Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 10. 2014,
16.56

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Komac ND Gorica Miran Srebrnič Luigi Apolloni

Torek, 14. 10. 2014, 16.56

5 let, 3 mesece

Ima težavo, ker je videti mlajši, kot je

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred tednom dni se je v strokovnem štabu nogometnega kluba Gorice zgodila sprememba. Trenersko mesto je zavzel Miran Srebrnič, za pomočnika je izbral Andreja Komca, debitanta med trenerji.

"Prišlo je kot strela z jasnega. Bil sem doma, poklical me je Miran (Srebrnič, op. p.) in vprašal, ali sem za. Rekel sem si, zakaj pa ne. Dobro ga poznam, bila sva soigralca, imava podobne poglede na nogomet, kar je zelo pomembno, zato sem vabilo sprejel. Zdaj sem tu, kjer sem. Bomo videli, kako bo v prihodnosti," je, ko smo ga poklicali, Andrej Komac pojasnil, zakaj se je priključil trenerskemu štabu Mirana Srebrniča. Ta je na klopi Gorice nasledil Italijana Luigija Apollonija.

Trenerske licence nekdanji reprezentant, ki je bil član Gorice, ko je ta dosegala najboljše rezultate v zgodovini kluba, še nima, zato na tekmah še ne bo sedel na klopi, a se bo potrudil, da se bo to čim prej spremenilo.

"V trenersko šolo sem se želel vpisati že poleti, a potem ni bilo časa, saj se je šolanje pokrivalo z nekaterimi drugimi zadevami. Zdaj bo treba poprijeti za knjigo. V prej kot pol leta ustrezne licence zagotovo ne bom dobil, a potrudil se bom, da mi uspe čim prej," je povedal nekdanji nogometaš, ki je v nižji, amaterski italijanski ligi igral še pred nekaj meseci.

Nekaterim je moral razložiti, kdo je

"Vseskozi sem treniral, lahko bi igral še nekaj sezon, a sem se odločil, da je dovolj. Prišla so leta, ko se je treba posvetiti nekaterim drugim stvarem. Zdi se mi, da mi trenerstvo ustreza. Ali je res tako, bo pokazal čas. Lahko rečem le, da trenutno uživam," je povedal 34-letni Primorec, ki ima, odkar je sprejel nov izziv, veliko dela. "Treba je vpeljati nove metode. Dela je ogromno. Pred in med treningi ter po njih. Igralcev v Gorici je veliko, trenerjev nas je malo," je pojasnil.

"Trudim se, da bi igralcem prenesel nekatere stvari, ki sem se jih naučil ob igranju v tujini in na najvišji, reprezentančni ravni. Mislim, da lahko mladim ponudim marsikaj. Moj največji problem je, da sem videti mlajši kot polovica goriške ekipe. Tistim, ki me še niso poznali, sem se moral najprej predstaviti, da so dojeli, kdo sem," se je malce pošalil nekdanji reprezentant, ki je v dresu Slovenije nastopil na 43 tekmah in z njo odpotoval tudi na svetovno prvenstvo leta 2010. Klubsko pot je, poleg Gorice, ajdovskega Primorja in omenjene Italije, tlakoval še na Švedskem, Portugalskem, Poljskem in v Izraelu.

"Na začetku prav velikih sprememb v ekipi ne bo. Kako je bilo v preteklosti, težko povem. Iskreno povedano, prav veliko tekem Gorice si, ko jo je vodil prejšnji trener, nisem ogledal. Revolucija vsaj za zdaj ni mogoča. Treba si bo prizadevati predvsem za moralo. Za to, da bomo bolj samozavestni. Zdaj nas čaka peklenski ritem tekem, igrali bomo dvakrat na teden. Jasno je, da bo treba začeti nabirati točke. Čim prej se moramo pomakniti proti sredini lestvice oziroma odlepiti od zadnjih dveh mest," pravi Komac.

Najprej se morajo znebiti pritiska

Gorica je do zdaj v prvenstvu na dvanajstih tekmah zbrala le devet točk in je osma. V pokalu se je prebila v četrtfinale. V pretekli sezoni je bila v prvenstvu četrta, v pokalnem tekmovanju pa presenetljivo osvojila lovoriko. Kaj lahko naredi v sezoni 2014/15?

"Ne vem, težko je govoriti. Igralski kader je povsem drugačen. Odšli so nekateri nosilci, prišlo je dosti novih, mladih nogometašev. Najpomembneje je predvsem, da gledamo na vsako naslednjo tekmo. Čim prej se moramo dvigniti z dna prvenstvene razpredelnice. Potem bo veliko lažje. Šele potem se bomo znebili pritiska in bomo videli tudi pravo plat ekipe," je prepričan novopečeni pomočnik trenerja Gorice.

Podpora okolice je normalna in pričakovana

S Srebrničem za zdaj uživata ogromno podporo vedno zahtevnih novogoriških navijačev, a se hkrati zavedata, da se to lahko spremeni zelo hitro. "Bodimo iskreni, podpora je pričakovana. Ljudem je vedno bolj všeč, če so zraven domačini. Prvi odzivi so seveda pozitivni, kako bo v prihodnosti, pa bo odvisno predvsem od rezultatov. Igrišče je tisto, ki bo odločalo o tem, ali bova še naprej priljubljena ali ne," je še povedal Komac, ki upa, da bo delo v Novi Gorici dolgoročno.

"Tak je dogovor z ljudmi v klubu, a kot sem že večkrat rekel, ali bo res tako, bodo narekovali predvsem rezultati. Tega se dobro zavedam," je povedal za konec in dodal, da pogodbe z Novogoričani uradno še ni sklenil, a naj bi se to zgodilo v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte