanji kapetan Manchester Uniteda Ashley Young. Prispeval je podajo za zadetek Lautara Martineza. Za izenačenje je poskrbel Belgijec v vrstah Cagliarija Radja Nainggolan, ki je premagal slovenskega vratarja s strelom z razdalje, žoga pa je na poti do gola zadel soigralca Handanovića, spremenila smer in se od vratnice odbila v mrežo. Birsa ni vstopil v igro.

Parma Jasmina Kurtića je premagala Udinese z 2:0, Belokranjec pa je odigral 71 minut. Oba zadetka za zmago Parme sta padla v prvem polčasu. Žan Majer je z Leccejem doživel visok poraz v Veroni. Mariborčan je vstopil v igro v 43. minuti.

Lazio prekinil niz desetih zaporednih zmag 

Romo je v mestnem derbiju popeljal v vodstvo Edin Džeko. | Foto: Reuters Romo je v mestnem derbiju popeljal v vodstvo Edin Džeko. Foto: Reuters V rimskem spektaklu na Olimpijskem stadionu sta se Roma in Lazio razšla brez zmagovalca. Sinovi volkulje so povedli prek Edina Džeka, nato so nebeško-modri v 34. minuti izenačili prek Francesca Acerbija, rezultat pa se ni več spreminjal. Ostalo je pri 1:1, s tem pa je Lazio prekinil niz desetih zaporednih zmag v serie A!

V večernem derbiju kroga je Napoli po Laziu (zmaga v četrtfinalu pokalnega tekmovanja) šokiral še vodilni Juventus. Trener Gennaro Gattuso je končno dočakal prvo letošnjo zmago v prvenstvu, za Neapeljčane pa sta bila uspešna Piotr Zielinski in Lorenzo Insigne. Častni zadetek za branilce naslove, njegov že 17. v tej sezoni, je v izdihljajih srečanja prispeval Cristiano Ronaldo. 

Italijansko prvenstvo, 21. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

23 - Immobile (Lazio)
17 - Ronaldo (Juventus), 
14 - Lukaku (Inter),
13 Iličić (Atalanta), Joao Pedro (Cagliari),
12 - Muriel (Atalanta),
11 - Martinez (Inter)
9 - Belotti (Torino), Berardi (Sassuolo), Džeko (Roma)
...
2 - Kurtić (Spal) ...
Ne spreglejte